Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    14.355
    Zdravo ako moze da mi preporacate salon kade pravat nokti Cair, Skopje Sever, topansko da ima utre termin za gel na prirodni nokti do 500 denari? Pozz
    Beautu line se na odmor

2. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    949
    Допаѓања:
    955
    Јас работам со нокти ја користев на почетокот,како за почеток врши работа ама доколку секојдневно го работиш тоа подобро земи си друга

3. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    949
    Допаѓања:
    955
    Избрши го со ацетон после печење. Доколку останува уште леплив слој голема можност е да е ламбата

4. goldenjanuary

goldenjanuary Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    26
    Сакам да почнам дома да си правам гелни нокти. Може ли некој да ми ги објасни чекорите? После турпирање делот за прајмер и бондер не го разбирам, кое оди прво и кое се пече?

5. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    949
    Допаѓања:
    955
    Јас користам прајмер кој изветрејува и тој нема потреба да се пече и мојата процедура е
    Буткање кутикули,стругање,сечење кутикули,прајмер,база(базата се пече,јас ја печам 120сек),гел лак,топ коат.
    Другарка прави со бондер она става прајмер па бондер зависи прајмерот дали е од оној што ветрее или од оној што треба да се пече.
    Учев сама дома,па некој поискусен нека ме поправи.

На goldenjanuary му/ѝ се допаѓа ова.
  6. goldenjanuary

goldenjanuary Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    26
    Каков прајмер киристип?

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    949
    Допаѓања:
    955
    Овој на ревуар. Во почетокот користев и дехидратор ама ми се потроши и не сум зела. Доколку ставаш дехидратор прво стругаш,кутикули сечеш,дехидратор(ветрее),прајмер(ветрее),база(печеш),гел лак(печеш) и топ коат(печеш)

Прикачени фајлови:

На goldenjanuary му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.423
    Допаѓања:
    38.405
    После неколку месеци надградба со гел добив бактерија на еден нокт и ми е зелен. Сакам штом се излечи по неколку месеци да ги средувам сама со лак гел, ама немам идеја што ми треба и од каде да набавам. Ве молам за совети од каде да нарачам, може и некој почетнички сет, ми треба само да ми се средени најобично.

9. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.182
    Ја се купувам од тука
    https://www.instagram.com/revuarmakeup?igsh=bms3aHJraTN3Z3Fu
    А сега земав гел лакови на голден роус па ке видиме какви се уште не сум ги пробала.
    Иначе што користиш за ноктот? И мене ми се направи некоја габична ама не ми е зелен, еве веќе 7 месеци користам канестен ама некако споро поминува

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.423
    Допаѓања:
    38.405
    Ништо само го истружив малку и со алкохол го чистам. Моето е бактериски најверојатно, псеудомонас е бактеријата што се размножува најчесто под гел и ги прави зелени ноктите.
    За габично има специјален лак во еурофарм, или капки, кремите не се толку ефикасни не продираат доволно.

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MorskaSirena

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.182
    Капки се овие ама можда и дека не го користам баш редовно па толку долго ми трае

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    6.710
    Колку време ти траат?

13. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    949
    Допаѓања:
    955
    По месец и више

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kalija.P

Kalija.P Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2014
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    54
    Ми треба малку помош женски. Веќе неколку месеци ги правам ноктите (гел на природна должина) секогаш кратки и еднобојни во еден салон. Позитивните работи се што многу ми е блиску до дома, жената е многу пријатна и не се нешто скапи, 800 ден.
    Проблемот е во тоа што кутикулите никогаш не се средени како што сакам, и во страничниот дел секогаш бојата е некако непрецизна. Како да објаснам, нема никаква финеса во изработката. А јас нокти правам точно на 3 недели, не можам да ги трпам повеќе подраснати.

Дома имам УВ лампа и тоа солидна, од околу 60W, и некои материјали што ми останале од времето кога пробував да си правам сама. Ама и покрај материјалите што ги изнакупив, и rubber база и base coat, откако ќе ги испечев, се одлепуваа ко лепенки. Демек плочката ми била многу мрсна, иако имав купено и дехидратор и све.

Сега сакам да докупам материјали, се прашувам вреди ли да инвестирам и да се замарам. Има билдер гел во шишенце што многу ќе ми ја олесни работата, ама за вадење ми треба и ел. турпија... сепак, навистина не можам да се поднесам со толку непрецизно изработени нокти и лошо средени кутикули.

Што совет би ми дале, и за материјали и за изработка?

15. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.913
    Допаѓања:
    2.141
    Sekogas e podobro strucno lice koga pravi manikir toa vklucuva i pravilno otstranuvanje ns kutikuli,pravilno nanesuvanje na gel i slicno

16. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    381
    Мора прво со пофината страна на турпијата да го поминиш ноктот целосно, потоа прајмер ставаш, почекуваш две три минутки или го печиш 30тина секунди.
    Потоа ставаш база убаво да не допира на кожата, па боја, и на крај топ коат.
    Пред да почниш со турпирање на ноктот, ги туркаш кутикулите и ги сечиш отстрана и на горниот дел за да се отвори појќе место на плочката, потоа турпираш и како што ти објаснив.
    Јас дехидратор не ни користам, ги турпирам да биди матт плочката и поминуваш до памуче натопено во алкохол.

17. MorskaSirena

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.182
    Ајде прашањево ќе го поставам тука. Што користите за габична инфекција а тоа да не е канистен? Го мачкам ноктот со канистен 7 месеци ама никако не поминува или малку ке заздрави и пак на исто? Нешто поефикасно

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.961
    Допаѓања:
    81.295
    Имам читано дека масло од диво оригано помагало за вакви проблеми. Можеш да пробаш да капнуваш од него, можеби ќе помогне.

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  19. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Здраво, имам едно прашање па ако знае некој нека ми одговори. Пред година и нешто ми се појави јадеж и црвенило околу кутикулите, и потоа ми се појават топчиња(внатре полни со водичка). Јадежот трае два три дена и потоа кожата околу ноктот почнува да се лупи и дури неможам ништо да фатам со рацете. Инаку претходно правев во салон, а потоа и дома немав никаков проблем, и наеднаш почна така да ми се случува. Сакам повторно да пробам да си направам дома (само со база, гел лак и завршен), па сакам некој совет до што би можело да биде

20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.119
    Допаѓања:
    40.322
    Алергија на гелот. Прави со друг

На i-v-a-n-4-e му/ѝ се допаѓа ова.