Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. Buubica

Buubica Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    245
    Ми треба совет. Јас долго време си ги правам кај една девојка и ептен сум задоволна како работи ама сега за ептен битен настан нема да боде тука.
    Ми треба да ми препорачате некое место/девојка која што убаво црта на нокти.Значи не да лепи лепенки или да става печатчиња тоа можам и сама него да црта убаво. И да не работи со кој знае какви гелови квалитетни не е проблем ке ги направам јас на друго место со гел битно ми е само да најдам некој што знае да црта!Хелп!

2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Од каде си? Јас цртам убаво нокти само што не живеам во Мк..... :worried:

3. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Јас имав ставено за полуматурата и сама ги извадов по една недела одма,ми се здосади само едни исти јас како што ги лакирам секој ден различно :lol: а се изначудив што мене ми се лупеа моите и од кога ги извадов па се до сега ми се немаат ни излупено ниту искршено сега сепак ми беа оштетени и уште малце ми се ама работам на тоа и машала ми се враќа цвртината што ја имав порано 8)

4. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Првиот пат кога ставив надградба бев презадоволна од тоа како ми изгледаат ноктите и ми издржа скоро 1 месец, освен 2 ноктиња кои за инает цело време ми се одлепуваа ама ја не се давам па со супер лепак ги лепев постојано (кој патем го носев нон стоп со мене да не случајно одлепам). Откако се решив да ги тргнам ноктите ми беа потенки и од лист на тетратка од 7 денари :?: :) Ми требаше бајаги време да ги опраам и од тогаш уште еднаш ставив за на свадба и толку. Немам намера да ставам пак, барем не во блиска иднина, а и ги доведов ноктиве во некаков ред па не би сакала да ја зезнам работата повторно.

5. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40
    мој личен совет е тие што си имаат нокти да си ставаат само гел над своите колку-толку помалку се оштетуваат,...инаку ако ставате надградба само за еднаш,...ке ви изгледаат ноктите еден месец убаво но после ке ви треба 2 месеци да се опорават и вратат вашите.......а може и повеќе....
    ...И исто не ги откорнувајте вештачките нокти,....истружете ги со турпија ако ви сметаат и почекајте да се одлепат малку па да ги вадете,....инаку ке ви останат како лист вашите нокти.....

6. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
  7. equip

equip Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    25
    надградба - убаво изгледаат ама откако ке падне катастрофа се ноктите,
    имав ставено и само гел на моите нокти ама ни тоа не препорачувам- почна за брзо време да пука ,
    се изнервирав и на сите нокти го корнев буквално за да го извадам ,
    повеке такво нешто на мои нокти- не фала! :@

8. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.113
    Имам еднаш правено надградба и никогаш повеќе, си ги упропастив моите и бааги време требаше дури се зацврстат пак. Идиотче, демек за матура. Кога ќе видам девојка со надградба и знам под тоа што има коса ми се крева. Строго за природни и негувани нокти, надградбата е за мене лично ептен неубава на око, ми боде очи колку делува пластично и вештачки.
    За мене ова се убави нокти, можеби и нешто пократки.

9. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Јас имам надградба на нокти , прв пат правам ама почна ноктот да ми расте. И сега треба да си допунам ? Колку пари е тоа ?

10. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87

Да треба да си ги дополниш...Па секој си наплаќа различно ... али од 300 до 500 денари ... :)

11. Buubica

Buubica Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    245
    Од девојките тука што ставаат гел на нокти..ми треба итно најитно препорака за некоја девојка или салон каде да го дополнам мојот гел! Мојата не е тука а денес ѕвонев на 2-3 бек ап опции што ги имам и или се на годишен одмор или нема термин а мене ми треба најитно за до четврток макс!
    Хелп!

12. devojka87

devojka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    девојки дали некоја од вас знае каде можам да набавам сет за акрилна надградба на нокти? ај ако знаете ве молам за помош зошто јас се што наоѓам е за србија и не праќаат роба за македонија

13. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    А од кој град си?? Јас можам да те препорачам кај неколку, ама Охрид...

14. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Убаво е да имаш надоградба на нокти.Секогаш ти се средени.Ама се додека навреме одиш на корекција.
    Јас надоградба носев 3 месеци (со корекции секој месец) и откако се решив да ги извадам после уште месец ипол неможев да си ги опоравам моите нокти. Тенки, кршливи се делат на слоеви. :@

15. kolache

kolache Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    298
    јас имав... т.е. уште имам на малото прсте и палецот и одвај чекам да го извадам и од таму... ми испука гелот и јас сама си го излупив и си го извадив со турпија... никогаш веќе нема да ставам, не ми се допаѓа некако... не ми испука зошто беше лошо изработено туку зошто јас едноставно не сум за долги нокти :$

16. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Jас имам долги убави и цврсти нокти и не би сакала да си ги уништувам со надградба или гел бидејќи после се потанки и од лист...инаку кај мене во мојов град цената за гел е 250-300-350-400 а за надградба дупло од цената на гелот значи 500-600-700 и 800 ;)

17. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    не ви препорачувам...

18. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Два пати во животот и не планирам повеќе!

Лично искуство:
    Првиот пат, за матурата. Скапо ги платив, но навистина беа цврсти и издржливи. Повеќе од месец ми потрајаа. По вадењето ноктите ми беа слаби ко ливчиња. А инаку имам цврсти, здрави и убави нокти.
    Вториот пат ме частеше тетка ми, инсистираше. Тие пак по една недела носење почнаа да ми пукаат и сите сама си ги извадив. Ноктите ми беа ужасии, ми се лупеа, што никогаш до тогаш (и до сега) не ми се има случено.

Друго! Толку се антиталентирани козметичарките што прават маникир, ама никакви идеи немаат! Имам видено мал милион девојки со надградби со шари и триста глупости, или пак цртани шари со шаблончиња-тоа и баба ми го може! Ниту едни нокти што ги имам видено направени во козметички салон не ми оставиле впечаток. Нема ни најмала споредба со надградби на нокти што можат да се видат на интернет.

Трето, ги обликуваат како лопати, една надградба со нормален, заоблен облик немам видено. Облик кој ќе го следи обликот на ноктот.

Четврто, ставаат 500 слоеви и ноктот изгледа подебело од прстот!

...И ред други причини за ПРОТИВ надградба на нокти.

Кога овој тренд не постоел на нашиве простори, жените си правеле маикир во домашни услови, со обично лакче за нокти и турпија, и изгледале можеби посредени и поубави од денешниве надградби.

19. Em4ii

Em4ii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    и јас истото мислење го имам...редовно имав вештачки нокти но во последните неколку месеци почнаа мојте да се лупат и да ми се кршат...

20. miki4

miki4 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Depileve i Elite jas gi znam ovlasetni vo MKD za prodazba na materijali ...ama se izgor skapi..i jas se rasprasuvav za gel tehnika ama ne mi odgovara voopsto cenata..e sega ako imate nekoj od srbija-hrvatska ...tamu se dosta poeftini i imam mnogu poveke izbor