Искуство со Ревуар гел,бази и се останато? Пристапни цени имаат, ги гледав на инстаграм сеа.. Зборувам за професионална изработка, додеа на мене си ги праев, сеа почнувам офишали со работа
Ја сама дома си ги правам со ревуар, исто добри се и на victoria vynn, ама ако ја би почнала профи да се бавам со ова тогаш би избрала малку поквалитетни како galaxy или со малку поголем буџет jananails.
Haii iskr ne znam dali prasanjevo e za ovde. Pravam nokti veke 10+ godini i poslednive 4 kaj istoto devojce, e sega mi se razvi alergija na materjalot sto go koristi sto e na bluesky. Bev na dermatolog, pravev alergo test se toa bla bla i ne ispadna deka sum alergicna na niso. Dermatologot mi rece deka sigurno e na neso vo gelot i da kazam baj baj na nokti. E sea ja na net gledav site zborat za HEMA i sea stigame do poentata so e dali stvarno nikad vise ne smeam da pravam nokti? Ima li kaj nas devojki so rabotat so hema free produkti ili sum doomed
Zdravo, I jas prethodno pravev vo salon I posle nekolku godini pocnav Sama Doma. Sigurno edno 30 pati Doma si gi pravev Sama I nisto nemav, koga naednas pocna jadez na prstite, topcinja polni so vodicka, oteceni prsti(crveni) I na kraj kozata okolu noktite mi se lupese. Pravev pauza I probuvav od site gelovi I od site isto. Pred nekoj den probav samo so Baza I gel lak, I ne biva ni taka. Najverojatno ima nekoja sostojka so ni smeta
Zdravo, sakam da pocnam da si gi pravam noktite sama doma, dali mozi da mi preporacate proizvodi za pocetnik, sto mi treba, od koja firma se podobri i od koja strana mozam da naracam se sto mi treba? (Lamba, gelovi, baza, boi itn)
Leleee uzass jas ne znam dali bi mozela da se otkazam od dolgi nokti, bukvalno sega se osekjam pregrdo so vakvi unisteni. Mora da ima resenieeeee
Дали може да ми кажите во салониве за нокти, каде што одите за надоградба, каков билдер користат? Во недоумница сум каков да земам?
Предлог кај да правам нокти некаде соборна, буњаковец, пегла тој реон шо би ми земале под 1000 за со гел?
Хелп. Киселински прајмер, топ коат и база од која фирма користите и сте стварно задоволни? Како што пишав погоре, отворам салон и хаос ми е во главата. Да не е прескапооо да не е крш да не е било шо Билдери одбрав поквалитетни, ама ми се скрати буџетов за бои и овие трите (база, кисел прсјмер и топ коатот). Стварно хелп
Гелови од типот Блускај и слични никако. Јас дома сама си ги правам од ковид навака, а претходно 20 години на маникир и никогаш сум нрмала проблем со алергии. Сега користам Cuccio производи и сум презадоволна. И Clarissa се добри. Внимавајте со какви материјали ви ги прават. Прајмер, база, бондер мора да се сите од ист бренд со билдер .. и не можеш на секој да ставаш киселински, мораш и без киселински.
Може ли само да прашам дали е нормално од 700 денари корекцијата на нокти да се накачи на 1100? Зборуваме за корекција, не за надградба или слично. Затоа што еве мојава ги накачила 1100 и тоа дури не ни живеам во Скопје.
У дм денес видов гел за нокти. Е сеа ме копка, дали може да се користи без ув ламба? Ако доволно долго го остаам да се исуши, ќе ја бива работата? Или на сонце? Или тешко со ноемвриското сонце? И имам второ прашање. Кај се купува таа ламба? Колку пари е? На јутјуб гледав видео штетна била за кожа. Па сеа се задумав. Ако стаам крема за сонце, ќе биде помалку штетна, нели? Се извинувам ако е ова мн долго и ако има мн прашања. Ама пуста желба за гелни нокти
Хахаха, не. Без УВ светлина не може да се исуши, се стрврднува на нејзе. Така да ако немаш такво апаратче џабе ќе фрлиш пари.
Не си ги правам сама, ама имам апаратче. Мене од Франција ми го донесоа уште одамна. Иначе може да има и на пазар.
Manikir.mk ili bell parfimerija а поскапи има и на victoria vynn Јас имам прашање до сега работев со ревуар и ги гледам на manikirmk briliant nails гел некој,дали знаете дали е добар?
Јас купив од Алекспрес ламба и ја користам редовно можеби 2 години. Но ја платив солидно, околу 1300 ден. Прво купив евтина и џабе, слаба беше и не се печеа никако. Така што вреди да вложиш во некоја убава. А сетот база, гел, топ ги купувам од Ревуар.