Прајмерот се става за да се подготви ноктот за следниот чекор, нанесување на гел. Со прајмерот се чистат маснотиите и нечистотиите од ноктот. Кога нанесуваш обичен гел, пребришување со алкохол се прави откако убаво се испече гелот за да се отстрани лепливиот слој и да се продолжи со измазнување и оформување на гелот. Има два типови на завршен сјајен слој што се пребришува со алкохол и што не се пребришува, пишува на пакувањето.
Препорачајте ми некој салон за нокти во карпош 4, тафталиџе, лептокарија а да не е над 900,1000 денари.
Некоја да ми објасни зошто ми се лупи гел лакот? Ми стои најдолго една недела и веќе почнува да се лупи. Ќе наведам што ставам, па пишете доколку нешто е погрешно: 1. Турпијам 2. Ставам прајмер 3. Ставам база и печам 60 сек 4. Ставам гел лак и печам 60 сек 5. Ставам втор слој гел лак и печам пак 60 сек 6. Ставам топ коат и печам 60 сек Сите работи ми се на Ревуар.
Почекај прајмерот добро да се исуши околу 5 минути и печи подолго време 2-3 минути и покрај тоа што пишува 60 секунди. Мене ми траат подолго откако почнав да го печам гелот подолго.