Под “попушта” мислиш ти паѓа цел нокт, или имаш само лифтинг од страните? Иначе најмногу зависи од тоа како го имаш спремано ноктот за да може лепакот убаво да залепи, мораш добро да го истружиш и припремаш. Зависи и од твојата ноктна плоча, можеби ти е послаба или помрсна плочата и затоа лепакот има помал ефект. Мислам дека со добра припрема нема врска кој лепак го користиш, сум користела буквално од 100 денари лепаци најобични и ми траеле по месец дена. Ако мислиш на “лифтинг” од страните без да паѓа цел нокт, тоа е нормално после некое време.
Да така некако како од страната да се раздели но во горниот дел под типсот каде е залепен...нормално после тоа го повлекува целиот нокт со подлогата каде нема типс. Инаку добро го турпијам и навистина не знам што е проблемот...Може е до самиот нокт...Ова зборувам кога ќе ми се случи после една недела на пример што според мене е малку во поглед на издржливост. Баш ми е без врска оти имало битни моменти, средени нокти и точно пред некој настан ова да се случи. Кога немам типсови и работам на мои нокти немам ваков проблем.