1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. Maelina

Maelina Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2025
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    206
    Под “попушта” мислиш ти паѓа цел нокт, или имаш само лифтинг од страните?
    Иначе најмногу зависи од тоа како го имаш спремано ноктот за да може лепакот убаво да залепи, мораш добро да го истружиш и припремаш. Зависи и од твојата ноктна плоча, можеби ти е послаба или помрсна плочата и затоа лепакот има помал ефект. Мислам дека со добра припрема нема врска кој лепак го користиш, сум користела буквално од 100 денари лепаци најобични и ми траеле по месец дена.
    Ако мислиш на “лифтинг” од страните без да паѓа цел нокт, тоа е нормално после некое време. :)

2. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    947
    Допаѓања:
    1.417
    Благодарам на одговорот
    Ќе земам од нив, ќе пробам така. А дехидратор не користиш?

3. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.889
    Допаѓања:
    5.943
    Не не користам. И гелни наливни кога ги правам не користам. Само прајмер.

4. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.275
    Допаѓања:
    31.320
    Да така некако како од страната да се раздели но во горниот дел под типсот каде е залепен...нормално после тоа го повлекува целиот нокт со подлогата каде нема типс. Инаку добро го турпијам и навистина не знам што е проблемот...Може е до самиот нокт...Ова зборувам кога ќе ми се случи после една недела на пример што според мене е малку во поглед на издржливост. Баш ми е без врска оти имало битни моменти, средени нокти и точно пред некој настан ова да се случи. Кога немам типсови и работам на мои нокти немам ваков проблем.