Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    1.528
    А која е разликата помеѓу акрилните и гелните нокти? :^)

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Акрил или акрилни бои?

3. natali061

natali061 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    [mod-reklama:1xjwtgoc][/mod-reklama:1xjwtgoc]

4. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Нема голема разлика во изгледот, мене поубави ми се акрилните нокти, но тие се поштетни мислам дека е заради лепакот со кој го лепат вештачкиот нокт е штетен за твојот нокт го уништува (ако грешам нека ме поправи некој) . Имам другарки што ставиле акрилни нокти и сега им се лом им се листаат, им се кршат а пред тоа имале здрави и убави нокти.
    Гелните нокти не се толку штетни и доколку ставаш јас би ти препорачала гелни :)

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  5. CarrieBradshaw93

CarrieBradshaw93 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    6

Tоа зависи каде си ставала нокти :) И секако-за која цена!! Ако ставиш квалитетни нокти,ниту твоите се оштетуваат ниту се вадат месец дена..Јас ставам во ULTRA LOOK и сум препрепре задоволна! ;))

6. NalisElena

NalisElena Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Девојки ми треба совет за квалитетен УВ-гел за надградба! Има и тема! Кажувајте искуства :)

7. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Јас ставам гел на моите нокти и задоволна сум. Акрил не сум ставила до сега а нема ни да ставам.

8. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Некој да не знае која е цената на гелни нокти во студио Блоу и Енерџи? И какво искуство имаат во овие два салони? :)

9. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    Сакав наредната недела да си ставам надградба на ноктите но ко се присетив какви ми беа ноктите ко ги извадив од предходно ми се стемни 3 месеци поминаа од 1 надградба и не ми се опоравија за зал сеусте ме боли ко ке фатам нес да чепкам.
    Сакав да прашам дали знаете кај можам да најдам зацврстувач за ноктите бидејки мене и природно ми се слаби барем малку од малку да имам нокти а тие штом подникнат одма се кршат

10. milata20

milata20 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    од орифлејм купи си со каратно злато мене многу ми помогна :)

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    од oriflame лаковите што се за зацврстување и потхранување се добри, јас после надградба со нив ги подопоравив

12. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    Девојки а дали знаете како делува од орифлем тоа што е за побрз раст на ноктите сакам да си го порачам.позз а ова што е за зацвртување веке го порачав па ке видиме

13. Viktorija.bt

Viktorija.bt Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Јас ги имав моите нокти пораснато и ги имав направено само со гел ..прекрасни беа..ми траеа и доста долго време..но кога ги извадов ми беа доста оштетени многу ми беа меки и лесно ми се виткаа,па морав да ги сечам,но бев доста задоволона..ни еден нокт не ми беше скршен за разлика што ми имаат кажувано другарки дека уште од 3 ден му се кршат :*

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Nedzhla еве веќе имам пишано
    од oriflame лаковите што се за зацврстување и потхранување се добри, јас после надградба со нив ги подопоравив

15. angelaz1

angelaz1 Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    јас ставам надградба 1 година без прекин.. 4 пати имам ставемно само гел на моите нокти.. прекрасно изгледаат, пресредени се секогаш. Е сега се оштетуваат,да али тоа е :worried:

16. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Јас редовно ставам гел на моите нокти, затоа што природните ми се ужасно криви и слаби. Доколку тоа професионално се прави, изгледаат одлично. Пред извесен период пробав да ги пуштам моите, за да проверам што останало од нив, и кога за изненадување, ноктите ми беа одлични! :) Зајакнати, криви сеуште, ама со мајка природа нема разбирачка. Ако ги прави професионалец со добри препарати, немајте гајле! ;)

17. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    како сте задоволни од гелните нокти од студиот Тимотеј?
    јас имав еднаш ставено мн ми беа убави али после некој ден одма ми се скршија два, можеби и поради тоа што имав во брзо време ставено два пати.

18. awee

awee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    117
    Има лакови и гелови за зацврстување на ноктите.Може да побараш во авон или орифлејм. ;)

19. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Имам ставено еднаш и никогаш повеќе!!!Навистина рацете изгледаат преубаво со надградба,но моите нокти после тоа беа катастрофа.Никогаш пред тоа не сум имала проблем со кршење и лупење на ноктите,а после надградбата не можев да ги опоравам.Затоа моите си ги пуштам,им давам убава форма и си ги лакирам според моменталните желби :)

20. maculkaa

maculkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    70
    дали има некоја ставано надградба во belisima да ми каже дали добро и квалитетно ги прават и колку чинат?