Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    1.145
    А која е разликата помеѓу акрилните и гелните нокти? :^)

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Акрил или акрилни бои?

3. natali061

natali061 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    [mod-reklama:1xjwtgoc][/mod-reklama:1xjwtgoc]

4. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Нема голема разлика во изгледот, мене поубави ми се акрилните нокти, но тие се поштетни мислам дека е заради лепакот со кој го лепат вештачкиот нокт е штетен за твојот нокт го уништува (ако грешам нека ме поправи некој) . Имам другарки што ставиле акрилни нокти и сега им се лом им се листаат, им се кршат а пред тоа имале здрави и убави нокти.
    Гелните нокти не се толку штетни и доколку ставаш јас би ти препорачала гелни :)

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  5. CarrieBradshaw93

CarrieBradshaw93 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    6

Tоа зависи каде си ставала нокти :) И секако-за која цена!! Ако ставиш квалитетни нокти,ниту твоите се оштетуваат ниту се вадат месец дена..Јас ставам во ULTRA LOOK и сум препрепре задоволна! ;))

6. NalisElena

NalisElena Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Девојки ми треба совет за квалитетен УВ-гел за надградба! Има и тема! Кажувајте искуства :)

7. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Јас ставам гел на моите нокти и задоволна сум. Акрил не сум ставила до сега а нема ни да ставам.

8. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Некој да не знае која е цената на гелни нокти во студио Блоу и Енерџи? И какво искуство имаат во овие два салони? :)

9. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    Сакав наредната недела да си ставам надградба на ноктите но ко се присетив какви ми беа ноктите ко ги извадив од предходно ми се стемни 3 месеци поминаа од 1 надградба и не ми се опоравија за зал сеусте ме боли ко ке фатам нес да чепкам.
    Сакав да прашам дали знаете кај можам да најдам зацврстувач за ноктите бидејки мене и природно ми се слаби барем малку од малку да имам нокти а тие штом подникнат одма се кршат

10. milata20

milata20 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    од орифлејм купи си со каратно злато мене многу ми помогна :)

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    од oriflame лаковите што се за зацврстување и потхранување се добри, јас после надградба со нив ги подопоравив

12. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    Девојки а дали знаете како делува од орифлем тоа што е за побрз раст на ноктите сакам да си го порачам.позз а ова што е за зацвртување веке го порачав па ке видиме

13. Viktorija.bt

Viktorija.bt Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Јас ги имав моите нокти пораснато и ги имав направено само со гел ..прекрасни беа..ми траеа и доста долго време..но кога ги извадов ми беа доста оштетени многу ми беа меки и лесно ми се виткаа,па морав да ги сечам,но бев доста задоволона..ни еден нокт не ми беше скршен за разлика што ми имаат кажувано другарки дека уште од 3 ден му се кршат :*

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Nedzhla еве веќе имам пишано
    од oriflame лаковите што се за зацврстување и потхранување се добри, јас после надградба со нив ги подопоравив

15. angelaz1

angelaz1 Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    јас ставам надградба 1 година без прекин.. 4 пати имам ставемно само гел на моите нокти.. прекрасно изгледаат, пресредени се секогаш. Е сега се оштетуваат,да али тоа е :worried:

16. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Јас редовно ставам гел на моите нокти, затоа што природните ми се ужасно криви и слаби. Доколку тоа професионално се прави, изгледаат одлично. Пред извесен период пробав да ги пуштам моите, за да проверам што останало од нив, и кога за изненадување, ноктите ми беа одлични! :) Зајакнати, криви сеуште, ама со мајка природа нема разбирачка. Ако ги прави професионалец со добри препарати, немајте гајле! ;)

17. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    како сте задоволни од гелните нокти од студиот Тимотеј?
    јас имав еднаш ставено мн ми беа убави али после некој ден одма ми се скршија два, можеби и поради тоа што имав во брзо време ставено два пати.

18. awee

awee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    117
    Има лакови и гелови за зацврстување на ноктите.Може да побараш во авон или орифлејм. ;)

19. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Имам ставено еднаш и никогаш повеќе!!!Навистина рацете изгледаат преубаво со надградба,но моите нокти после тоа беа катастрофа.Никогаш пред тоа не сум имала проблем со кршење и лупење на ноктите,а после надградбата не можев да ги опоравам.Затоа моите си ги пуштам,им давам убава форма и си ги лакирам според моменталните желби :)

20. maculkaa

maculkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    70
    дали има некоја ставано надградба во belisima да ми каже дали добро и квалитетно ги прават и колку чинат?