Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.488
    Допаѓања:
    13.572
    Ќе си користиш отстранувач на лак без ацетон и немаш гајле. На вештачки нокти лакот трае (поточно не се вади воопшто :D ) така да повеќе од еднаш неделно нема да имаш потреба да се лакираш. Секако ќе се губи малку од сјајот на површината на ноктот со бришењето на лакот, ама ништо страшно, еден слој безбоен лак решава се. А после 3-4 недели ако одиш на корекција пак ќе ти ги исполираат ноктите и пак ќе си бидат супер. :)
    Јас носев вештачки нокти лани цела година, по една недела ги носев со француски само, па кога ќе пораснеше малку ноктот се лакирав за да го покријам мојот нокт до корекција.

2. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Девојки јас имам едно прашање..Кај можам да набавам од тој лепакот шо го ставаат по козметичкиве салони за лепење на нокти?КОа ставам секундарен за 2-3 дена се одлепуваат, па овај стои и месец дена.. Ако знаете кажете ми :) :)

3. Mecheto1

Mecheto1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    52
    Па јас мислам дека ноктите повеќе стојат од гелот,а не од лепакот.Сигурно е подобар од обичниве,ама гелот игра поголема улога :)
    А инаку не знам каде можеш да го најдеш.

4. valentinaarsova

valentinaarsova Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Aj ve molam kazete mi nekoj sto pravi nadgradba na nokti vo gorce petrov, okolu SP Planet

5. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.475
    Допаѓања:
    17.174
    Па конечно утре и јас ќе си неправам, знам дека сум мала, али сакам мојте да ми пораснат, нели нема да ги грицкам кога ќе ги видам жал ќе ми стане.

6. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    pamelche и јас така си велев па на крај па ги изгрицкав. :D :D :D :D ..ај пиши ако си издржала да не ги изгрицкаш :)

7. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    си ставив надградба пред неколку дена неможам без нокти еве ги моите :inlove:

Прикачени фајлови:

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.475
    Допаѓања:
    17.174
    Добро, конечно и јас си ставив надградба. :whew: Инаку ми се обични француски маникир нели бел и оздола под него една тенка сина линиичка, поедноставни за секој ден ми се, за шорцеви и маичка. ;)
    Eве како овие ми се и должина и се, добро тоа црното кај мене е сино. [​IMG]

Инаку сакав да прашам нешо, мене таа плавата линија ми е гел, не лак, и сеа кога се бањав ми избледе, од водата ли е и има ли шанси да ја снема :?: .

На Pufche, Lepaaa и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.651
    Допаѓања:
    106.703
    И јас сакам да ставам надградба на нокти , но бидејки тетка ми доби алергија од гелот , ми е страв некако :|
    Инаку сакам да пробам од оние нокти на пазарче што се продаваат, има ли некоја од вас така ставано? И дали може да ги лакирам претходно?
    И со каков лепак да ги залепам , сепак несакам да се одлепат брзо. И дали можат да се скратат да не се толку големи :lol: Ве удавив со прашањава :D но сепак неможам да ги дочувам никако ноктиве да пораснат.

10. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.475
    Допаѓања:
    17.174
    ^ Оние пластичните шо се лепат, имам јас ставано. Ги лепев со секундарен еден од 80 ден.(зелено пакување) и ми се одлепија, после земам еден од 15 денари (некоја жолта боја) и ми стеа. А да, ожеш да ги лакираш, но тешко се отстранува лакот. И да, можеш да ги скратиш но со турпање, пошо со ноктерица ќе пукнат.

Инаку јас да се пофалам со моите нокти ]:) , еве една недела до денес ги имам, 3 ми паднаа и еден ми пукна. Ама утре кидам и ќе и речам да ми ги направи пак, пошо ми рече дека ќе ми стојат еден месец. :devil:

11. Tijana.Gj

Tijana.Gj Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Јас многу често идам на маникир :)
    Ставив првин надградба ( со типсови ) и ми стоеа 3 недели а може и повеќе , одкога ми паднаа отидов на корекција , ги извадив типсовите и ми ставија гел на моите нокти на секои 2 недели одам на корекција многу се лесни за одржување и треба да се навикнеш на нив :*

12. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.488
    Допаѓања:
    13.572
    Само што си дојдов од надградба со типсови. Првпат да пробам со гел. И баш сум си среќна :clap:

Прикачени фајлови:

На bluegirl7 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Баш ти се убави, може ли да ми кажеш каде ги правеше и цена ако не е тајна :)

14. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.488
    Допаѓања:
    13.572
    http://www.facebook.com/nailart.maggie
    еве линк :) има ценовник во еден од албумите и контакт телефон :)
    девојчето е во Кисела Вода, работи дома, ама ептен е опремена, триста додатоци има, цветчиња, светки, циркони, ја дури не ни знаев дека постојат толку декорации за нокти :lol:

15. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    на секои 2 едели на корекција ????
    нели е малку време тоа пошто јас на 1 месец некаде одам

16. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Фала ти :)

17. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    девојки за матурава ставив надградба на ноктиве зошто моите се скршија прв пат прам така и да ми кажете како дс ги истам зошто ме нервират исти да имам

18. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Преубави се :)

19. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Не практикувам надградба на нокти.
    Имам ставано акрилни, и убави се, цврсти ми беа и долго ми траеа. Ама јас не сум за долги нокти.
    Освен тоа, многу се оштетуваат природните откако ќе ги извадите. Стануваат многу меки и кршливи.
    Затоа вака - скрати, истурпирај убаво, лакче во жешка боја и готово :)

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  20. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.475
    Допаѓања:
    17.174
    ^ Какви се тие акрилни?