Колку што знам, потрајни се од гелните. Различно ги прават. Ама досега немам ставано гелни, не знам точно која е разликата меѓу нив.
До сега не глеам некоја разлика од акрил и гел. Секако сосема различно се прават, меѓутоа како изглед и квалитет, сосема ми се исти.
Ништо, лакирај ги додека да израсне оштетениот дел. Најчесто се такви после надградба. Стави прво слој безбоен лак да ги изедначиш и после некој лак во боја.
ako stavas vestacki nokti celosni navistina traat dolgo vreme no koga ke gi izvades se ostetuvaat tvoite nokti ti kazuvam od iskustvo dodeka oni gelnite nemaat maka
Разликата помеѓу гел и акрил и не е баш голема. Со гел се подебели а акрил послаби Акрилот е многу поштетен за ноктите за разлика од гелот и тешко се вади барем според мое искуство. А за квалитет кои се потрајни, тоа е различно и зависи од тоа како ти ги ставаат и зависи од квалитетот на гелот/акрилот )!!
Да не има некоуј искуство со тоа што дома си ги скратил гелни нокти..? Дали може со ноктарче или па ке се подуе гелот ?
Немој да си ги скратила, мене ми кажа козметичарката кај што си ги праев дека ке ти се раскупа цел нокт/гел и нема после да се убави ке мора сите да ги ваѓаш.
мојата ми рече ко ке се стабилни и секако уште живи пробај со турпија да си скратиш колку сакаш да ти се долги ... но внимавај да не ти се познава горе оној делот каде е твојот нокт и секако гелот или акрил... Така да сум поминувалааааа времееее и времеееее во турпирање ...
Нема врска значи. Сум ги вадела неколку пати сама. Прво ги сечеш со ноктарче малку, потоа со една добра турпија ги стружиш. Е сега доколку немаш некое јако ноктарче, дирекно со турпија (ви препорачувам од тие професионалните, јас со таква ги правам), и ќе ги стружиш до одредена големина. Може и одозгора да ги стружиш но да пазиш да не навлезеш длабоко. А можеш откако ќе ги истружиш до некаде, ги оставиш така и да си ги лакираш, за некое време со растот на ноктите и нивно потсекување, гелот ќе си испадне, а ноктите ќе ти бидат сосема здрави. Корнење на гел-никако. Тоа сум го искусила, ноктите ми останаа на гелот, бидејќи со раце ги корнев
A да пробам со турпијата на Relax&Tone ?? Иначе мислев да ги скратам малку а не да ги извадам, пошо ми пораснаа и сеа малку да ги намалам
^ Е па доколку сакаш само да ги намалиш малку,тогаш можеш со турпија. Стружи ги по малку но запази ја формата да не ти испадне после еден ваков еден таков. После тоа налакирај ги со сјај за нокти и како нови
^ Од турпија, нема шанси. Само внимавај турпирај ги во еден правец, само на лево пример или само на десно. А не лево-десно Ме сваќаш мислам, сигурно си ја гледала таа што ти ги правела како турпира
Мислам дека знам за шо збориш,јас па сакав со тоа од Relax&Tone нели има едно додаток турпија али тоа кружни движења прави , тоа ми беше полесен начин а и помалку време ке ми одзеемеше
Јас ги имав со гел, од кога го извадив гелот ужасни ми беа ми се лупеа и преслаби ми беа. 2 недели има како ги имам извадено и уште се такви , само некои се заздравени. Би ставила пак, барем некое време нема да морам да ги лакирам секој 2-3 ден
сакам да ставам гел на моите нокти но се думам затоа што слушнав дека неможе после сопствените нокти да си ги израснам многу биле кршливи и никакви.дали има некој со искуствоо?
ако се двоумиш да не ти е премисла јас би ти дала еден друг предлог преубав е и јас се двоумев дали да ставам само гел или пак не, но бидејќи имам убави нокти не би ги ризикувала го најдов ова лакче и незаменливо ми е и маникир си правам со него, а и кога ќе се излакирам со него некогаш и по недела ми стои, има повеќе нијански па можеш да пробаш можеби и ќе ти се допадне