да ви предложам една идеја, си ги направив пред некој ден.. ноктите се мои само со гел ми се направени ги обожавам
не се уништуваат со секундарен лепак твоите нокти, повише се уништуваат со надградба отколку што се уништуваат со лепенки.. имам јас пробано
Не не ми се многу уништени моите нокти,и да секако повеќе се уништуваат со надградба отколку со лепак...
значи не би ти препорачала надградба. јас еднаш правев надградба, а еднаш само наливање со гел..и од двете после ноктите мои ми беа цели спурени и ми се испокршија.. поубаво ти е на твоите нокти да ставиш само заштитен гел, тој е и сјајен, и баш убаво изгледаат ноктите со маникир..
Е баш поради таа причина не ставив надградба на козметичар...и сега се оштетени миоте нокти ама многу малку ќе пораснат а не ми се кршат ниту ми се листаат.. Не е страшно со лепак и обични нокти..
Pa normalno deka ke se oshtetat, dali e sekundaren, dali e gel... tvoite nokti oslabuvaat mnogu, zatoa jas od koga pochnav celo vreme im stavam gel.. ako prekinam ke mi se sokrsat, tenki mi se kako list od hartija
И јас ставав надградба со гелови. Да, убаво изгледа ноктите секогаш ти се средени, но, кога ќе ги извадиш ноктите ти се многу тенки и се лупат.
И моите нокти се тенки и кршливи , но затоа си ставам надградба , и тоа француски маникир , нема поубаво , по женствено и по нежно, сека ќе си ставам и на нозете
Потполно се сложувам сотебе,но и тое е голема обврска речиси по 3 недели треба пак да се оди на допуна само тоа ме нервира малку инаку и јас си ставам редовно наливи бидејќи мн ми се кршат. Имам пробувано и со вештачки но мн повеќе се кршат,а на вашите нокти кога се става гел повеќе време стојат-барем од моето искуство еве тука можеби ке добиете уште некоја едеа како да си ги направите ноктитеhttp://www.designnailart.org/category/acrylic-nails/page/4 позз *
Јас наградба на нокти ставав само за матурата и воопшто не сум задоволна, бидејки кога ги извадив моите нокти беа уништени, и затоа преферирам само гел да ставам, ништо повеке
И конечно се решив да си ставам надградба. Еве ми ги новите нокти со пастелни бои. (сликава е од мобилен можеби не се гледа убаво бојата како што е) Си ги сакам мн
Потполно се согласувам со тебе .. секоја девојка без разлика дали би признала или не ужива во средени нокти, се чувствува по самоуверено. Ептен е привлечно да се средени ноктите и јас сум за надградба. Често и знам да си се средам на козметичар
Се согласувам со вас во однос на францускиот,но за лето не би било лошо и некој смел маникир...поз :geek:
Сега почнувам да си правам надградба,сеуште не знам како ќе ги шарам ама ќе почнам.Ќе ставам после слики.Инаку да не бидам офф во последно време ептен практикувам да ставам,иако не ставам типси,јас ги правам лиени
Неколку пати имам стабвено надградба. Пред една недела ставив , поужасно не можеше да ми ги направи ноктиве За џабе 700 ден.дадов. Одма почнаа да се делат, да пукаат, а нема ни 1 недела откако ги ставив, абе катастрофа. Памет за друг пат кај неа више не!
Дали некоја од васи има ставано само гел на свои нокти? Заинтересирана сум да ставам само гел, бидејќи сака си ги шарам ноктите. Ме интересираат цени и телефонски бројчиња, линкови од фб и сл Фала однапред
Стави си слободно,можеш и така проѕирен да го оставиш гелот па да си ги лакираш како сакаш и подолго ќе ти трае лакот,нема да се лупи.И ќе си ги бришеш со отстранувач без ацетон и немаш гајле