Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. PunchMarmelade

PunchMarmelade Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    31
    Доколку некој знае некое девојче или салон кој става нокти до 500 ден. нека ми пише во приватна порака. :angel:

2. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Јас знам, ама у Радовиш е :D

3. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    a da te prasam kakvi posledici imase posle koga gi izvadi dali i bea osteteni ili slicno.....i te molam daj mi brojce od toj salon i kazi mi kako se vika salonot :rofl:

4. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    sakam da prasam dali na moite nokti moze da se napravi nagradba no ne da go stavas celiot nokt tuku samo toa beloto da ti go stavat so lepak ili sl.

5. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Овака значи, може ама зависи од козметичарката. На мене така ми ги правеа па многу ми се познаваше дека се надградба.

6. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Имав ставано гел на мои нокти и ми се лупеше после 5 дена,а најсмешно е што одговорот секогаш беше ноктите не ти трпат гел/акрил |(
    Летово ми ги правеа повторно моите нокти со акрил но,не ги правев во МК и еве сепак ми трпеле ноктиве :D Ни воздух ми пушти,ни пак имаат намера да се излупат.Значи сепак зависи до мајсторот.

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.505
    Допаѓања:
    115.001
    Гледам девојкиве што постирате нокти како ви излегле после надградба и не можам да се изначудам како може толку вештачки да изгледаат. И зашто толку дебели ви ги прават? Еве ги моите нокти , надградба и лакирани со гел лак.

Прикачени фајлови:

• IMAG0125-1-1.jpg
      IMAG0125-1-1.jpg
      Големина на фајлот:
      200,8 KB
      Прегледи:
      420
    На MIA-SK, tessie, MacaLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    леле нена преубави се...и навистина ептен природни, пиши ми по лп каде одиш на маникир...

9. Inana

Inana Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    23
  10. risto...cado

risto...cado Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    3
    во Охрид Билјана кај плавобелите згради дефинитивно најдобра

11. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    Јас денес ставив надградба на нокти после цели три години. Се решив поради свадбата на братучед ми, инаку немаше шанси. Имам многу лошо искуство кога ставив гел за матурата, па кога го извадив ноктите ми беа ужас - слаби и меки, почнаа да ми се лупат, цели две години не ми заздравеа. А, башка ни од дизајнот не бев задоволна.

Имам две-три прашања: Пред три години гелот ми го извадија на козметичар со стружење, ама сега имам надградба на ноктите, значи вештачки, па врз нив гел - како да ги извадам сама кога ќе ми здосадат? Нема да бидам дома, па за да одам на козметичар, а сигурна сум дека ќе треба да ги вадам за две недели, бидејќи се прилично долги.
    Во сад со топла вода за да излезе лепакот или со сечење и стружење?
    Прво да ги избришам со ацетон, па да ги стружнам со турпија, или..?

Многу напнав, ама навистина не сум упатена во ова - како што кажав одбегнував надградба на нокти.
    Ве молам за помош.

* По грешка од кај сестра ми пишав. :$

12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.505
    Допаѓања:
    115.001
    Значи никако немој да ги корнеш. Штом имаш типсови, нема да можеш сама да ги извадиш. Кај и да одиш има козметичари не се зезај да ги вадиш сама па да ги откорниш твоите нокти. Или пред да одиш , оди во салон кај што си ги ставила нека ти ги извадат тие. Сама ако фатиш ќе направиш беља.

Или друга солуција ти е да купиш турпија за нокти ( ама не од оне железните) и да ги турпијаш како растат додека не ти пораснат и не попушти лепакот под ноктите.

На malechkata му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Јас имам повеќе пати ставано надградба и после тоа вештачките си ги вадам сама.Не е баш едноставно,али и немораш цели нокти да ги вадиш,само скрати ги со грицкалка и со тек на време сами ќе си пораснат и полесно ќе ги извадиш.Инаку вака коа сум ги вадела цели нокти,едвај ги извадив,прстиве ме болеа 1 недела.Затоа што гелот многу тешко се вади.
    Така да,или оди на козметичар да ти ги извадат и само скрати ги како привремено решение :)

14. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    6.549

сакаш нејќеш и така ке ти паднат :lol: :lol: . Само скрати ги и готово :)

15. DebbieLegg

DebbieLegg Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    361
    Ако сакаш број и информација во ЛП .

16. IvanaOneD

IvanaOneD Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    21
    Jas imam cvrsti nokti i ne mi treba nadrgadba,nikogash ne gi secham samo so turpija gi oblikuvam 2-3 pati nedelno,gi chuvam od mart i ne mi se skrshile i mn SI GI SAKAM,izgledaat ko veshtachki a ne se :)

17. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Поужасно нешто од да имаш надградба на нокти нема,зборам за надградба на предолги нокти и исто толку и дебели,па уште твоите кога ќе ти пораснат ми изгледаат толку грозно.. :puke: :puke: :x

18. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    За да се одржуваат во добра состојба ноктите со надградба треба постојано да се оди на корекција. Во спротивно одоздола ноктот е истенчен од турпијање и посебно ако сами си ги корнете уште повеќе се оштетуваат. После една надградба, бидејќи не бев баш информирана дека може да се прави корекција и вадење па ги корнев и после пола година едвај ги оправив додека израснаа целосно нови нокти.

19. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    1.141
    se izvinuvam sto ne e napisano na mak font, pisuvam od telefon :)
    inaku mene mi treba nekoe studio niz centarov za da stavam nadgradba za vo petok mi e, ali po moznost do 400den i sekako da ima zadovolni od toa studio :D (mnogu baram, znam)
    i ako moze broj :*

20. Aleks85

Aleks85 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво женски! Ќе ве замолам да ми кажете каде прават тенки и убави гелни нокти, по можност во близина на Ново Лисиче или Аеродром и што цена се. Поздрав ;)