не е дека имам надградба или планирам да ставам-тој каприц ми помина имам како жолтенило на ноктите-тоа ми е од лаковите знам-а за пушач сум ПРОТИВ ама ете го имам и незнам како да исчезне па да не знае некоја од вас домашен рецепт нешто што би можело да ми помогне
Има некој правено надградба во Сандра? И некој предлог за поефтин салон за надградба на нокти до 500 ден.?
Сeга скоро беше или од поодамна.Сакам колку за новава да ги имам ,а за шарање си имам на друго место,тогаш те молам ако сакаш предлог каде да си закажам за надградба,се разбира цената да биде солидна сепак се празници и се има и др.трошкови.
јас би ти препорачала да си купиш вештачки и секундарен, како што правам јас. јас ги сечам со ножици и турпија и не се ни познаваат дека се вештачки
Сакам да прашам каде можам да направам квалитетни гелни нокти (да не се познава ептен дека се пластични и да се извадат од одма) не ми е до толку битна цената..?
Зошто неможам да направам edit да прашам што има разлика помеѓу наградба на нокти и гел на природни нокти? Гледам првото е поскапо?
Поминало подолго време откако си постирала, затоа не можеш да едитираш. Надградба се прави со типсови (вештачки додатоци) или поскапа варијанта со наливање (со шаблони се надградува-продолжува природниот нокт), а гел на природни нокти е само обично нанесување на гел врз твоите нокти. Спојлер надградба со типс наливни гел на природни нокти
Индивидуална е трајноста, но мислам дека би требало да истераат 1-2 месеци ако се квалитетно направени. После може да им се направи корекција кога веќе ноктот ќе биде пораснат кај коренот.
Каде има салон за правење на наливни нокти со добар квалитет во близина на Центар и Карпош? И дали некој ставал во Силуете?
Ја прочитав цела тема. Моите нокти се цврсти, и сама си ги средувам. Ама сега, ко за инает, ми се скршија 3 на левата рака. И глупаво ми е така да ги оставам. Останатите ми се така подолги. Се мислам утре дали да одам на надградба со гел? Или пак на моите да ми стават гел? А што да правам со тие 3те кои ми се скршија? Совет, итно ми е
Ако сакаш подолги нокти тогаш стави надградба (со типсови или наливни со гел) и сите ќе ти бидат еднакви, ако не сакаш тогаш скрати ги и изедначи ги ноктите и стави само гел.