Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    22.935
    Типсови се оние вештачките нокти што ги ставаат, т.е додатоците? А наливните какви се?

2. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Да тоа се типсови, а наливни се прават со правење на продожеток (наливање) на ноктите со гел (или акрил) со помош на специјални форми.
    [​IMG][​IMG]
    Еве и [img=http://forum.femina.mk/telo/nadgradba-na-nokti-t69/670.html#p1452083]тука[/img] подобјаснив ;).

3. qxwy

qxwy Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    5
    исцеди лимон, стави паста за заби, земи сол. со сите воие протри ги ноктите со четкиче може за заби или за шминка, пожелно е да ја користиш само за нокти :$

4. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.087
    За оние феминки што се од Велес а сакаат средени нокти за евтини пари,не е никаква реклама, јас бев и задоволна сум многу од тоа како работи девојчето, може сте слушнале за Лепа, зема 250 денари,еве некои од нејзините дела...http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 323&type=3

На Sw3et.Ang3l и MacaLove им се допаѓа ова.
  5. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Не сум за ! Немам ставано а ми дошло на ум ! имам убави нокти а знам мал милион примери каде после вадењето ноктите си ужас. кршкиви, испукани, се слојат.... убава ќе си еден месец и после ако не ставиш катастрофа додека не се обноват :^)

6. Imini

Imini Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    27
    Епа таман си ги средив моите нокти, цврсти се, имаат добра должина.. не ми треба никаква надградба.
    подобро еднаш неделно да ги средувам дома сама со турпии и лимон отколку 1 месец да одам со убави нокти а после 3 месеци да се мачам да ги опоравам.
    Инаку немам ставено надградба и не мислам да ставам! |(

7. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    451
    Што е подобро за ноктите (да не дојде до големо оштетување на ноктот) наливни со гел или наливни со акрил? :$

8. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Немој да се будалиш, акрил да ставиш! Јас би го забранила со закон!
    Имам страшно искуство со акрилни нокти.Со месеци имав нерамни нокти, како со бразди или дупки.Акрилот со тек на време го јаде ноктот.
    Гел користам континуирано 4-5 години и немам никаков проблем.
    Само гел!

На April87 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Да, можам со сигурност да кажам дека во Велес може за најниска цена да се стави надградба или гел на нокти. Среќни луѓе сме ние :D . Инаку не ставам кај девојчево ами кај едно друго девојче и сум повеќе од задоволна. Значи за 250 денари имаш нокти што без проблем стојат месец ипол и 2 но јас никогаш не ги чувам толку долго, грдо ми изгледа. И мислам дека и заради тоа повеќето се против гел и надградба. Да, точно е дека ноктите после се кршат но чим ставаш 250 денари да одвојуваш секој месец или на два месеци па и не е толку многу, зависи значи, кај нас во Велес е толку но во Скопје не мислам дека е така :)

10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.505
    Допаѓања:
    114.998
    Не сакам да попувам и да изигравам солам памет, ама овде ве читам дека ноктите ви траат и по месец и пол. Тоа не е нормално. Значи дека ноктот не дише, не расти и се прави проблем. ЈАс 15 години скоро носам надградба ( типсови кога ќе скршам нокт, и гел за одржавање) и никогаш повекје од 3 недели не ми траеле. Но, затоа коа и да решам да ги извадам моите нокти природни не се оштетени. Во салонот каде што одам дојде девојче да и ставаат нови нокри а претходно имало ставано од тие за 400-500 денари. Ноктите и мирисаа на скапано месо!!! Пазете каде ставате нокти, пазете со кој материјал ви работата. Гелот и типсот не смеат да се камен тврди, треба да се еластични, ноктот треба да дише!!! Внимавајте ве молам не сте свесни кои проблеми можете да си ги навлечете.

11. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Значи ноктите никогаш не ми мирисале на скапано месо :rofl: а и тоа што траат по месец ипол е само + за изработката и квалитетот на гелот а не дека она ги лепи и кузнај што прави па стојат неможат да мрднат. Ноктот расте нормално и гелот се слева надолу, затоа и велам дека не изгледа убаво откако многу ќе пораснат. ДА, и моите нокти не се оштетени кога ќе отидам да ми го извади гелот она и да ми стави друг но првиот пат кога незнаев и кога го извадив сама нормално беа, али потоа научив дека треба да се стругаат со турпија. Тоа е тоа. Во споилер ви ставам слика од истото девојче, нокти сликани после 3 месеци од ставањето на гелот
    Незнам како успеала да ги носи толку сепак јас никогаш не би.

На eleni23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. macam

macam Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    3
    Kolkava si?? Ak imas pomalku od 16 god ti preporacvam da neredis dek vistina gi ostetvit noktite

13. Chocolatelover1

Chocolatelover1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    еве ги моите нокти со гел, сега малечки се ама за разлика од тоа што имав ова ми се допаѓа. ако може да ми препорачате некое место со прифатлива цена да ги направам за другпат? :D

Прикачени фајлови:

14. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    2.449
    Еднаш имам ставено нокти и ми стоеа долго време... мислам дека 2 месеци, но редовно со турпија од страна им поминував бидејќи таму се кршат и еднаш ги скратив со ноктарче. Сакам пак да ставам, само нека поминат испитиве :)

15. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    22.935
    Еве ги моите :)

Прикачени фајлови:

• DSCF2569.JPG
      DSCF2569.JPG
      Големина на фајлот:
      197,3 KB
      Прегледи:
      355
    На Eci15, Anna-Banana и Maroon5 им се допаѓа ова.
  16. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Има братучедка ми ставено 400 денари,незнам кај поточно,треба да ја прашам,и вчера и падна ноктот на малиот прст,и оваа и рекла дека 100 денари е поправка на еден нокт :x
    Па 4 да ти се скршат 400 ке лупнеш како за сите нокти :fubar: :^)

17. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Јас за матура ставив наливни и ми стоеа едно три недели, после сама ги извадив нешто се изнервирав и еден по еден летнаа :D инаку ќе стое уште две недели сигурно..
    Само, после тоа може месец два неможев да ги опраам моите нокти ми се познаваа стругани тенки никакви, од тогаш немам ставено, моите какви такви - најубави си ги лакирам.
    Сега треба да одам на свадба и се мислам да си ставам во Kити наил арт во влае било, сите се фалат дека убави ги прават, малце скапичко ама стварно што сум гледала слики ептен се убави :D

18. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.754
    Јас не си ставам нокти но мојата другарка си стави и сега кога и паднаа за нигде и беа ноктите..Инаку 1000 ден. не ми се даваат за нокти нее :shake:

19. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Јас имам убави, здрави нокти, но немам време постојано да ги средувам. Затоа неколку пати имам ставано гелни нокти, ми издржуваа по 1 месец без проблем и супер изгледаа. Но, кога ми ги извадија, увидов дека многу ми се оштетени ноктите-ми се листаа, пукаа, кршеа.
    Сега ми се оправени (пупу...да не се урочам! :lol: )

Но бидејќи немам време, а сакам секогаш да ми се тип-топ средени ноктите, размислувам да ми стават гел-лак. Какви се вашите искуства? Како е постапката за ставање и вадење на лакот, колку време траат и најважно - дали ги оштетува ноктите?

20. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Нема ништо поубаво од свои нокти ако веќе ти се здрави и убави,колку и да е калитетен гелот пак се оштетуваат но секако голема улога игра и базата и гелот да се квалитетни за да не дојде до оштетување скроз,ако мислиш за вадење на лакот што ќе ти го стават во салон ќе го вадиш со безацетонски ацетон за да не се оштетат.А за тоа колку реме траат е индивидуално и од тој што ти ги праи о од тојот нокт заиси 2,3 недели сигурно ќе ти трае.

На MIA-SK му/ѝ се допаѓа ова.