искрено јас не сум за наградба на нокти си ги имам моиве убави здрави Чисти,па немам потреба од фестаЧки
До сега имам ставено само 2 пати надградба и си се каам и тоа како. Едвај ги средив ноктите со гел за зацврстување со витамини. Од надградбата најмногу стануваат кршливи, меки , никакви. Единствен спас е витаминскиот гел за зацврстување кој за жал неможе да се купи, туку само на козметичар.
Надградба на нокти! веќе некое време се мислам дали да ставам ваква надградба? Ве молам за совет доколку некој имал вакви, дали ви пречеле во работа, облекување?
Јас имам надградба веќе цела година активно и воопшто не ми сметаат ни при облакање ни при работа и оваа форма на заоблени нокти ми е уште по практична. Сепак тоа е само мое мислње! Поздрав
на почеток ти оди на нерви додека да се навикнеш на нив, но потоа не можеш без нив јас активно ставам 5 години и во ништо не ми сметаат, но на секое клавање ги кратам многу бидејќи неќам долги, секој месец потоа си ги менувам
Само што се вратив од корекција (уствари од ново ми ставија типсови, повеќе ги сакам отколку гел на моите нокти)... Дури не родам деца, нема да престанам да ставам нокти
Доколку се одлучите за ставање вештачки нокти одберете козметичар каде што нема да ви ги струга многу бидејки после отстранување на ноктите многу се тенки бидејки се вади 2-3 слоја од вашиот природен нокт
ej decki,i jas sum na svadba za edno dvaesetina dena, imav prilicno dolgi nokti no sega mi se katastrofa. ni eden nokt ne mi e ist so drug 3 mi se skrsija na uciliste , a ne sakam da stavam nadgradba. da ne znaete nacini kako pobrzo rastat noktite? blagodaram odnapreddddd
Женски, дај предложете ми некој добар салон за гелни нокти? И како се цените? Центар, Капиштец, Козле некаде... Може и ЛП.
А што мислите за гел на природни нокти? И тоа ли ги оштетува многу? Затоа што планирам за матурата да појдам на козметичар да ми ги направат моите нокти но се двоумам:/
Зависи од гелот кој го користат, дали е квалитетен, ама и од твоите нокти. Јас ставав гел на моите, потоа кога ги извадив ми беа оштетени нормално, ама еве ги веќе се враќаат во нормала и се супер.
^ Имам многу цврсти нокти, досега не сум ставила надградба. Што би ме советувале вие, да ставам или не? Секако после тоа не сакам да ми бидат оштетени :/
Во секој случај ќе бидат оштетени, дали со гел на твоите, типсови или наливни, не е битно. Може да ти се опорават брзо, ама може и подолго време да им треба. Ако ти е само за матура, оди на обичен маникир, нека ти направат некој третман и нека ти ги прошараат ноктите со нешто, по твој избор. А имаш и друга опција, наречена гел лак, и тоа е всушност долготраен лак, кој трае до 3 недели, истата процедура е, само ова не ги оштетувало ноктите.Е сега, не знам дали може да ги цртаат ноктите, или би биле еднобојни, не сум прашала... Ноктите ти се долги или кратки?
Па моментално ми се со средна големи но за матура планирам да ги порасна ( брзо ми растат ) Може ли да ми објасниш каков е тој гел лак и дали го има само кај козметичар или...?
Епа ако ти пораснат, не мора да ги малтетираш со типсови и наливни нокти. Инаку, да, гел лакот го има само кај козметичари. Ти можеш да си го нарачаш и сама од некои добавувачи, ама за да го користиш ќе ти треба УВ лампа, прајмери и не знам ти што.
^^ И онака не планирав типсови и наливни нокти...само сакам со гел да ми ги направат. Се мислам и никако да се решам
Епа направи ги. И да ти се оштетат, ако ти се природно цврсти би требало да ти заздрават.Само пази кај кого одиш, да не ти стават некој гел никаков...
Bez struzenje dali moze da se stavat nokti za svadba vo rok od den dva bidejki potoa treba da se vratam na rabota a tamu nesmeam so nokti,a mrazam struzenje.