Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Зависи од ноктот...Јас мислам ако ти се потпораснати да не се лажиш со гелот оди напрај си ги негде само нека ти ги излакират со квалитетен лак и да ти ги исшарат...Јас пример природно имам цврсти нокти ама од ко кладов гел пред 2-3 години не можам уште да си ги опоравам ноктите...Вервај ме то убо ке изгледа 1 месец 2 ама после то мака ке мачиш...Ама незнам како сакаш..

На cheetah.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    ^
    Баш и затоа побарав ваш совет...да видам што мислите и дали некоја од вас има искуство.
    Благодарам Be-yO-nCe :*

3. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Нема проблем :*

4. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.015
    Женски, не бе сериозно. Дај барем кажете ми цена за гелни нокти во Скопјево? :emo:

5. VanjaVanja

VanjaVanja Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Сакам да почнам со надградба на акрилни нокти.
    Ќе може ли некој да ми ја каже процедурата на надградба?! Имам повеќе пати користено на мои нокти, презадоволна сум, за разлика од гелните, што секогаш ми влагаше воздух и за кратко време паѓаа. И некоја добра фирма, за да си купам производи, да ми препорачате. :D Fala vi.

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.259
    Допаѓања:
    157.542
    Од 500 па нагоре. Пиши на фб nails и ќе ти излезат еден куп профили од девојки шо праат нокти. :D А по салониве се од 800 па нагоре.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  7. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.213
    Да ви кажам јас секој месец мењам нокти ставам акрилни ама наместо на корекции идам на крај на месецот да ми ги сменат и се оштетуваат ноктите секако.Ама има креми за зајакнување на ноктите исто така има и лакови и дејствуваат еве мајка ми прекина више 3 месеци не става нокти и го креми и лакови и и се вратија во нормала. може 3-4 години мајка ми ставаше акрилни и тоа 3-4 години без престан едни ќе извадеше други ќе ставеше така да не е нешто страшно Пробајте ќе видите и сами многу поубаво изгледаат така средени нокти секој ист а не вака еден подолг еден пократок овој по коцкаст овој по заоблен па ме мрзи да се лакирам............. :worried:SS

8. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    А каде ги ставаш ноктите и по која цена ? :)

9. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.213
    Во Диор и од прилика ме фаќа некаде накај 1000 некогаш+ некогаш-

10. FamousGirl

FamousGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    2
    Сакам да правам надградба со гел, па каде да ги правам ноктите? Каде би ми препорачале да ги надградам, зошто баш таму, колку траат итн... Исто така можете да ставите и слики од оние кои ми ги пропачувате за да видам како ги прават... И ако имате некои информации за контакт :)

11. mice83

mice83 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    51
    Девојќи сакам да си ставам гел лак.....да ми препорачате некој салон во Скопје,слушнав за некој во Беверли Хилс трговскиот,но не успеав да го најдам.Немам искуство со никакви надградби на нокти дури и гел лак,но сега сакам да ставам.По мозноост некој салон Карпош,Капиштец,Тафталиџе ако знаете ќе биде супер....Благодарам однапред :)

12. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Незнаев кај да пишам, па се надевам ја погодив темата. Дали е вистина дека ув ламбата при ставање гел надградба и слично имала некое зрачење и била штетна, па не било убаво да се става често???

13. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Да, штетна е точно но само ако се користи често...

14. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    а што се подразбира под често??

15. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    па, секој месец ако посетуваш козметичар на пример за корекција секој месец,ми кажа жената што ми ги правеше ноктите дека е штетно..и јас од време на време само за некоја прогода или ко ке ме фати кеф одам..

На BellaS и Sw3et.Ang3l им се допаѓа ова.
  16. the-dark-angel

the-dark-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    38
    незнаев кај да пишам кај да прашам..
    кај можам да најдам гел за нокти? и колку би ме чинел ? и на видово глеав "крема" за доградба кај да ги најдам тие две работи?
    http://www.youtube.com/watch?v=9DsG7GrLJUw

17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    17.914
    ја сам се заљубила во овие, преубави ми се! во форма, боја декорација, во се! :inlove:

Прикачени фајлови:

На miranda.ak му/ѝ се допаѓа ова.
  18. tea-nova

tea-nova Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    11
    Имам природно цврсти нокти,но сакам надградба.Ми треба ваше мислење дали многу се оштетуваат природните нокти.Пред некое време имав ставено гел на моите нокти,но после тоа не можев ништо да работам додека не ми пораснаа нови.дали и со надградбата е исто.

19. tea-nova

tea-nova Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    11
    И јас би ја одбрала таа форма и таа декорација,но со француски маникир.

20. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Не сум слушнала досега дека ув ламбата е штетна...како и да е, ќе ти го кажам моето лично искуство со ув ламби и гел за нокти.
    Гелирани нокти ( значи само гел, без вештачки типсови) носам повеќе од 5-6 години.
    Досега, никаков проблем или контра-ефект не се појавил.Моите природни нокти ги гледам одприлика еднаш месечно :D и не гледам некоја негативна промена кај нив.Нормален раст, нормална форма, нормална боја...Единствено, помеки се за разлика од нокти кои ,,дишат,, постојано, т.е. не се под гел.
    Но, затоа пак предноста е што имаш совршено средени нокти во секое време.

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.