Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. Tabi

Tabi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    7
    јас секој месец си ги средувам ноктите со корекција, најпрактично ми е и не е страшно значи у месец по 10 мин ако ги држиш под таа лампата. Девојкава што ми ги средува дома си работи, полна со идеи а јас секогаш имам средени нокти без да се замарам на работа и да се срамам пред клиенти дали ми се изљупил лакот за нокти.

2. Smiler21

Smiler21 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1

И јас сакам да ги средам моите.. сакам да идам овие денови. Сум читала дека твоите природни по отстранување се доста оштетени. Еднаш ставав летото и да без оштетени но сепак.. ако редовно ставаш и стекнеш навика на редовно одење навистина вреди. Обожавам кога ке видам кај некој секогаш средени нокти. Другарка ми има природни.. преубави и се долги. Сите мсилеа дека ги задградува. Но моите и да запнам да ги чувам се доста кршливи и буквално нема зашто.

3. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.017
    Допаѓања:
    14.386
    И мене месечен ритуал ми е средувањето на ноктите, и токму вчера за време на истиот, девојката која ми ги средува ми предложи да ми направи гел полиш, а тоа е да ми се лакирани со траен лак. потоа малку гооглав на темата и видов дека има можности и за домашен третман со овие гел полиш, па сакам да ве запрашам дали можеби некоја од вас тоа го практикувала, од каде набави материјал, по која цена и секако дали е задоволна?

4. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    178
    Моите природни нокти се убави долги и цврсти.Пред некој месец бев на една прослава и се решив да ставам надградба затоа што баш тој период ги исеков и ми беа мали.Тоа ми беше прв и последен пат, значи никогаш повеќе нема да ставам.Навистина и со надградба убаво изгледаат средени и се тоа во ред ама кога ми се извадија 3 месеци после тоа не можев моите да ги опоравам.Меки кршливи остај тоа него една недела неможев нишо да фатам дури ме болеа.И од тогаш реков повеќе не сега си ги имам моите средени пиц-пец :P.

5. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Девојќи помагајте :) Во недела се регистрирам, па во хаос сум, ноктите остана да ги решавам во последна минута. Препорачајте салон за надградба или некој што работи нокти приватно, по по приступачни цени...

6. simona.7

simona.7 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    11
    devojki za gelni nokti da si napravam doma ke treba da si kupam UV lamba za pobrzo susenje ili moze i bez nea ?? :)

7. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    178
    Да си купиш

8. DulceChiquita

DulceChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    300
    Еве повели, добро работи девојкава https://www.facebook.com/sugarlove.nailssanja?fref=ts
    а и оваа добро работи https://www.facebook.com/natalija.nails?fref=ts

9. JustPrincess

JustPrincess Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Во ова видео девојката работи со Акрил тоа не е никаква крема.
    Инаку гелови можеш да најдеш во X treme nails Macedoniа, а цената зависи од милитражата во принцип од 1000 ден за 15мл па нагоре :)

10. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    сакам да ставам гел на нокти(ако успеам да ја дораснам до матура големината ок ако не надградба кје напраам)сакам да прашам дали гелот ги оштетува ноктите.ми велат дека ко шпагети ги прави.сакам да ставам дека нема да се замарам со лакирање па ми се потфатил ноктот па турпии па ацетон.... а вака па ако ми ги оштети ноктите кје неможам во ред да ги доведам и онака едвај се откажав од грицкање.

11. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Уште при подготовката на ноктите за ставање гел, со самото тоа што се турпија горниот слој за да може да се врзе гелот, на некој начин се истенчува ноктот.

12. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Девојки, ај препорачајте ми / пишете ми ЛП каде во Скопје (Центар, Карпош 1) можам да си ставам гел на моиве нокти (цена: до 500 денари). Другава недела сум на свадба, па дури не ми се испокршиле ноктиве да ги средам.

13. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    Девојки имам убави природни нокти ама незнам што ми текна во последно сакам да одам на надградба ама ме фајка страв после да не ми се зафркна па да се мачам со месеци да ми зараста... ве молам за совет што да правам... :*

14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    ^^
    И јас имам убави природни нокти што ретко се кршат, големи плочки и еве три пати веќе им ставам гел сега малку ги одмарам. Не ставам надградба затоа што ми се доволно долги , само гел на мои нокти. Јас сум задовлна, гелот го вадам кај козметичарката која и ми го прави и немам проблем со пукање, кршење. Треба да ја избереш соодветната козметичарка, мојата работи супер, многу професионално, гледам оди на семинари, се надоградува, а и до ноктите е, ама ако ти се тврди и не ти пукат не се секирај.

На ang246 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    јас веќе 2 месеци имам надградба на нокти. веќе и моите се пораснати па кога ќе одам на втора корекција гелот ќе биде на моите нокти :) премногу сум задоволна од девојчето што ми ги правеше. ниту еден од типсовите не ми падна а веќе се 2 месеци. а и ефтино е :$ 350 ден. бидејќи ми се познаваше кога ми пораснаа а не сакав да правам корекција ми го истружи само горе и ми го премачка одново со таму таа течност :tmi: не знам што е и не се познаваат дека ми се пораснати :D

16. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    А што е разликата меѓу акрилни и гелни нокти? :tmi: Никогаш немам ставано ништо, а сакам сега да ставам и сакам да знам која е по добра опција :) И ако може некој линк да ми дадете од некој и отприлика да ми кажете колку се цените :D

17. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    гелните нокти се со гел било на твојте нокти било на типсови, акрил е некој гел :!: кој може да се модулира не знам како да ти објаснам, а лиени нокти се на твоите малку пораснати нокти да и излие од гел нокт :D ако ме сфати ;) а цените се секаде различни ама не значи дека ако се поскапи ќе бидат поквалитетни :)

На kim.k му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    хаха фала ти мислам дека сфатив :D сакам онакви стилето што се..многу ми е мерак многу се убави :D ќе побарам некои видеа па ќе видам што ќе ставам :D

19. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Ај ако може пиши ми во ЛП каде се наоѓа и бројче :)

20. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Е да ако може и мене во ЛП да ми пратиш, ама ако имаш линк од фб, ако не дај бројче тогаш :$ :)