Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. didush

didush Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    294
    може и мене да ми пратиш во лп? фала

2. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    Не знам точно каде,па тука ми се чини за најсоодветно да го пишам моето прашање
    Дали некоја феминка знае каде се купува парафин (тоа што го користат за маникир и педикир) и како точно се раствара и нанесува?
    :^)

3. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Еднаш и веќе никогаш.
    Ионака имам премногу чувствителни и кршливи нокти, од надградбата поточно од гелот, уште толку ми се надразнија. Едвај ги оправив.
    Си се навикнав на тоа дека имам мали нокти, веќе не тежнеам кон долги и остри ко на тетките од филмовите за возрасни. :D

Супер ми се, најважно е да се здрави.

4. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Јас пак,имам само пофални зборови за геловиве.
    Сама си ставив на мои нокти,значи како што ми беа доволно пораснати само си ги нацртав со лакови и одозгора ставив безбоен гел.Еве веќе трета недела ги носам(планирам еден месец ми стојат,а после ги вадам) и во одлична состојба се.Епа богами,цел месец да не берам гајле дали ќе ми се скрши нокт или не,да не бришам и да се лакирам на неколку дена,ова е и повеќе од поволна опција. :!:
    Можи поинаку ќе зборував да се расправав со салони или козметичарки,вака штом се мое производство морам да ги фалам. :D
    Како и да е :!: ,гелот си е паметна работа.

5. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    Фактички си купи гел,и си го нанесуваш врз твоите нокти за да ги зацврстиш,така? Јас вака разбрав,и колку пари го купи,со што го нанесуваш? :)

6. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    ^^Да,така е. Гелот,мислам околу 250 денари и го нанесувам со четче за гел.Но после тоа треба да го испечеш гелот во УВ ламба.

На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    A не ги стругаш ноктите предходно? Колку што знам ако не се стругани брзо ќе падне гелот

8. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    ОД Каде го земавте гелот?

9. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Сосем малку ги стругнав,чисто од (таа)мисла,ма да мислам дека не игра никаква улога стругањето и вториот пат кога ќе ги правам нема да ги стругам.
    Од парфимерија.

10. s.a.-95

s.a.-95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    34
    неможам да си ги израстам ноктите како што сакам затоа што најмногу на показалецот и средниот прст ми се кршат ми се лупат и не изгледа убаво..како да го спречам лупењето???? :^)

11. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Оваа тема ми беше најсоодветна за моето прашање.. Да не знаете дали и каде во Мк може да се најде потребниот материјал за нокти (ув ламба, гел..) ?

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    ^ Во специјализирани продавници кои работат со таква опрема или преку дистрибутери кои снабдуваат козметички и фризерски салони. :)

13. simona.7

simona.7 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    11
    за тие што сте правеле нокти со гел, може ли да ми објаснете постапка по постапка како се прават што ставате најпрво на ноктот па се до крајот бидејќи уште малку ќе одам на одмор и сакам да си ги направам, си купив UV гел и ламба пробав па нешто не ми излегува како што треба :worried:

14. Sw3et.Ang3l

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Значи прво ги турпаш ноктите, ставаш прајмер за гелот кој што бавно се суши. После ставаш гел и на крај гел во боја по желба.

На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. simona.7

simona.7 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    11
    аха а што е тоа прајмер :^) каде можам да го купам и колку пари е ? :)

16. Sw3et.Ang3l

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Тоа и ти било главниот проблем, ако немаш ставено од тоа гелот нема на што да стои. Инаку тоа сигурно го има на местото каде што си ја купила УВ ламбата, изгледа вака [​IMG]. Ова е само еден, имаш разни. Ако пак неможеш да го најдеш таму тогаш го имаш на страниците на фејзбук каде што продаваат материјали за нокти.

17. simona.7

simona.7 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    11
    Фала ти многу :* инаку јас се чудам зошто цело време гелот ми се лупи :lol: :@

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MsTanja

MsTanja Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dali mozi da mi kazete nekoj dobar salon za nadgradba na nokti (gel/akril nevazno) vo Karpos 4, cena...

THX

19. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Значи, поглупо нешто од надградба на нокти нема. И што е најжално, сите го сметаат wow, и тие од салонот така им ги залепат, ни ги истурпираат, ни средат, страшно, а и кога вида дете од 4то одделение ставило...

20. anna-tessa

anna-tessa Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    22
    Значи отсекогаш сум била против овие вештачки чуда на нокти, но за жал сега секоја втора ги има .. сите матурантки и невести не можат да се замислат без нив, дури и оние од 12, 13 години почнаа да ги стават :fubar: