Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. Aligator

Aligator Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    19
    Надградбата на нокти е практично од многу причини се разбира доколку се квалитетно и убаво направени и да не изгледаат многу вештачки. На пример јас имам многу слаби нокти (отсекогаш ми биле такви) и за мене надградбата е спас во буквална смисла. Едноставно месец и нешто ноктите ми се средени :D

2. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
    Аj феминки ако може совет: Сакам да ставам вештачки нокти и ако ги лепам со секундарен лепак или не? Немам почнато па сакав да се консултирам прво. Фала многу

3. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    ^ Никако со секундарен :!: Јас кога бев помала така лепев, и ноктиве ми беа катастрофа, никакви.. Имаш специјален лепак за нокти, го има по маркетите.. Не е ништо повеќе од 75 денари.. :)

На I.love.your.lips му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Кои техники постојат за надградба на нокти? Што е тоа акрил надградба? Која изгледа најприродно,е најлесна за одржување и најмалку ги оштетува ноктите? После се доцртува на нив ,се лакираат како сакаш или? Сакам да не бидат многу долги,да изгледаат пристојно и негувано? Постои нешто такво? :D

5. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Има ли некоја од вас која правела нокти во студио Тимотеј во к.вода?

Да закажам ли?

6. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Јас знам за лиени нокти [​IMG]
    Се допродолжуваат ноктите со гел (мислам :^) ) , односно не се лепат типсови.
    Акрилот всушност е нешто како прашок кој се раствара.
    Еве ова е акрил. [​IMG]
    И нокти со типсови, oвие се оние кои ги лепат.
    Јас имам имано лиени нокти. Па така да не знам кој се најиздржливи.
    Да, може да се доцртува на нив со лак или со гел лак.

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.483
    Допаѓања:
    13.565
    Морам да те цитирам тука затоа што имаш забрана за пораки, и не можам да ти одговорам на пораката што ми ја прати. Инфото ќе го ставам во спојлер (да не испадне дека правам реклама). Па откако Maya3112 ќе го прочита, админката на темата може да го избрише мислењето.

078 310 189
    Девојчето се вика Магдалена, и гелни нокти со типсови мислам дека сега ги наплака 600 ден. Најдобро јави и се и прашај си. И онака обично закажува барем 3-4 дена унапред за термин зошто е фул со работа.
    За останатите феминки кои ќе го прочитаат ова, не е ова бројче од студиото Тимотеј, туку од девојче што работи сама дома, феминката погоре ми побара инфо од неа.

На Maya3112 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Ako imas moznost za da gi pustis da to porasnat za mesec dena ke imas sovrseni nokti.

9. miss-bootylicius

miss-bootylicius Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.018
    А со што се раствараат акрилните пудри?

10. Tinnnna

Tinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    50
    Со мономер

11. Femina555

Femina555 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    26
    Дали ке може да ми дадете линк од некој козметички салон да закажам за нокти да е центар по можност?

12. senorina

senorina Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    16
    постои надградба со гел и надградба со акрил... и двете се штетни гелот( го печеш повеќе пати на ув ламба) а додека акрилот(е некоја штетна материја со прашок така некако) но ако тргнеме од тој аспект и воздухот што го дишеме е штетен така да...
    еве јас веќе година дена си ги правам.. надградба па корекција и ноктите ми се супер секогаш средени.. од коа ќе ти го стават акрилот/гелот цртат што и да посакаш како сакаш.. за должината ќе си се договориш со козметичарката и само пази да не ти бидат многу дебели така да ќе им напоменеш да не ти се и со тоа ќе ти изглеат поприродни... За одржување и двете се лесни... одиш ти ги прават и после 3 недели до месец ти се средени :)

13. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Девојки можете ли да ми пишете во лп телефонски број каде ги правите ноктите по можност некаде центар-аеродром и до 400-500 денари? Ве молам,сакам да си ставам што побрзо додека имам пари затоа.. :D

14. curious-doll

curious-doll Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    804
    ќе ве замолам, да ми пишете лп број на некое девојче од битола, сакам нокти да си ставам, некое може дома што работи, до 400-500ден... :$ :D

15. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Девојки ставив наливни нокти, па сакам да ве прашам дали може да ги излакирам со лак за нокти во друга боја, дали после се вади лакот?, да не ги зезнам? да ги оставам вакви како што се :?:

16. Tinnnna

Tinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    50
    Можеш да се лакираш нема ништо да им биде,кога ќе го извадиш лакот,пак ќе си бидат исти ноктите.. :)

На savana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. zaljubena18

zaljubena18 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    139

секако дека можеш да ги избришиш со средство за отстранување на лак ама без ацетон ако се плашиш дека можат да ти се оштетат

На savana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.503
    Допаѓања:
    114.989
    Ве читам и ви се чудам како ви издржуваат ноктите месец и кусур!!! Јас носам 15 години надградба на нокти а почнав не за убавина туку за да се одвикнам од гризење на нокти, за да ги оздравам моите нокти. Надградба на нокти повеќе од 2 недели не трае, се појавува израсток, доколку е работена со квалитетен материјал кој му овозможува на ноктот да дише.

Еве какви ми се моите нокти две недели после надградба, и бидејки вчера ми се скрши еден нокт ви приложувам да видите како изгледа и како треба да изгледа природниот нокт после вадење на надградба (гел).
    Сакав утре да одам да ги средам но не можам ама во тек на другата недела одам а до тогаш одозгора ќе ги прелакирам со лак кој ќе го покрие израстокот и скршениот нокт.

Прикачени фајлови:

19. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
    Пред неколку дена ги надоградував ноктите со пластика..малку ми беше чудно да се навикнам со нив, но за неколку дена помина..задоволна сум од нив.
    Ова ми е прв пат да ги правам..наскоро и слика ќе ставам, кога ќе ги сликам :*

20. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490