Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Сакам вакви, само незнам дали во мојот град ќе може некој да ги направи. :)

На Avenged му/ѝ се допаѓа ова.
  2. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Не се воопшто тешки само се малку досадни за правење, јас имам правено слични. Секоја добра козметичарка би можела да ги направи ;) . Обично на фб имаат страни девојкиве што ставаат нокти па пуштии слика и прашај си.

3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.503
    Допаѓања:
    114.988
    Денес правени

На I.want.to.sleep му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Na noktite od nozete imam akril sakam da go izvadam ama kako znae li nekoj??? A i na racete imam gelni kako da gi izvadam ???

5. mirc

mirc Активен член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    1
    здраво девојки да ви се пофалам :P јас си ги направив ноктите на мој начин сите што ме ги пофалија и сакаат да им павам сега нокти е сеа ми дојде до идеја да почнам да работам дома :talk: ама кога веке ке им зимам пари нормално сакам да ги правам со се што ми треба незнам каде да прашам ама на youtube што гледав ми треба нешто што се става пред гелот ја прашав една другарка што работи маникир ми кажа дека се вика прајмер киселински |( незнам дали е тоа тоа..едвај и го извлеков од уста да ми каже али ако е тоа кај можам да го купам.
    Исто така сакам да си купам тоа што се става одозгора за сјај на ноктите и тоа незнам како се вика :wasntme: и пошто не сум професионалец ке бидам фер и гел и надградба ке биде за само 150ден што мислите :*

6. zaljubena18

zaljubena18 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    139

Да тоа се вика прајмер, можеш да го најдеш во парфемерии или да го порачаш од кај некоја козметичарка ама така многу поскапо ќе те фатит. А тоа за одозгора на ноктите и мене не ми текнува како се вика ама сигурно го има во парфемерија (такви работи купувавме за на училиште, сигурно има во парфемерии) .
    Ти посакувам среќен почеток :*

7. mirc

mirc Активен член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    1
    ок благодарам :*

8. Tinnnna

Tinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    50
    Сјајот се вика топ коат,а ако работиш за 150 ден нема воопшто да ти се исплати,ти зборам ако работиш со квалитетни,скапи гелови.. :)

9. mirc

mirc Активен член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    1
    Благодарам многу што ми помогна :*
    Иначе не сега за сега нема да работа со прфесионални сакам само да пробам инспирацијата ми дојде од пријателите затоа и пишав пошто нема да бидам професионална цената ќе биде 150ден. :)

10. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    ке ти требаат турпии за стругање оти не иструган немозиш да го нанесуваш гелот нема да стои долго друго ти треба прајмер ти требаат гелови во боја некои сликички и ти треба топ коат или завршен сјај и најважно ти треба ув ламба за да се сушат и искрено за 150 нема да ти се исплати ама ти пак пробај си

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683
    Mirc не се исплати за толку малку пари да работиш, геловите и те како брзо се трошат, ме интересира од кај ги набавуваш? И по која цена? Зашто сакам за мене да купам кога ќе доаѓам МК. Јас моментално имам дома од тие кинеските Лина и не сум воопшто задоволна. Само прајмерот ми е најквалитетен од сите работи што ги имам 10 евра го земав и ув ламбата е супер :) и ме интересира какви гелови во боја имаш ,планирам и тоа да купувам :)

12. mirc

mirc Активен член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    1
    и јас ги имам тие гелови и сега треба да ми стигнат во боја ги нарачав од интернет http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 01408.html од али експрес,па незнам како да кажам ама вака ги правев за без пари сите м доаѓаат цртав убаво лакирав и си губев време другарки на другарките другарки колешки на мајками и тн :!: и сега кога си гги купив алаткиве за мене и кога си ги направив ноктите сите ај на мене ај на мене вака барем ке знаат дека наплаќам стварно незнам колку ке ми успее али желба имам да пробам :o

13. Tinnnna

Tinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    50
    Јас ги правев ноктиве и морам да се пофалам :D

Прикачени фајлови:

14. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Може ли некој да постави слика од надграба на нокти направена со типсови? Колку природно изгледаат?Колку траат и како се ставаат?Колку го уништуваат ноктот?

15. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Еве и јас да ти кажам тоа е преефтино... Минималната цена е 300- 400 денари, и таа е цената во повеќе градови (низ муабет со колешките дознав), а за 150 ти не можеш само матријалот да го извадиш, а камо ли работната рака...
    Инаку не мора да значи дека ако си почетник ќе работиш лошо. Еве на пример девојката која мене ми ги правеше ноктите е професионалец (зборувам и од естетска гледна точка и квалитет), а работи само една година... Знам и девојки кои работат подолго време па пак ноктите им излегуваат катастрофални... Мој совет е да пробаш прво на неколку другарки, да видиш како ти оди, нека помине еден месец да видиш дали ќе испукаат и така натаму...

16. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Зависи од тоа кој ти ги прави, може да изгледаат прилично убаво, ама не се квалитетни, многу полесно пукаат за разлика од наливните нокти- сепак тоа е пластика која ти ја лепат на ноктот... Траат колку ти можеш да ги носиш, зависи колку брзо ти расне ноктот. И ги уништуваат ноктите исто како и геловите... Јас не ти препорачувам да ставаш типсови, подобро стави си гел- наградба...

17. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Каде што одам на козметичар прашав и ми рекоа дека ставаат само со типсови. Затоа сакав да се распрашам, не ми изгледаат убаво ни тие,а ни акрилните нокти. Има ли врска со колкава должина е мојот нокт пред да се стави било која од надградбиве,затоа што имам кратки нокти?

На Little-one му/ѝ се допаѓа ова.
  18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683

Јас не ти препорачувам надградба со типсови, поставив фотографии погоре ми излегоа многу неприродни, а и тој лепак што се става иако пишува за нокти дека е пак многу оштетува а и потоа да не се познава ноктот т.е. типсот ке треба да се стружи многу , така да јас сум за надградба само со гел

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Веќе надградбата со типсови речиси и воопшто да не се користи. Застарена техника е тоа, сега се најактуелни наливни нокти со гел, кои многу поприродно изгледаат и подолго траат. Типсови не би ти препорачала да ставаш во никој случај, прво затоа што многу повештачки изгледаат, а второ - ноктите после ќе ти бидат партал. Подобро оди во некој друг салон кај што прават наливни нокти, или стави си гел на твоите природни нокти ако веќе ти се малку пораснати :)

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300

Еве ги моите,јас вчера првпат ги правев и многу сум задоволна затоа што не ми изгледаат воопшто вештачко.. :) плус ми зема 300 денари.. :)

Прикачени фајлови:

На zalosna и Waka-waka им се допаѓа ова.