Здраво девојки. Вчера ставив гелни нокти (на моите природни) и дури ми ги печеа чувствував болка. Денес болката не е помината. Може ли некој со исто искуство да ми даде совет. Ке помине ли болкава или препорачајте ми како можам сама најбрзо да си ги отстранам
Мислам дека гелот не ти е добро испечен. А сама можеш да ги остраниш со многу турпирање. Мој совет оди таму каде што си ги правела и објасни им го проблемот. По муабетов ми изгледа дека домашно си ги правела, а не во салон.
Ги правев домашно ама по препорака на другарка. иначе дури бев таму им кажав дека боли и беа као нормално е зошто ти се тенки ноктите и лакот ги стеа.. ноо сега ми е страв дека ке ми се случи нешто на ноктот
Домашните маникирки работат со кинески гелови.Си ги направила на свој ризик.Може да е и до ноктите а може и до самиот гел. Друг пат оди во салон,ноктите на другаркати не се исти со твоите нокти, може девојката работи добро и ефтино но размислете на кој ризик се впуштате.
сакам некои новогодишни шари, женски давајте предлозии планирам деновиве да одам да си ги напраам. сега имам вакви
^ еве овде има многу слики,па можеш да земеш некој предлог telo/zimski-nokti-t15516/?hilit=%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B8%20%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%B8
Како може да тврдиш со сигурност дека домашните маникирки работат со кинески гелови ? Затоа сите добиваат погрешна претстава кога некој ќе им каже дека направил нокти кај домашна маникирка.. Као демек тие у салон што работат, работат со оригинални гелови .. Господе Божеее
Ноктите може да те болат.. доколку ноктот ти е претурпијан од невнимателност или евентуално гелот не ти одговара. Нормално е да пече неколку секунди, но потоа болката престанува. Мое мислење е да се обратиш таму каде што си ги правела. Поздрав
Сакам сама дома да си правам нокти и да купам се што е потребно.Е сега прашањето ми е дали мора со 2-3 слоја гел или има нешто само со еден слој,бидејки мене најбитно ми е кога ке ставам лак да не се лупи и да се фиксира со еден гел само,дали постои такво нешто или постои само обично правење на нокти со неколку слоја гел?? Се надевам дека ме разбравте што прашувам
Се согласувам со Ценце , јас живеам во Гр и овде моја пријателка беше во козметички салон и видела дека гелот е кнески , значи нема врска дека тие во салон работат само со амерички и германски и незнам какви др гелови! И за болките при печење во ув апаратот - јас сама си ги правев ноктите дома првиот пат ставав кинески гел и не ме болеа ноктите но потоа кога веќе ми беа многу ослабнати , меки и тенки од турпиите почнаа да ме болат иако користев потоа грчки гел.
Ако ставиш 2-3 слоја гел ке ти изгледаат многу дебели ноктите т.е. нема да изгледаат природно само еден слој ти препорачувам , потоа ако ставаш гел во боја ставаш над ноктот со обичен гел и печеш и на крај ставаш top coat
Варијанта гел-лак не е препорачливо. Бидејќи лакот си е лак, гелот си е гел и е сосема различна политика. Постои друг систем освен гел техника Постојат гел лакови, кои вообичаено траат до 2 недели со тоа што истите се печат во ув ламба. Значи нивната постапка се состои од 3 чекори: 1. База 2. Гел лак (боја), во зависност од пигментираноста се нанесува во 1 или 2 слоја 3. Завршен сјај (top coat) Доколку те интересира нешто, слободно пиши си Еве посликовито како би изгледало тоа .. http://www.youtube.com/watch?v=tnAPUlrsnco
Правела ли некоја нокти во Голден Роуз со нивните гел-лакови? Доста се распрашував, некои се задоволни, некои не баш и мислењето ми е поделено. Може некоја ако правела маникир таму да образложи што и како? Најмногу ме интересира, дали и колку можат ноктите да се оштетат од гел-лаковите и има ли некоја драстична разлика од класичните гелови и овие гел-лакови, што и да се.
Izvinete za latinica od mob sum. Lugje pokraj majka mi i ja staviv nalivni i sega 2 mi se skrsija i sakam i drugite da gi izvadam ama niksko nemozam mnoooogu me boli i vo aeton gi drzam i sekako,ve molam kazete kako da gi izvadam aman vise
Stavi pamukce so aceton i ostavi go okolu noktot minumum pola cas. Okolu pamukceto i prstot svitkaj aluminiumska folija.Po pola cas izvadi gi.
Најубаво е да отодеш таму кај што си ги ставила да ги извадат,ако не,турпирај ги со турпија подолго време треба но ќе испадне гелот
Во овој случај бидејќи ти се гелни, единствено решение е турпијата Само Внимавај да не го оштетиш твојот нокт. Но, јас секако мислам дека е најубаво да се обратиш таму каде што си ги правела, тие да ти го извадат гелот.