Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683

На anonymous16 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Michaelis

Michaelis Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки. Вчера ставив гелни нокти (на моите природни) и дури ми ги печеа чувствував болка. Денес болката не е помината. Може ли некој со исто искуство да ми даде совет. Ке помине ли болкава или препорачајте ми како можам сама најбрзо да си ги отстранам :(

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Мислам дека гелот не ти е добро испечен. А сама можеш да ги остраниш со многу турпирање. Мој совет оди таму каде што си ги правела и објасни им го проблемот.

По муабетов ми изгледа дека домашно си ги правела, а не во салон.

5. Michaelis

Michaelis Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ги правев домашно ама по препорака на другарка. иначе дури бев таму им кажав дека боли и беа као нормално е зошто ти се тенки ноктите и лакот ги стеа.. ноо сега ми е страв дека ке ми се случи нешто на ноктот :(

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Домашните маникирки работат со кинески гелови.Си ги направила на свој ризик.Може да е и до ноктите а може и до самиот гел. Друг пат оди во салон,ноктите на другаркати не се исти со твоите нокти, може девојката работи добро и ефтино но размислете на кој ризик се впуштате.

7. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    сакам некои новогодишни шари, женски давајте предлозии :) планирам деновиве да одам да си ги напраам. сега имам вакви

Прикачени фајлови:

8. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
  9. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    764
    Како може да тврдиш со сигурност дека домашните маникирки работат со кинески гелови ? Затоа сите добиваат погрешна претстава кога некој ќе им каже дека направил нокти кај домашна маникирка.. Као демек тие у салон што работат, работат со оригинални гелови .. Господе Божеее

10. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    764
    Ноктите може да те болат.. доколку ноктот ти е претурпијан од невнимателност или евентуално гелот не ти одговара. Нормално е да пече неколку секунди, но потоа болката престанува. Мое мислење е да се обратиш таму каде што си ги правела. Поздрав

11. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Сакам сама дома да си правам нокти и да купам се што е потребно.Е сега прашањето ми е дали мора со 2-3 слоја гел или има нешто само со еден слој,бидејки мене најбитно ми е кога ке ставам лак да не се лупи и да се фиксира со еден гел само,дали постои такво нешто или постои само обично правење на нокти со неколку слоја гел?? Се надевам дека ме разбравте што прашувам :)

12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683

Се согласувам со Ценце , јас живеам во Гр и овде моја пријателка беше во козметички салон и видела дека гелот е кнески , значи нема врска дека тие во салон работат само со амерички и германски и незнам какви др гелови! И за болките при печење во ув апаратот - јас сама си ги правев ноктите дома првиот пат ставав кинески гел и не ме болеа ноктите но потоа кога веќе ми беа многу ослабнати , меки и тенки од турпиите почнаа да ме болат иако користев потоа грчки гел.

На Cence му/ѝ се допаѓа ова.
  13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683

Ако ставиш 2-3 слоја гел ке ти изгледаат многу дебели ноктите т.е. нема да изгледаат природно :) само еден слој ти препорачувам , потоа ако ставаш гел во боја ставаш над ноктот со обичен гел и печеш и на крај ставаш top coat :)

14. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    764
    Варијанта гел-лак не е препорачливо. Бидејќи лакот си е лак, гелот си е гел и е сосема различна политика.
    Постои друг систем освен гел техника :) Постојат гел лакови, кои вообичаено траат до 2 недели со тоа што истите се печат во ув ламба. Значи нивната постапка се состои од 3 чекори:
    1. База
    2. Гел лак (боја), во зависност од пигментираноста се нанесува во 1 или 2 слоја
    3. Завршен сјај (top coat)

Доколку те интересира нешто, слободно пиши си ;)

Еве посликовито како би изгледало тоа ..

http://www.youtube.com/watch?v=tnAPUlrsnco

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Правела ли некоја нокти во Голден Роуз со нивните гел-лакови?
    Доста се распрашував, некои се задоволни, некои не баш и мислењето ми е поделено. :?:
    Може некоја ако правела маникир таму да образложи што и како?

Најмногу ме интересира, дали и колку можат ноктите да се оштетат од гел-лаковите и има ли некоја драстична разлика од класичните гелови и овие гел-лакови, што и да се. :^)

16. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    е вакво нешто ми треба :) каде би можела да ги купам дали знаеш?

17. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Izvinete za latinica od mob sum. Lugje pokraj majka mi i ja staviv nalivni i sega 2 mi se skrsija i sakam i drugite da gi izvadam ama niksko nemozam mnoooogu me boli i vo aeton gi drzam i sekako,ve molam kazete kako da gi izvadam aman vise :(

18. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Stavi pamukce so aceton i ostavi go okolu noktot minumum pola cas.
    Okolu pamukceto i prstot svitkaj aluminiumska folija.Po pola cas izvadi gi.

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683

Најубаво е да отодеш таму кај што си ги ставила да ги извадат,ако не,турпирај ги со турпија подолго време треба но ќе испадне гелот :)

20. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    764
    Во овој случај бидејќи ти се гелни, единствено решение е турпијата :)
    Само Внимавај да не го оштетиш твојот нокт. Но, јас секако мислам дека е најубаво да се обратиш таму каде што си ги правела, тие да ти го извадат гелот.