Ваква варијанта со најприфатлива цена нудат Golden Rose. Но јас лично не сум баш искусна со ова, т.е. не сум го испробала на моите нокти па не можам да дадам мислење. Ќе мора да одговори некој кој веќе го искусил ова Една другарка имаше ставено, но веќе после недела ипол почна да и се лупи на врвовите. Не би ја практикувала оваа варијанта, но како побрза опција за разлика од гелната техника на скала од 1 до 10, има 5ка од мене
Готово со турпија ги извадив на крај,добри се моиве,преживеале,сеа со зацврстувач ми се Фала на одговорите
Клавам нокти на секои 3-4 месеци затоа што одкако ќе ги извадам ги оставам да ми се обноват и да заздрават и после 3-4 месеци клавам пак иначе каде што одам кај една девојка зема 300денари со гел ги прави и какви сакаш шари и се што сакаш и траат најмалце еден месец супер ми е и само таму одам
Првите се поубави, овие вторите се прешарени (дури и за мој вкус)... Инаку не знам зошто сакаш со тооолку многу циркони, јас од лично искуство не ти препорачувам вакви релјефни да ставиш, многу се непрактични. Јас имав на неколку нокти циркони, навистина излегаат интересно, но кога ќе подраснат- катастрофа, многу се забележуваат и не изгледаат убаво...
Може некој да ми објасни што се е потребно за надградба на нокти во домашни услови? Гел-каков? УВ лампа ? Што друго? Благодарам однапред.
Потребно е , ув лампа, ув гел безбоен , имаш ув гелови во боја, прајмер, top coat, турпии ,четки за нанесување на гел, течност за чистење на лепливоста на гелот по печењето
Гел земи си поквалитетен со некоја пристапна цена. На нашиов пазар има неколку одлични гелови со доста пристапна цена. Ув ламба е твој избор дали ќе ја порачаш од интернет или ќе ја земеш од продавница. Најпрво и најосновно потребно ти е: 1. Буткач за кутикули 2. Турпии со различна гранулација и блок турпија (buffer) - (како на пр. 180/180,150/150,100/180,80/80 - колку што е помал бројот толку е погруба турпијата и обратно) 2а. Доколку си во можност, обавезно набави си поквалитетна електрична турпија бидејќи видно ја намалува временски процедурата при остранување на гелот 3. Четкичка за чистење на прашинката 4. Дехидратор 5. Прајмер 6. Четки за гел 7. Градивен гел 3 во 1 - (најисплатлива варијанта, бидејќи тој е монофазен гел и служи за моделирање на ноктот во 3те фази како: база, градивен и завршен гел) 8. Гелови во боја - (твој избор дали ќе нарачаш од интернет или од продавница) 9. Камуфлажен гел (cover gel) и француски бел гел (french white) - (без камуфлажен гел, францускиот не е француски ) 10. Завршен сјај (тop coat) 11. Алкохол 70% за пребришување после полимеризација на гелот (лепливиот слој) Во зависност од тоа што планираш да работиш, дали само наливни или и типсови.. ќе ти бидат потребни и шаблони за наливни нокти и типсови за наградба на нокти со типс. Горе-доле тоа ти е потребно за почеток.. Доколку имаш уште некое прашање слободно пиши. Поздрав и со среќа
Мене лично не ми се покажаа како најдобри нивните производи.. Цените им се до плафон за некои работи, само заради брендот. Има и поубави материјали од нивните
Јас во последно зачестев со ноктиве, прво имав надградба меѓутоа кога ми пораснаа си ставам само гел на моите нокти. И секогаш одбирам поедноставни , сите да бидат иста шара, или пак само едниот прст да биде различен. Стварно кога ке видам некои го прават секој прст различен, и тоа со триста циркони, дреч бои, зебри, панделки, срциња и долги 10 цм... Наместо да изгледа убаво, на крај само личи на кичерај. Секој со вкусот ама што е многу, многу е. Барем за мене.
zdravo na site koi ste na ovaa strana i ovoj forum sakam da ve prasam zosto oslabuvaat noktite i se po krslivi otkako ke ispadne gelot? dali e do gelot ili treba polamku da se turpira tvojot nokt? pozz cekam odgovor vi blagodaram