Jas imam brojche od edna devojka koja gi pravi za 350 na tvoi nokti 400 denari so nadgradba i jas gi pravam kaj nea, ama lugje neznaete kakvi se..Drzhat po minimum 3 nedeli i isto taka ima gelovi vo site mozhni boi, nema da zazhalite ako probate
vsushnost stanuva zbor za oshtetuvanje na noktot poradi toa shto neli za da ti se zalepi veshtachkiot nokt mora da ti go istruga, ali lesno se obnovuvaat so toa sho kje ti porasne cel nokt neli na nnovo i celiot toj oshteten del kje go isechesh od koa kje ti porasne i posle toa noktite ti se isti kako porano , znachi dva meseci ti treba da ti se obnovat zavisi kolku brzo ti rastat a isto mnogu e vazhno da ne gi otkornesh vekje napravenite nokti togash ostanuvaat dupki i noktot stanuva ne ramen
pa da vo princip i mnogu brzo dosaduvaat shareni nokti, jas porano stalno gi praev shareni nekoi ali ne kich ama mnogu brzo mi se zdosaduvaa i postojano gi lakirav
Имам ставено неколку пати гелни нокти. И баш ми е супер со нив, средени ти се ноктите, не мораш постојано да се замараш со излупен лак и сл. Лошата работа е тоа што се оштетуваат ноктите поради турпирањето и гелот. Првите 2 пати сама ги вадев и многу многу ми се оштетија ноктите. Кај и онака ми се меки ноктите ми станаа ливчиња и ми требаа 4-5 месеци за да ги вратам во нормала. Сега кога сакам да ги извадам одам кај таа што ми ги прави и ми го отстранува гелот со турпија и не ми се оштетуваат толку. Ги оставам да си растат максимум колку што можам да ги износам, а најмногу ги имам носено 2 месеци, па тоа што е оштетено речиси цело си излегува, а тоа што малце останува за 2-3 недели си расте па си го сечам сама тоа
Зависно од кој и како ги прави има многу мои другарки кои ги прават и се многу задоволни и јас ги имам правено 1 и бев задоволна со надградба од 350 денари стојат 2 ипол месеци само зависно е од тоа кој како ги прави. Кај што ги правам ја 350 денари се наливни и надградба а на твои нокти се 250 ден ..Прави ги ја сум задоволна само направи правилен избор каде ке ги правиш и не ги притискај и чепкај премногуууу
Девојки а што после долго ставање гелови? (ваљда не ода оф топик.. ако не ми е прашањево на место пријавете ме да ме пребацат во посоодветна тема или давајте линк од таму ) Муабетот ми е..јас редовно си ставав гел едно 7-8 месеци и сега ноктиве ми се партал и ако не ставам сиротите ко да ќе испарат Сум пробала да ги држам без гел ама ми се кршат и пукаат и мн ме болат, а вака па не можам да ги пораснам до степен гелот да ми ја помине плочката зашо ми влага воздух во гелот и мора да се вади/става нов... Некој, нешто да советува...
Женчиња а да ве прашам нешто, би иделе на маникир ама со обични лакови за нокти? Зборам за цртање, шаркање, дури и лепење на вештачки и цртање на нив, ама не гелови. Муабетот ми е дека сакам да започнам нешто да работам дома, имам многу убави нокти до сега направено, на золва ми, на моите нокти си цртам, на другарки. Имам многу лакови, доста од нив се и поквалитетни, имам и алатки, ама се нешто одложувам. Би дале пример 200 денари за маникир со лак? За пример само, на золва ми и стои и по две недели маникирот, ама нејзе единствен контакт со вода и е кога се бања и кога се мие, не работи ништо друго, мене ми трае до недела максимум, некогаш и за 3 дена го бришам сама, инаку би си траел, ама јас кај издржувам да не го сменам
Madam-a - тоа е ,ако еднаш се почне со надградбава со гелови ,од стружењето а и од геловите ноктите омекнуваат, потпа се кршат,истото е и со мене во моментот, ама нее колку сака нека изгледа убаво пак не ставам,а да знаеш нема да се оправат ноктите така. Немој веќе да ставаш и ноктите че ти се оправат за 5-6 месеца Ангелофарх - а штом убаво црташ, зашто не си набавиш и гелови и ув ламба,па ќе можеш и да ги правиш со гелови кој/сака ,а кој сака можеш и да црташ со обични лакови,вака повеќе ќе ти се исплати
^^ Тука мислењата верувам дека се поделени, затоа што секогаш ќе се најде некоја што ќе вика, па што има да давам 200 денари за обично лакирање некаде коа и јас самата можам тоа во домашни услови, тие пари за нешто друго ќе ги искористам, или пак ќе додадам уште 150/200 ден, па ќе одам на опција гелни, а верувај има и такви што не се доволно спретни да го направат тоа самите дома, па ќе дојдат на еден третманчич таков со обичен лак, а ги има многу, се наоѓаат секаде. Доволно е да пуштиш некоја реклама или страница на фб да направиш, ќе се накотат жени. Еве конкретно јас, лани пред лично да поседувам Опи лакчиња и да знам дека не се баш и толку вауууууу као што мислиш (сериозно, на Лореал вода да им носат!), бев кај една на лакирање со Опи лак, имаше пуштено реклама ми текнува, лакирам со ОПИ лакови баш кружеше по мреживе. 250 денари беше тука, ми беше мерак да ги пробам, отидов, жената ме налакира, малце као дегенка се осетив , дадов 250 денари, за да наредниот ден веќе показалецот десен да ми е пола излупен, а наредните 3 дена тие пари испарија у воздух!!! Нит огномет имаше некој, нит кој знае што, можев и сама дома, и тоа каде-каде боље варијанта ќе напраев по мои принципи, ќе ми стоеше подолго. Јас сум да пробаш, ќе ги црткаш,шараш, имаш опрема, имаш се за лакирање од тој вид, ќе се наоѓаат жени чат пат, може нема у денот да доаѓаат по 3,4 да се редат, али у месецот загарантирани имаш според мене 10-тина, чисти 2,000 у џеб. Или пак као што вика Коритскаки, можеш и да си набавиш ув ламбичка ги има на Али Експрес ефтинки, ма да имаш и кај нас тоа ако не ти се чека. Тука подразбирам и јас еднаш да дојдам да ме излакираш, да тргне бизнисот, лесна нога иам. Се заебавам!
Ај да ви доловам малку, зборам за вакви нокти Значи овие се од мене правени на золва ми, со лакови се, не со гелови. И нејзе и траат по две недели. А и јас мои имам постирано во ноктиве овде, нормално на мене изгледа малку погрдо, сепак сама си ги правам, ама на золва ми и се профи секогаш Последните две се на мене, и ноктите со велигденски мотиви едната рака е моја
* koritsaki фала на совет, не знам како ќе стегнам срце да ги пуштам без гелови кога така многу несредено изгледаат а вака тип топ ми се секогаш...ае ваљда ќе морам да пробам * AngelOfArh да знаеш многу ти се убави и баш делуваат професионално изработени, е сега колку би се исплатило да се нафатиш само со лакови да црташ не сум баш сигурна. Реално јас, а и некој како мене, не може да носи на себе вака шарени нокти...не дека не сакаме, ама кој мора да делува посериозно ради работа/факултет, кој па едноставно му пречат (јас сум во првите ) а за така едноставни, нежнички, кои едвај ќе се познаваат не верувам дека некој би се нафатил да го цртаат зашо па и нема поента Затоа мислам дека добра ти е идејата и да набавиш гелови или барем гел-лакови и така да имаш повеќе работи да понудиш, па знаеш она, дошла едната за едно и ќе си направи уште нешто па и кажала на другарката дека има таму тоа и тоа, дошла и таа.. и така си оди тоа. Синџир
Дефинтивно ме охрабривте, ќе почнувам. Братучедка на мм има фризерски салон во куѓата кај што живееме, добро де една просторија во која и идат муштерики па за почеток неа ќе ја замолам кај нејзе да правам ноктиња, дур да средам јас со простор. Инаку кој е од Ѓорче бујрум, Анабел-а тебе прва ќе те стаам на список Си ги зачував сите слики досеа што сум правела нокти, на мене претежно, и овие од золва ми и одсеа па натаму ќе си правам и ќе си сликам обавезно, пошто стварно нема смисла, преубави имам некои, што со гел да праиш па нема да се доловат така, а башка не ти го уништува ноктот, нема да се плашиш дали ќе ти се уништи твојот нокт Ќе си направам и ФБ страничка и почнувам со работа, и така имам време многу, да бидеме реални, бар да заработам нешто екстра
- Со среќа нека ти биде работичето Да не можеш глава да кренеш од муштерики И да пишеш како ќе ти се вика страната, да те најдеме, лајкнеме и шеруваме
Ако може и мене да ми пратите бројчиња од девојките што прават надградба и гел на нокти. Ја живеам во Козле па би пробала некоја што е во близина.Ви благодарам однапред.
^ Јас ги правам во Есенс во Беверли горе, спроти фризерскиот салон Јуник. Мислам дека не ти е далеку, а супер работат.
OK све ова не се лоши ноктите но да бидеме реални кој ќе даде за лакирање 200 денари така?и тоа за лак што ќе трае 2 до 3 дена јас ќе дадам 100 денари плус и ќе си ставам гел на нокти кој ќе ми траат цел месец,башка овде во мојот град по студијата прават маникир со трајни гел лакови по 200 денари така нема смислам и по дома работат прават нокти со гел со све но материјалите се најмалку 10000денари почетно,мој совет ти е ако те бидува за оваа работа да си се запишеш на курс и да си земеш диполма да си набавиш материјали и да се занимаваш професионално... А и кога би лакирала само нокти сигурно треба да понудиш некој послкапи по трајни лакови а ти е чинат многу така да според мене воопшто не ти се исплатува...Ова добро намерен совет ти е од мене да не испаднеш смешна,но доколку почнеш со среќа
Јас искрено не би дала 200 денари за цртање со обични лакови.За тие 200 би купила 4 лака или 1 ама квалитетен или би додала уште 200 па надградба би си ставила бар знам цел месец ќе стојат.Не верувам дека би имала ќар само од ова, јес да се убави сликите што си ги постирала ама отвори во темата на пример вашите нокти мислам беше ќе видиш и многу девојки кои си ги направиле сами и се многу креативни,па дури и колку некоја да не знае да црта сега има сваштарии за нокти и лепенчиња и циркони и оние перцата со нив многу лесно се црта ако не од прв од вториот пат ке се нацрта нешто нели??Е веќе ако те влече оваа работа запиши се на курс усоврши се комплетно и почни да работиш со гелови надградби тоа е веќе друга работа.