Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.216
    Допаѓања:
    139.880
    Немам користено гел лак на Голден Роуз, ама овие на ОПИ ми траат по 3 недели. Поточно, би траеле тие и повеќе, само ми подникнуваат од доме, па морам да одам да ми стават пак.
    Еднаш поминаа дури и 5 недели :tmi: Не ми беа излупени, само многу подникнати, ама имав ставено лак врз нив и се трпеше.

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.681
    Вие што не сте ставале никогаш гел на нокти,немојте , тешко ќе се зафркнете, јас дека имам цврсти нокти ми се обновија за 1 месец,а поготово ако ви се меки немојте да ставате :worried:ilent:

На Osamena devojka, cheetah.girl и ivancekitty им се допаѓа ова.
  3. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    764
    За оштетување на ноктите се зависи и од одговорното лице на кое се доверени рацете од страна на клиентот. Значи, претурпијан нокт е еднакво на мек,кршлив и болен нокт.
    Не секој треба да работи со ова, се додека не се научат основните поими, термини, болести и градбата на ноктите..
    Сега, секој почна да прави нокти. Притоа, никој не посетува основни обуки каде што се изучува целосно материјата за понатамошна професионална работа.
    Секој втор муабет што го слушам е следениов: .. Еве почнав со работа. - Што работиш? Па ништо особено, правам нокти.. Купив ламба и други тракатанци па ќе разгледам некои видеа на youtube, не е до толку страшно да не знам да ги направам ноктите..
    И потоа.. воздух влегло, се создала некоја инфекција, па се проширила бетер работава .. и како тие истите "стручни" личности ќе постапат во оваа ситуација?!
    Навистина немам коментар на оваа тема - сам свој мајстор..

На Mishela и sunfemina им се допаѓа ова.
  4. Ruzicaboge123

Ruzicaboge123 Нов член

Се зачлени на:
    3 март 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Јас исто така си ги правам ноктите кај една девојка во Центар што работи кај нејзе дома. Ми ги прави совршени за 350 денари и ми траат се додека не израснат и веќе се гадни за чување :D Исто така ако ви падне нокт, можете да одите кај неа и за безпари ќе ви го среди. Девојчето е средношколка но ја бива премногу. Исто така не се согласувам со мислењето погоре, што има врска дали ги правиш во салон или кај некоја дома? :^)

5. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    764
    Со моето мислење не се согласуваш? Јас секако не го потенцирав твојот заклучок. Можеш да вратиш некоја страница назад и ќе го прочиташ спротивното.
    Далеку од тоа .. мојот заклучок е дека непрофесионално лице кое оваа област не ја познава доволно, не е препорачливо да работи. Стојам позади тоа во секој поглед.

6. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Девојки, имам едно прашање што ме мачи, сакав да прашам во салон ама да не ми се изнасмеат. :D
    Француски маникир без гел може? Немам ништо против гелот туку против стружењето пред гелот, многу ги уништува ноктите. :)

П.С. Сум си правела дома сама и супер е, ама за некоја прилика сакам да ми се баш профи па баш затоа сакам да знам. :)

Едит: Бидејќи се консултирав во меѓувреме и ми рекоа се прави со обичен лак но затоа траело малку. И да ве прашам дали имате негативни искуства после ставање на гел, со или без надградба небитно, да ви станале ноктите помеки и кршливи?

7. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Moже,ама ако ги правиш со гел повеќе чини и можеби во салонот каде што ќе влезеш ќе ти речат НЕ!
    Aма некои од оние кои ставаат надргадба незнаат баш да цртаат.Знаат да ставаат светќи,да прават со печати и сл. техники, :!: ама незнат баш добро да цртат.
    И гелот ќе ти ги оштети ноктите т.е. стружењето некои кои ги знам,а ставиле гел катастрофа му се ноктите после тоа. :^) Побарај негде каде ставаат траен лак.Можеби и ќе ти направат француски со траен :) .Ама не е баш ефтино!

8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.964
    Допаѓања:
    123.553
    Точно дека ноктите станаа голем бизнис,и секоја втора почна по дома да работи.
    Бев минатата недела да ги правам моите и влезе една девојка на која и се скршил ноктот и толку лошо изгледаше ,беше раскрварен и девојката си заминала порано од работа и место да појде на лекар да види да не добие некоја инфекција таа дојде да и го поправат,а овие со цел памет турпијаа и и ставија нов нокт-т.е. надоградија со гел лак,а девојкава стискаше заби од болка! :fubar:
    Јас ги сменив сите ми се чини,псоледен пат најзадоволна од Промедика ама истресов 1000че :doh:
    Најнегативно искуство имам од едно студио во Кисела Вода Пикола Кара,каде девојката два саати уста не затвараше,вреѓаше се живо и диво,а и колку се дереше кога збореше ми бучеше глава после :devil: А и незнаеше снегулка да ми нацрта :D ,и немаше избор на бои! Ај бордо,немам бордо,ај црвен -само една нијанса и на крај тоа што имаше тоа правеше.
    Исто и едно студио во Автокоманда,нз како се вика,бев неколку пати,ок работат,ама затоа за секоја која ќе излезе ја оговараат и тоа блиски клиентки што им се редовни!
    Сега сакам да пробам во Диор Автокоманда па ќе споделам :)
    Инаку не ми се дава повеќе од 500ден,иако ги правам еднаш месечно и мирна ми е главата.Не ги надоградувам,ставам гел на моите природни нокти.

9. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    764
    Има во Веро центарот отворено студио. Nail bar Jasmine се вика, мислам дека достапни им се цените и добри пофалби имам слушнато за нив. Ете проверете и таму, доколку ви се достапни цените. Имаат фб страна пишете им порака за што сте заинтересирани, сигурно ќе ви вратат.

10. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Станува збор за штанд или за просторија на вториот спрат спроти ескалаторите? :)

11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Лакме да не е? :D :D
    Диор е скапо, али задоволни се тие што прават таму нокти и фризури. :)

12. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    764
    Станува збор за штанд кој се наоѓа одма меѓу флормар и square bistro кафичот :)

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.964
    Допаѓања:
    123.553
    Не,еве сега гледам по визит картата -Sensitive се вика Бубе се вика газдарицата мислам .

14. bbutterfly

bbutterfly Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    12
    devojki sto e razlikata od 9W i 36w lampa za pecenje nokti?

15. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    764
    Разликата е во тоа што таа првата е послаба од втората. Обично 9W се користи за гел лак, бидејќи е доволна за полимеризација. 36W мора да поседуваш доколку работиш со гел, бидејќи е појако УВ светлото и побрзо полимеризира гелот во таа ламба. Во 9W раката треба да ја држиш тродупло подолго време за ефикасна полимеризација на гелот. Тоа би било тоа.. :)

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. siimii

siimii Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    Јас не би ти препорачала да ставаш надтрадба бидејќи ке ти ги оштети и твоите нокти а и нема многу да траат јас имам ставано не ми траеа баш мноу и моите се оштетиа... :(

17. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Смирисе бре чупе,како прво кога прочитав се умрев од смеа како второ незнам од кој град си ама јас за ваква работа немам слушнато ниту видено во мојот град а од Битола сум и дома кај девојка имам правено нокти и во салон до сега вакво нешто не сум слушнала,прво размисли што зборуваш пред да напишиш нешто,други се ноктите вештачки таја пластиката што ја продаваат,други се ноктите кои се лепат за надоградба KOI VO SALONITE NIE SI GI NABAVUVAME,нема ни споредба и за др.намена се и кој тебе ќе ти залепи нокти од пазар од тезга што си ги купила 50 денари и ќе ти гарантира за нив? :fubar: како второ ноктот кога ќе залепи треба да се стружи убаво да се припреми за следната постапка а што ќе стружам јас на тој нокт? кога нема ни квалитет и не е за таква намена како што пишуваш ти,како трето и курс имам завршено и во мое козметичко салонче ја работам оваа работа затоа те молам не ми соли памет мене туку на тие што ставаат нокти од дома некој што му донесол кажвајму на нив за пари денес ќе ти речат дека све можи ама колку ќе трае тоа и како е изводливо никој нема да ти кажи,затоа ти се молам не е работата да се лупаат глупости само денес секој 2 први нокти ама со што со кинески гелови?со нокти некој што ќе му ги донеси?се стручни што гледаат you tube канали денес а утре седнала нокти ми прави и ми шминка немој ти се молам...

На Cence му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    До сега немам никогаш ставано наддградба нити гел на моите нокти , сега сакам да ставам но имам слушнато дека после тоа ноктите се некако уништувале па незнам се мислам несакам да си ги уништам бидејки имам многу убави нокти но би сакала некоја промена.Иначе ги сакам коцкасти заоблени оние новите што почнаа сега шилести не ми се допаѓаат

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.214
    Исто и јас никогаш не сум ставала ниту планирам да ставам. Мој совет штом имаш убави нокти не си ги расипувај, на моите другарки ноктите им се хаос, искрено мене воопшто не ми се допагаат надргадбите од авион се гледа кога нешто е вештачко, сепак твое право и твој избор, подобро купи си го омилениот поскап и поквалитетен лак отколку надградба .

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. curious-doll

curious-doll Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    804

И јас би ти дала совет доколку имаш убави нокти не ги прави,ќе си ги расипеш...јас почав од претеризам,ај сите имаат па и јас... и сега 2 месеци како ги извадив уште не ми се повратени ноктите...ме нервираат вака па од што неубаво ми изгледаат ќе ги ставам гел пак :|
    Ти си знаеш сепак, јас ти кажав мое мислење и искуство :)

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.