Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Можеш и твоите коцка да ги направиш, нема потреба за тоа од надградба. Ако толку ти е мерак, може си чула сега постојат таканаречени гел лакови, се печат исто ама не е тоа таков гел туку како обичен лак и не бара стружење, а ефектот е сосема ист. Ако си од Скопје можам да ти препорачам некое место. :)

Верувај дека со надградба ќе си ги уништиш ноктите, и јас сакав ама поради тоа се премислив и многу ми е мило а тоа, сега си имам преубави мои долги нокти благодарение на тој гел лак, ми ги зачува од кршење и сега немаат гајле, инаку кршливи ми беа. :)

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Па нели и гел лакот бара стружење? :^) Баш тука некаде читав... Не бара?! Ако е така, одлично :) Колку време стојат?
    п.с. ќе може за мене инфо за местото што би и` го препорачала на Нана :wasntme: . Фала.

3. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Јас работам со нокти ,еве еден совет и малку ќе се повторам,ако имате природно здрави и цврсти нокти надоградба не ви треба и кратки да ви се со гел лакот ќе станат уште поцврсти но средени ,мора малку да се истурпира со нај фина турпија бафер коцка, но на секоја корекција не се допира природната ноктна плочка ,барем јас така работам.Само ќе кажам дека се зависи како наил техничарот работи ,нетреба да се турпира до живец само површински да се одземе природниот сјај на ноктот,и кога се отстранува гел лакот тоа се прави со без ацетонски ацетон ,памук и фолија при што се измазнува со бафер .И траат 2-3 недели пак ќе повторам зависи од изработката :)

На Madam-A му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ansi.i

ansi.i Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    24
    Кажете ми негде низ центар наливни нокти убави што прават поевтино? :D

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Некој предлог како да си ги направам ноктите? Само да не се шпицести

6. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Штом не сакаш шпицести овие се нешто помеѓу коцкести и шпицести, многу ми се допаѓаат :)
    Дезените можат да бидат поинакви ако не сакаш вака, oвие слики ти е само за пример за форма.
    [​IMG] [​IMG]
    И овие се одлични баш пролетни бои и не се шпицести, како полукружни се :)
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Еве на оваа страна има доста дезени https://www.facebook.com/pages/laqu%C3% ... 57?fref=ts иако на инстраграм се поактивни и ставаат секој ден слики на фб имаат само неколку :) исто вака се потпишани.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    А како безболно да ги отстранам? Со гел ми се правени и сега за една недела ќе сакам да ги извадам па како ? :D

8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    33.747
    Оди таму кај што ти ги правеле,немој сама.Јас така еднаш се заинаетив сама ќе ги вадам..додека ги вадев не престанав да плачам. :D

9. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Надградба со типсови до кај 400-500 денари? :) Да ми препорачате некаде :)

10. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Имам УВ ламба, гелови во боја, што уште ми треба од најосновното за да си правам нокти??
    Ве моолам стајтеми сликички од она што е само нај неопходното,не ми требаат еденкуп турпии и нокти...

11. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    1.515
    Некоја препорака за квалитетна надградба на нокти со гел и приступачна цена? :?:

12. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179

https://www.facebook.com/NailCreationsSkopje :)
    Мене многу ми се свиѓа како работи, не е скапо а е доста квалитетен гелот за сумата што ја наплаќа.

13. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    764
    И со каков гел работи ?

14. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    764
    Поназад неколку страници имам објавено се' што е потребно. Поздрав,

15. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179

Е не знам со каков гел работи, ама важно е што не паѓаат нити пукаат после 2 недели, знам од другарки што ги прават таму подолго време и се презадоволни.

16. Maca-maci

Maca-maci Нов член

Се зачлени на:
    3 мај 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Podobro zacuvaj si gi svoite, bidejki pri nadgradbata se koristat odredeni supstanci koi predizvikuvaa drasticno i mozno trajno oshtetuvanje na noktite. Ima prehodno samo za matura praveno nadgradba i edna za svadba, seto toa izgledashe ubavo no na krajot mi se oshtetija moite. Pozz

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tinnnna

Tinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    50
    https://www.facebook.com/pinky.nails.779

18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Кој се најкавалитетни гелови?момеатлно работам со Ангел геловите но не сум мн задоволна др.некои да ми препорачате?

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.964
    Допаѓања:
    123.553
    Јас ставам гел,а сакам гел лак.Ама сите што ги прашувам работат само со гел.Инаку ставам на моите природни нокти.Сестра ми ги надоградуваше и со плачки ги извади :|

Btw,Гел лакот не се вади со стружење нели? Го мразам тоа вадењето секогаш стружат длабоко и потоа ме боли,неможам не секое идење да се стискам и по сто пати да и кажувам да си припазат !

Иначе маж ми ,ми нашол на alie express да ми порача цел сет и изучил се како идат тоа постапките :lol: .Само незнам колку се квалитетни геловите и ламбата,али ако се усовршам по дома ќе заштедам богами :lol:

20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.681

Lina геловите и другиве кинески се катастрофа , за 3 дена мене ми паднаа инаку и јас си ставам дома гел на ноктите понекогаш , ама во последно време купувам гелови од продавница , поскапи се ама долго стојат. Исто и за гел лакот , имам порачувано од ибеј ама не исто катастрофа
    За ламбите можеш да порачаш од таму , истите се секаде :)