Можеш и твоите коцка да ги направиш, нема потреба за тоа од надградба. Ако толку ти е мерак, може си чула сега постојат таканаречени гел лакови, се печат исто ама не е тоа таков гел туку како обичен лак и не бара стружење, а ефектот е сосема ист. Ако си од Скопје можам да ти препорачам некое место. Верувај дека со надградба ќе си ги уништиш ноктите, и јас сакав ама поради тоа се премислив и многу ми е мило а тоа, сега си имам преубави мои долги нокти благодарение на тој гел лак, ми ги зачува од кршење и сега немаат гајле, инаку кршливи ми беа.
Па нели и гел лакот бара стружење? Баш тука некаде читав... Не бара?! Ако е така, одлично Колку време стојат? п.с. ќе може за мене инфо за местото што би и` го препорачала на Нана . Фала.
Јас работам со нокти ,еве еден совет и малку ќе се повторам,ако имате природно здрави и цврсти нокти надоградба не ви треба и кратки да ви се со гел лакот ќе станат уште поцврсти но средени ,мора малку да се истурпира со нај фина турпија бафер коцка, но на секоја корекција не се допира природната ноктна плочка ,барем јас така работам.Само ќе кажам дека се зависи како наил техничарот работи ,нетреба да се турпира до живец само површински да се одземе природниот сјај на ноктот,и кога се отстранува гел лакот тоа се прави со без ацетонски ацетон ,памук и фолија при што се измазнува со бафер .И траат 2-3 недели пак ќе повторам зависи од изработката
Штом не сакаш шпицести овие се нешто помеѓу коцкести и шпицести, многу ми се допаѓаат Дезените можат да бидат поинакви ако не сакаш вака, oвие слики ти е само за пример за форма. И овие се одлични баш пролетни бои и не се шпицести, како полукружни се Спојлер Еве на оваа страна има доста дезени https://www.facebook.com/pages/laqu%C3% ... 57?fref=ts иако на инстраграм се поактивни и ставаат секој ден слики на фб имаат само неколку исто вака се потпишани.
А како безболно да ги отстранам? Со гел ми се правени и сега за една недела ќе сакам да ги извадам па како ?
Оди таму кај што ти ги правеле,немој сама.Јас така еднаш се заинаетив сама ќе ги вадам..додека ги вадев не престанав да плачам.
Имам УВ ламба, гелови во боја, што уште ми треба од најосновното за да си правам нокти?? Ве моолам стајтеми сликички од она што е само нај неопходното,не ми требаат еденкуп турпии и нокти...
https://www.facebook.com/NailCreationsSkopje Мене многу ми се свиѓа како работи, не е скапо а е доста квалитетен гелот за сумата што ја наплаќа.
Е не знам со каков гел работи, ама важно е што не паѓаат нити пукаат после 2 недели, знам од другарки што ги прават таму подолго време и се презадоволни.
Podobro zacuvaj si gi svoite, bidejki pri nadgradbata se koristat odredeni supstanci koi predizvikuvaa drasticno i mozno trajno oshtetuvanje na noktite. Ima prehodno samo za matura praveno nadgradba i edna za svadba, seto toa izgledashe ubavo no na krajot mi se oshtetija moite. Pozz
Кој се најкавалитетни гелови?момеатлно работам со Ангел геловите но не сум мн задоволна др.некои да ми препорачате?
Јас ставам гел,а сакам гел лак.Ама сите што ги прашувам работат само со гел.Инаку ставам на моите природни нокти.Сестра ми ги надоградуваше и со плачки ги извади Btw,Гел лакот не се вади со стружење нели? Го мразам тоа вадењето секогаш стружат длабоко и потоа ме боли,неможам не секое идење да се стискам и по сто пати да и кажувам да си припазат ! Иначе маж ми ,ми нашол на alie express да ми порача цел сет и изучил се како идат тоа постапките .Само незнам колку се квалитетни геловите и ламбата,али ако се усовршам по дома ќе заштедам богами
Lina геловите и другиве кинески се катастрофа , за 3 дена мене ми паднаа инаку и јас си ставам дома гел на ноктите понекогаш , ама во последно време купувам гелови од продавница , поскапи се ама долго стојат. Исто и за гел лакот , имам порачувано од ибеј ама не исто катастрофа За ламбите можеш да порачаш од таму , истите се секаде