Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. elenkata20

elenkata20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    241
    како можи да се порачаат гелови од кларисса кај нас мн ги испофалија :) и колку чинат ?!

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  2. trixy

trixy Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    883
    Деновиве сакам да си направам вакви нокти. Сега да ме посоветувате нешто, имам природно многу меки и кршливи нокти кои се делат и лупат. Исто ги има и оние белите линии на самиот нокт. Нареден период патувам и ќе немам време за средување што значи морам да ставам нокти. Што е најбезболно за вакви слаби нокти да препорачате? Само по еднаш имам ставено типсови и гел, после тоа немав нокти еден месец. image.jpeg

На Дугокоси Швалер, Acka22 и EdnaDevojka21 им се допаѓа ова.
  3. EdnaDevojka21

EdnaDevojka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    895
    Направи надградба после тоа твоите ќе пораснат малце и ќе ставаш гел само на твоите.Би ти препорачала да ги направиш во clarissa преубаво ги прават ako сакаш да ти изгледаат вака како на сликата,затоа што многу прават нокти ама ретко кои изгледаат вака како на сликата :)

4. twilight123

twilight123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    498
    како се движат цените у клариса?

5. Gi.ir.ll

Gi.ir.ll Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    60
    Имав надоградба на нокти но за жал не издржа ни 10 дена :@Заљубена си бев во нив,прекрасни ми беа.Со неквалитетен материјал работат тоа е проблемот :)
    За заздравување на ноктите најубо е да се користи лакот 8in1,помага за зацрвстување,зголемување...(го има на секаде,по парфимери,аптеки)

На ludamaja10 и Sandrichka 89 им се допаѓа ова.
  6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.641
    Допаѓања:
    106.677
    @Gi.ir.ll

Во врска со материјалите се согласувам , повеќето работат со кинески гелови за жал , ама така се губи муштерија нели :) За тој лакот 8во 1 , немој да го користиш содржи формалдехид внатре , тие лакови за твое добро избегнувај ги колку и да ти помага да се оправат ноктите , подобро премачкувај ги со маслиново масло , ќе ти помогне :)

На Sandrichka 89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Gi.ir.ll

Gi.ir.ll Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    60
    @koritsaki @Sandrichka 89 Кажете ми сега што да правааам:sweat:кога ми се скрши едниот ич не промислив и ги пресеков сите со ноктарче,и сега ми се рамни со мојве(facepalm)како да го изва гелов?Незна и ја што напрајв:drunk:

8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.641
    Допаѓања:
    106.677

Земи турпијa , турпирaј силнo ќе се извaди:)

На Sandrichka 89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ian somerhalder

ian somerhalder Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    136
    Здраво девојки :P
    Планирам да си правам нокти ама сега одам на одмор овој месец па сакав да ве прашам може ли од солта во морето да ми омекне гелот или да почнат да се лупат а доста се скапи...како стоите во вакви ситуации па посоветувајте ме што да направам :$:*

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Има ваква тема девојче, во категорија Тело.

На elimkd и Feminka22 им се допаѓа ова.
  11. ian somerhalder

ian somerhalder Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    136
    Ќе може ли ако не ти е тешко да ми пратеш линк од темата сега гледав неможам да ја најдам :$

12. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Само со турпија ќе го извадиш гелот ... во право е @koritsaki :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
  14. Simona999

Simona999 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    13
    Немаат појма од правење нокти вработените, катастрофа! :puke:

15. Simona999

Simona999 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    13
    Овие во клариса се катастрофа, салонот е убав, квалитетни производи ама услуга нула, немаат појма од цртање... :|

16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Vo dilema sum dali da stavam gel lak:?:
    Me ubeduvaat deka moite nokti nema da se unistat.
    Iskustvo?!
    P.S.Navistina imam zdravi nokti,nervi i keif sama da gi sreduvam,no periodov nemam vreme za takov "luksuz",pa mislev gel lak mi e resenie...

17. Simona999

Simona999 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    13
    Јас имам ставено еднаш гел лак и никогаш повеќе. Многу се слично со обичен гел зошто ќе мора да ти го вадат со турпија или со машинка после тоа. Јас не би ти препорачала да пробуваш. Има многу убави обични лакови во тианде или во клариса што се преквалитетни и траат многу време.

18. eliza9998

eliza9998 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Сакам да си ставам нокти ама незнам ништо дека не сум стсвала до сеа. Малиот прст и тој до него ми се цврсти ноктите а другите ги лакирам секој ден да не ми се кршат. Сеа моментално ми се многу долги и незнам дали треба да ги сечам или гел треба само да ми стави? Палците и на двете рацеми се скршија а во сабота ке идам на одмор што мислите?

19. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Скрати ги сите да бидат со еднаква должина и никако многу долги,подобро е пократки.Стави си гел на твоите.

20. Lady Lawyer

Lady Lawyer Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    Мој совет е да не ставаш ништо на твоите нокти. Само изедначи ги сите нокти да ти се иста должина и ставај само зацврстувач на нокти и масла за да ги зацврстиш и такви да ги одржуваш.
    Ако ставаш гел на нокти ( без разлика дали ќе ставаш гел лак или обичен гел ), козметичарката доста ќе ти ги оштети затоа што гелот се пече и кога ќе дојде ред да го вадиш гелот или корекција да правиш ќе ти ги направи лом затоа што природно ти се кршливи и многу меки. ( ова важи иако ти се супер цврсти ).Кога го вади гелот прво става ацетон и фолија, а после остатокот ти го турпира.
    После одкога ќе ги извадиш 6 месеци до 1 година нема да можеш да ги опраиш ноктите.
    Ова ти го кажувам од мое лично искуство. Така да верувај најубаво е да им ставаш зацврстувач редовно и да ги лакираш само со обичен лак.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.