Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Надградба на нокти

Дискусија во 'Тело' започната од Mireto, 20 ноември 2009.

1. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.730
    gi ima vo site parfimerii vo razlicni dezeni
    [mod-kirilica:q11v5w5i][/mod-kirilica:q11v5w5i]

2. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.730
    ima ovde kaj nas nekoi pokvalitetni lakovi za nokti .. ne za onie od avon sto se prodzirni i go zastituvaat noktot od krsenje tuku nekoi kako loreal mac ?? :talk:
    [mod-kirilica:2022spml][/mod-kirilica:2022spml]

3. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Во Охрид ги има во парфимерија „Тамара“, и во Скопје ги видов во „Golden Rose Cosmetics“ ;)

4. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Еднаш си стаив нокти и ни никогаш повеќе :( кога ги вадев толку ми беа меки што неможев да си ги опоравам долг период,ама немаше да ми биде криво бар да беа убави,подебели нокти мислам дека никој немал а и формата беше никаква.Катастрофа затоа од сега моите си ги пуштам си купив печати и си ги правам како што сакам :$

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.526
    Допаѓања:
    115.101
    Еве ја мојата надградба на нокти. 12 години правам надградба и не ни мислам да престанам. Обожавам кога ми се средени ноктите!

Прикачени фајлови:

• DSC00155.jpeg
      DSC00155.jpeg
      Големина на фајлот:
      38,8 KB
      Прегледи:
      243
  6. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    И мене тоа ме кочи,се мислев да ставам али после многу омекнувале ноктите :?:

7. milky

milky Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    pa mislam deka ne e mnogu korisno da stavas non stop nokti,no jas redovno stavam samo gel na moite nokti i taka gi odrzuvam i dosega ne mi se osteteni.
    [mod-kirilica:31os07v5][/mod-kirilica:31os07v5]

8. Snegulkaa

Snegulkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    44
    Искрено не би ви препорачувала надградба на нокти. Не зборувам од искуство бидејќи не сум пробала, а не ни планирам, но една моја другарка си имаше направено надградба и кога ги извади вештачките нокти, нејзините беа прилично оштетени. :worried: Па помина подолго време додека и се оправија. :/
    Доколку веќе се решавате на таков чекор би ви препорачала да одите на маникир.

9. Pasion

Pasion Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Jas si staviv samo ednas priznavam deka mnogu ubavo mi bea sredeni ama nikogas vise nema da stavam.. ako stavis ednas moras poslem celo vreme da stavas.. ima epten ubavi nokti na lepenje vo novoto vero bas vlegov denes da vidam na paris hilton se.. prodavackata gi imase staveno i izgledaa kako da se praveni na kozmeticar.. 500 denari se ama imas 2 para nokti vo kutijata i mnogu se nezni baska mozes 2 para po kolku sakas pati da gi lepis i odlepuvas..[mod-kirilica:2idgglzo][/mod-kirilica:2idgglzo]

10. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Јас си ставив надградба на нокти и сум презадоволна. Многу убаво изгледаат и нема да морам да се замарам секој ден дали лакот ми се излупил или не :)

11. enchantedgirl2

enchantedgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ако имаш меки и кршливи нокти подобро не ставај.

12. principesa

principesa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    101
    Леле мене ноктите ми се слаба страна. Моите ич не ми се свигаат и не можам да ги пуштам да ми пораснат зошто природната форма на ноктот воопшто не ми се свиѓа. НАдградба не сакам да ставам, ама сакам да најдам негде каде што ќе ми ги оформат моите нокти и ќе ги одржувам со таква убава форма. Ама проблемот е тоа што не можам да најдам некој што асално работи. Имате некое такво место? Или па некој предлог како да си ги средам ноктиве :( ? Фалааа :*

13. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Еднаш во животов имам ставено наградба и мислам дека никад више. За изглед изгледаат убаво,не викам не,ама кога ги извадив и кога си ги видов моите нокти колку беа слаби и оштетени,се покајав. Појезиво чувство не сум осетила,ко да ќе ми паднат ноктите во секој момент,ко ливче ми беа.

14. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Јас само за матурата имам ставено нокти. Ставив акрилни, ги платив 1000 денари и ми траеја цел месец. Кога ги извадив моите нокти не беа оштетени, само беа малку меки, ама веќе следниот ден ми се опоравија.

15. NotInLove88

NotInLove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    Надградбите на нокти ми помогнаа да се одвикнам од една грозна навика-грицкање на нокти...Да, после првиот пат ноктите се оштетуваат ,но подоцна со текот на времето немаат гајле дури моите и поцврсти станаа од кога и да е.
    Покрај грицкањето што ми беше навика до минатата година ,под надградбата се озвоможува растење на моите природни нокти што дотогаш не беше возможно поради тоа што ми беа кршливи и ги грицкав откако ќе се поткршеа.Никогаш не би ставила нокти со лепење сепак посои огрмна разлика од нив и од добро средени нокти на козметичар -посебно со акрил никогаш не би ги менувала за ништо,ем средени се ноктите цело време (некаде кај мене ми траат околу 1,5-2 месеца -доколку порано не сакам да им ја сменам бојата и слично).Секако дека коштаат повеќе, но јас мислам дека вредат за цената и би продолжила да си ги средувам ноктите ,зошто сепак средените нокти се доста важни во комплетниот изглед ...:)

16. Macufkata

Macufkata Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    83
    Колку пари чинат ако не е тајна и каде ги стави пошто сакам и јас да продам да ставам...

17. NotInLove88

NotInLove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    А од каде си?

18. Macufkata

Macufkata Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    83
    Од Скопје :)

19. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Јас до завчера имав нокти, и многу бев задоволна.
    Ми траеа месец а ги пратив многу ефтино 450 денари.. во тимотеј. И преубави беа воопшто не личеа дека се надградба.
    А моите сега се малку оштетени ама не е нешто страшно, не се текни, не се познава излупено така да планирам пак да си ставам. ;) ;)

20. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Досега неколку пати сум ставила надградба на нокти и си ги обожавав рацете, нон стоп сум зјапала во нив. :D Многу убаво ми стоеја пошто имам долги и слаби прсти, ноктите, и ставав прстен со циркон мх мх :wasntme:
    Е сега да, беа малку после тоа оштетени али ништо страшно, се средуваат и пак изгледаат убаво.