ima ovde kaj nas nekoi pokvalitetni lakovi za nokti .. ne za onie od avon sto se prodzirni i go zastituvaat noktot od krsenje tuku nekoi kako loreal mac ?? [mod-kirilica:2022spml][/mod-kirilica:2022spml]
Еднаш си стаив нокти и ни никогаш повеќе кога ги вадев толку ми беа меки што неможев да си ги опоравам долг период,ама немаше да ми биде криво бар да беа убави,подебели нокти мислам дека никој немал а и формата беше никаква.Катастрофа затоа од сега моите си ги пуштам си купив печати и си ги правам како што сакам
Еве ја мојата надградба на нокти. 12 години правам надградба и не ни мислам да престанам. Обожавам кога ми се средени ноктите!
pa mislam deka ne e mnogu korisno da stavas non stop nokti,no jas redovno stavam samo gel na moite nokti i taka gi odrzuvam i dosega ne mi se osteteni. [mod-kirilica:31os07v5][/mod-kirilica:31os07v5]
Искрено не би ви препорачувала надградба на нокти. Не зборувам од искуство бидејќи не сум пробала, а не ни планирам, но една моја другарка си имаше направено надградба и кога ги извади вештачките нокти, нејзините беа прилично оштетени. Па помина подолго време додека и се оправија. :/ Доколку веќе се решавате на таков чекор би ви препорачала да одите на маникир.
Jas si staviv samo ednas priznavam deka mnogu ubavo mi bea sredeni ama nikogas vise nema da stavam.. ako stavis ednas moras poslem celo vreme da stavas.. ima epten ubavi nokti na lepenje vo novoto vero bas vlegov denes da vidam na paris hilton se.. prodavackata gi imase staveno i izgledaa kako da se praveni na kozmeticar.. 500 denari se ama imas 2 para nokti vo kutijata i mnogu se nezni baska mozes 2 para po kolku sakas pati da gi lepis i odlepuvas..[mod-kirilica:2idgglzo][/mod-kirilica:2idgglzo]
Јас си ставив надградба на нокти и сум презадоволна. Многу убаво изгледаат и нема да морам да се замарам секој ден дали лакот ми се излупил или не
Леле мене ноктите ми се слаба страна. Моите ич не ми се свигаат и не можам да ги пуштам да ми пораснат зошто природната форма на ноктот воопшто не ми се свиѓа. НАдградба не сакам да ставам, ама сакам да најдам негде каде што ќе ми ги оформат моите нокти и ќе ги одржувам со таква убава форма. Ама проблемот е тоа што не можам да најдам некој што асално работи. Имате некое такво место? Или па некој предлог како да си ги средам ноктиве ? Фалааа
Еднаш во животов имам ставено наградба и мислам дека никад више. За изглед изгледаат убаво,не викам не,ама кога ги извадив и кога си ги видов моите нокти колку беа слаби и оштетени,се покајав. Појезиво чувство не сум осетила,ко да ќе ми паднат ноктите во секој момент,ко ливче ми беа.
Јас само за матурата имам ставено нокти. Ставив акрилни, ги платив 1000 денари и ми траеја цел месец. Кога ги извадив моите нокти не беа оштетени, само беа малку меки, ама веќе следниот ден ми се опоравија.
Надградбите на нокти ми помогнаа да се одвикнам од една грозна навика-грицкање на нокти...Да, после првиот пат ноктите се оштетуваат ,но подоцна со текот на времето немаат гајле дури моите и поцврсти станаа од кога и да е. Покрај грицкањето што ми беше навика до минатата година ,под надградбата се озвоможува растење на моите природни нокти што дотогаш не беше возможно поради тоа што ми беа кршливи и ги грицкав откако ќе се поткршеа.Никогаш не би ставила нокти со лепење сепак посои огрмна разлика од нив и од добро средени нокти на козметичар -посебно со акрил никогаш не би ги менувала за ништо,ем средени се ноктите цело време (некаде кај мене ми траат околу 1,5-2 месеца -доколку порано не сакам да им ја сменам бојата и слично).Секако дека коштаат повеќе, но јас мислам дека вредат за цената и би продолжила да си ги средувам ноктите ,зошто сепак средените нокти се доста важни во комплетниот изглед ...
Јас до завчера имав нокти, и многу бев задоволна. Ми траеа месец а ги пратив многу ефтино 450 денари.. во тимотеј. И преубави беа воопшто не личеа дека се надградба. А моите сега се малку оштетени ама не е нешто страшно, не се текни, не се познава излупено така да планирам пак да си ставам.
Досега неколку пати сум ставила надградба на нокти и си ги обожавав рацете, нон стоп сум зјапала во нив. Многу убаво ми стоеја пошто имам долги и слаби прсти, ноктите, и ставав прстен со циркон мх мх Е сега да, беа малку после тоа оштетени али ништо страшно, се средуваат и пак изгледаат убаво.