пракат по карго да имас и едно александар козметик и они држат професионални овие од али ти се кинески и не квалитетни
Може некој да ми бојасни разлика меѓу надградба на нокти, гел на природни нокти и нокти со типсови? Какви се подобри? Кои од нив подолго стојат?
Гел на природни нокти е кога ти става гел на твоите нокти и само ти дава облик доколку твојот нокт го дозволува тоа,а типсови се вештачки (пластични нокти на некој начин) со лепак и ги лепи врз твоите и после одозгора става гел. Доколку имаш малку нокти да не ти изгрицкани или слично стави си на твоите а ако немаш стварно ич нокти или ти се премногу изгрицкани стави типс па кога твојот ќе порасне стави си на твоите.
Точно, имам пробано разно разни гел лакови, џабе ги сушам со ламба и губам време, ни пет дена не ми траат Толку ми трае секој подобар лак. Стварно не ми е јасно кои се тие гел лакови кои траат по три недели или месец, споделете, ставете слика.
Има разлика од обичен гел лак и гел лак кој се изработува исто како и гел во боја. Доколку гел лакот се нанесе како обичен лак тогаш без разлика дали се суши во ламба ке испука. За да трар подолго најправо ноктите треба добро да ср истурпаат ( да се отстрани првиот мазен слој од ноктот), па да се нанесе подлога, па да се исуши со ламба, потоа да се нанесе гел лакот во два слоја, да се испече во ламбата, па на крај финиш, исто како изработка на гелни нокти, со гел во боја. Инаку јас работам со нокти..позз
Јас користам подлога и финиш и исто така го ставам во два слоја лакот. Единствено не го турпијам токтот пред тоа, ќе со обидам и така. Фала, позз
Нема проблем, но од мојата досегашна работа можам да кажам дека турпањето на ноктот пред нанесување на гел лакот е клучно за да не се излупи и испука за брзо време.