Точно дека го турпијаат ноктот пред да стават гел лак, и пред надградби... и трае, и мене ми трае што ни еден лак не сака... Ама, тоа турпијањето буквално ги трга горните слоеви од ноктот, ги ослабува ноктите. А сум имала и гел што ми падна за еден ден буквалном зависи каков лак користите, кај гел лакот нема некоја техника баш, ептен е лесно. Ме заинтересиравте за оваа надградба со акрил за 500 ден што правела, контакт некој?
@Zaljubena26 мора да го истурпираш ноктот зашто нема долго да издржи материјалот што ќе го ставиш врз ноктот. Истурпирај нежно , колку да се изгуби 'сјајот' од ноктот и пробај ставај 2 слоја база
Јас сама си ги правам ноктите, со гел лак, последен пат ги правев на 15,04 и еве уште ги носам. Многу е битно начинот на правење, јас не сум професионалец, си ги правам дома само на мене и на мајка ми. Се турпија ноктот ама малце колку сјајот да го нема, па убаво треба да се исчисти од прашината од турпијање.Потоа нанеувам тенок слој base coat и внимавам да е допрам до кожата. После тоа ги печам 2мин во УВ лампа, па нанесувам 1 слој гел лак, пак лампа, па 1 слој топ коат. Сега дознав дека сум бремена и затоа ги немма корегирано ноктите, чекам да влезам во второ тромесечие.
Дали ќе сакаш да ги сликнеш производите кои ги користиш? Јас само вештачки ставам , многу ми се оштететени природните. Во последно не сум задоволна од девојката која ми ги прави дебели ми се и формата не ми се свиѓа. Па сакам сама да си ги правам со гел лак .
Јас си ги нарачувам од Али експрес еве ти линкови од кои имам нарачувано: https://www.aliexpress.com/item/Bra...32588477126.html?spm=2114.13010608.0.0.CD7XM3 https://www.aliexpress.com/item/Eli...32647682449.html?spm=2114.13010608.0.0.j73PEt https://www.aliexpress.com/item/HNM...32620754837.html?spm=2114.13010608.0.0.uWmpmO
Здраво, имам едно прашање, ноктите ми се обликувани и не сакам да ги оштетам нити па да се замарам со тоа дали пораснал ноктот па изгледа грдо гелот па ке треба пак да ставам, ми треба најобично лакирање и цртање на некои цветчиња и сл. како овие од инстаграм во Скопје, прашав на 2-3 места работеле со гел лак и надградба со гел нигде не сретнав обично :/
Гел лакот трае максимум 2 недели. Брзо пука но помалку ги оштетува ноктите. Порано работев со нокти и знам.
Не трае лав ми. Џабе мајками ставеше, ама таа цел ден во вода, чистење и толку му е. Потоа си стави гел во боја и раат си е. Не трае ама да не се убедуваме.
Сум ставала гел лак во средно и ми стоел до 15 дена ( не чистев низ дома ) , може и тоа да е што брзо пука. Но јас кога правев до 2 недели траеше и таман пошо брзо растат и многу грдо ми изгледа природниот пораснат а горе гел. Има козметичари што само гел лак ставаат, печат и толку ( вака лесно пука и се лупи ). Лани на лето вака ми се деси. Јас кога правев ставав бондер и плус финиш безбоен што се печи. Можеби козметичарот не бил добар на мајка ти. Јас ставав 6 години без престан гел на нокти многу ги упропастив сега веќе 3 месеци пак со ред ставам гелни ( ради апсолвентската) но после ова се префрлам на гел лак и сама ќе си правам пошо нема козметичарки што внимаваат на квалитет се е вушерај.
Devojki, moze li nekoja od vas sto pravi nadgradba da mi objasni kako po red idat sloevite na gelovi na noktite, koi se strugaat...Da mi ja objasni procedurata posle lepenjeto i struganjeto na tipsovite pa do finish. Sakam da si napravam sama doma
Еве и јас да пишам во врска со ставање на гел лак(на свои нокти) Ги имам сите потребни работи дома (уште од кога одев на курс) и решив да пробам да ставам гел на ноктите. Ми стоеја цели 3 недели (ако не ги извадев ќе стоеја уште ама почна грозно да изгледа , плус ми се здосадија ) и си направив нови , ноктите ни оштетени ни ништо и ми пораснаа прв пат во живот имам свои големи нокти. Дефинитивно повеќе ми се допаѓа гел лак отколку лиени со гел , така повеќе ми се оштетија ноктите.
Беше се океј со ноктите, значи и растеа и се, и се одлучивме за надградба чисто онака дека убаво стои зашто да не. Ама после не можеш ни милиметар да ги пораснеш, стануваат многу кршливи тенки, и треба нон стоп да ги правиш.
Моментално на ноктите имам гел-лак кој го носам од 12-ти Мај (значи повеќе од 2 недели) и сеуште е супер. Да напоменам дека сама го имам ставано, а притоа сум самоука. Веројатно на мајка ти и ставиле многу неквалитетен гел-лак или изработката била лоша.
Значи кај секого е различно. Јас си кажувам за мене и ве молам без коментари за козметичарката бидејќи ниту си била ниту си видела па да кажеш дали е лоша нејзината изработка. А ако била лоша прва ќе реагирам со години ставам нокти и знам отприлика што е како е. Башка и самата козметичка ми има кажано дека гел лакот не стои повеќе од 2 недели и дека ако се стави да не е по целосно во вода и слично. Поздрав
Не ти пишувам за да се инаетам, туку само сакам да кажам дека гел-лакот дефинитивно стои повеќе од 2 недели. Јас секој месец ставам на моите и ако не го извадам сама зошто веќе ми здосадил, ми стои до следна корекција. Сигурно се работи за некој неквалитетен.
Јас си кажувам од моја гледна точка, не стои и точка. А ти ако сакаш ставај си, баш ми е гајле мене, јас не би ставила. Нема потреба да ме убедуваш.
Да се надоврзам за гел лакот... Лани пред свадбата ставив гел на ноктите и терав така неколку месеци додека не ми се смачи и не ми се даваа по 800 денари за едно правење на 2.5-3 недели зошто нејќам да шетам со израстоци. Решив да си купам лампа, инвестирав во квалитетен прајмер, база и top coat плус нарачав некои без везе лакчиња во секакви бои од Алиекспрес, а во меѓувреме додека стигнат се самоедуцирав со туторијали како да ги правам и отстранувам. Сама си го тргнав гелот (без корнење туку постепено го турпијав како што растеа и одозгора ставав лак за да не се гледа) и почнав со гел лак да ги правам ноктите. Не ми се случило до сега да ми се одлупи бојата или да ми се уништи ноктот до наредното правење, ги менувам само зошто не сакам подраснати нокти. Единствена фалинка е тоа што после недела дена бојата на лакот малку избледува ама тоа освен јас (пошо знам каква била) друг не може да го примети. Еве овде имам постирано слика како ми изгледаат, формата и должината обично ги одржувам, а ја менувам само бојата.