Dali znaes koja turpija za sto se upotrebuva i koga se prebrisuva so alkoholot a koga so sredstvoto za cistenje? Kazete mi od kade vo Skopje da kupam profesionalna elektricna turpija za nokti (ne od tie pomosnite sto se po 1.000 denari)?
Бев верна на Nail Creations али откако ми ги скапаа прстите пред матура веќе им немам стапнато во салонот. Буквално на секој прст имав дупка и засирена крв а да не зборам колку беа криви ноктите. Значи срамота!!! И тоа баш пред матурата.. Се надевам дека се гледа, иако во живо беа далеку многу полоши па морав и пудра да ставам на нив..
Девојки, некоја да ми препорача салон (или во домашни услови, не е важно) во Центар, Капиштец па и околните населби а да не е прескапо
Јас идев у ГТЦ приземје има салон Believe се вика , 700 денари какви сакаш , професионални и брзи !!! Секоја чест за нив секаде ги фалам
Здраво женски, сакам да ве прашам да ми објасни некоја шо се разбира која е разликата меѓу надоградба на нокти и лиени.. што е подобро? позз
Вака има надградба на нокти лиени (гелни и акрилни) и надградба со типсови. - Гел техника - се нанесува гелот на ноктот и се пече во УВ ламба. Надградбата значи може да биде со шаблонче (лиени) или на типс (се лепи пола нокт и над него се нанесува гелот). - Акрил техника - се меша прав со катализатор, се нанесува на ноктот и нема потреба од печење, се суши само. И исто е со шаблонче или на типс.
Имам кратки нокти, па не знам дали да ставам лиени или на типс. Што мислиш, што би било подобро да изгледа поубаво, поиздржливо и помалку го оштетува ноктот? Фалаа ти на одговорот
До сега сум имала само лиени гелни и сум задоволна од издржливоста и од тоа како изгледа, а за оштетување, се оштетуваат ноктите. По мое мислење, лиени изгледаат потенки, поприродни во однос со типсови.
Женски знае некоја од Битола каде работат добри акрилни нокти? Бев во боди м неколку пати али забушаваат во последно, сув лепак, ужасно искинато четче за акрилот и ноктите ни месец не ми траат. Кај Перса знам дека има квалитетен акрил, имам 2 пати правено нокти кај неа али се по нејзина волја, туку ми црта нешто што не сакам и после се караме за да го истружи
Јас еве ќе ти одговорам ако не е проблем. Се оштетува нокт . И од акрил и гел. Бидејќи типс не работам ама е вештачки нокт кој се става на стрес зона ( горе кај крајот на ноктот) и повторно се лие со гел или акрил така да исто ти е. Лиени нокти ( кога е надградба а ти немаш свои долги) без типс само со гел или акрил се најубави, најиздржливи, само пази кај ќе правиш ако правиш, зашто не секоја знае шаблонот убаво да го намести и може ноктот крив да испадне. Се изгледа убаво ако убаво се изработи.
A Natasha od przino nekade dobro li raboti i kolku zema znaete li ? Nezadovolna sum od nekoi mesta i stvarno neznam kade da odam sega