Прееска си го стиснав прстот на вратата од кола. Имам само гел на моите. Парче го направив, ми се откорна и гелот и мојот нокт, одвратно е и ме боли ненормално. Имам останато гел уште. Да одам да го средам или да почекам да ми помине болката? Страв ми е да не ми се случи нешто, да не загнои или слично, многу лошо изгледа..
Никако гел на оштетен нокт, почекај да заздрави. Едит: Ако доволно силно си го удрила, постои можност да помодри и да падне. Терај со ханзапласт, како што ти пишала @ludamaja10.
Мене тоа ми се случи додека имав наливни но и моите беа доволно долги , ии го тргнав делчето што го удрив, секако до месо и подлабоко ми беше откорнато ама се тоа решавав само со ханзапласт на тој нокт.. за 10дена отприлика отидов нс корекција, ми го извадија дополнителниот гел што останал и 3 месеци само на тоа нокте не ставав гел ама си израсна супер си беше после
Ја следам подолго време и дефинитивно следно правење нокти кај неа.Заедно со Азра и Весна( creative nails) ги прават ноктите како најдобрите nail artist-и од Лос Анџелес,Русија итн.Не сакам кич нокти ама преслатки ми се, се гледа колку труд е вложено..Некој искуство со женава да сподели? (Работи само со акрил 1000ден надоградба)
За колку време отприлика паѓа ноктот? Точно недела дена денес од кога го унаказив. Модар ми е ептен, ама болка веќе скоро нема, многу малку на допир само.
Зависи од ударот, зависи од ноктната подлога, ќе приметиш сама ќе почне да се отцепува. И самиот процес на растење обично оди поспоро дека од ново никнува, но пак ќе кажам зависи колку јаки нокти имаш, колку брзо растат и зависно од повреда. Пардон што се мешам.
Мене после скоро месец ми падна од ногата, зависи од ноктот, би требало на рака побрзо да порасне. Под него веќе имав нов нокт, ми порасна за 3-4 недели и тој. Не се грижи, важно е да заздрави.
Препорака за салон/девојче за гел на мои нокти со нормална ценаоколу Железничка,Центар,Капиштец ? @blackwave може контакт од девојчето
GlamMNails marija Royal nails Bety zverka Taka nesto se potpisani na instagram El Mistique nails iskustva? )
Тие што правите надградба на нокти да ми препорачате некоја страна каде се продаваат материјали за нокти(гел,прајмер,финиш) со прифатлива цена?
Kade mozhe da se nabavi set za nokti, po prifatliva cena. Gledam po net sve se 5000, 6000 7000 denari.. info pls
Ги имам веќе пишано девојките кои продаваат поефтино, ама ќе ви ги пишам пак. Марина Крстевска од Велес, Даниела Несторовска од Прилеп (со две презимиња е не ми текнува другото), Азра Кобоч, и има некој дечко на Битпазар имал све и свашта, ова ми е кажано не сум била до сега, во салон не користам работи од пазар, не дека не се добри, едноставно ми треба покритие за она што го купувам. Башка пак ќе напоменам Али Експрес мн го користат, но не се лажете за гел и гелови во боја од таму зашто содржат некоја канцерогена супстанца што е забранета за наш пазар. Можете да земете лампи за печење туркачи за кутикули и сл дрангулии, но она што е се за премачкување на нокт како горенаведеното и плус дехидратор и прајмер гледајте да го земете од проверена фирма. И секако исконсултирајте се за припрема на ноктот пред сами да правите зашто ако не е убаво припремен габична инфекција мн лесно се фаќа. За совет ви стојам на располагање.
Dali moze da mi preporachate nekoj vo Novo lisice ili Aerodrom a da ne se ssnails ili studio callisto
Месец и повеќе помина, ноктот не ми мрда, не ми паѓа, си расте.. Утре имам закажано за нокти, не знам што да правам, дали да го направам со гел и тој.. Другарка ми кажа дека нејзе така со месеци модар и стоел.. Ми се смачи веќе со ханзаплас да се шетам