И јас сум за тоа малку да почекаш. До месото ти е стасано со стружење За да ти стават нови, пак треба малку да се стружи, ќе те боли повеќе, а и печењето на гелот ќе боли.
Имаш медицински лакови на Eveline во ДМ по 150 160 денари, имаш повеќе видови, позади пишува кој за што е. Подобро 1 недела до 10 дена користи таков лак, нека ти се опорават ноктите малку, па потоа стави гел.
Nekoja sto eftino pravi gel na prirodni nokti? Ova mi e vtor pat da sreduvam nokti pa neznam mnogu okolu toa
Овде ти е одлепен ноктот од месото, си го одлепила кога си ги вадела ноктите. Немој сама да ги вадиш. Никој не може да ти каже дали ќе има проблем со ноктот, може да има, а можеби и не. Не се медицински лакови, не постои такво нешто како медицински лак. Чиста пропаганда за продавање отрови е тоа.
Како и да е, јас ги користев неколку месеци бидејќи ноктите ми беа потенки и од лист поради гелот и малку се вратија во нормала од лаковите. Потоа немав потреба и престанав. Сепак имаа некаков ефект.
И јас сакав да и пишам дека изгледаат како да ги корнела сама бидејки го имам правено тоа и знам како изгледа. Ќе си направи дополнителен проблем и при следно ставање на гелни нокти може да закачи габична инфекција. А сосема друго изгледа кога е стружен. Сега ако стави, ќе ја пече кога ќе ги пече во печката. Најдобро е да остави сам да зарасне ноктот, па потоа да стави нокти. @Kikiccc Не се лутете некогаш за ваше добро ви зборам.
Јас имам ставано, ноктите малку се стругаат, не ко за надградба со гел, со тоа што и помалку се оштетуваат, се нанесува гелот, се суши, се обликува/декорира по желба и толку. Не се многу дебели и поприродно изгледаат, ама цврстината не може да биде иста ко со гел.
Zdravo devojki,imate li iskustvo so Lea nails (Frosina Micevska) ? Me interesira kako raboti i koja e cenata za gel lak na nokti...
Дали некој знае каде можам да направам вакви нокти, барам препорака затоа што не секој се нафаќа да ги направи вака долги и остри? Сакам да ми изгледаат баш како на сликата. (по можност да се пристапна цена до кај 700 ден.)
Една другарка имаше истa форма и должина ги направила во Охрид кога била на одмор салонот се вика: Miss M