Ајде и јас да си прашам овде. Јас носам гел нокти веќе 20 години ако не и повеќе. И ќе си продолжам. Е сега сакам на мајка ми да и ги направам ноктите со Dip nail powder што не треба ламба. Искуство некој со оваа техника?
Тоа е акрил. Жените што ги прават ноктите велат дека нема разликс од гел до акрил, а МИТ или ВИСТИНА е дали е полош акрилот. Без ламба е акрилот
Фала многу. Претпоставував дека е акрил ама не бев сигурна. Инаку мислев да нарачам од Bornpretty store
Ve molam napisete kade se naoga salonot tocno na Frosina Micevska? Da ve zamolam da mi kazete tocno kako da ja najdam Frose vo Hrom?
Не знам дали прашањево е за тука. Со години одам на маникир. Ми ги прават ноктите со гел, сега бидејќи сум бремена пред пораѓај ќе морам да го вадам гелот и да ги скратам ноктиве. Што да користам за да ми бидат средени и да ми се обноват?
За обновување најдобро Eveline 8 во 1, а над него можеш да ги лакираш со обичен лак. Ќе ти се зацврстат и ќе ти бидат средени, а можеш и траен лак да си ставаш.
Читав по интернет и една членка овде кажа дека никако Еveline после вадење гел. Може да ме печат и да ми изгорат ноктите баш видов слика како посинети, баш модри..
Искрено прв пат слушам за такво нешто, јас сум го користела а и мои пријателки и досега не сме имале проблем. Ама во случај да не сакаш да ризикуваш, мислам дека најдобро е да си ставаш траен лак, барем нема време да губиш во постојано лакирање, а ќе ти бидат средени.
И јас го имам користено, не ми се случило ништо. Ама велат после вадење гел бидејќи ноктите се тенки слаби и оштетени може да се направи проблем. За каков траен лак зборуваш? Кафе да го барам?
Немој Евелин, бремена си, воопшто не е добар ни за НЕ бремени жени. Orly лак само! Предобри се го хранат ноктот
Предлог за добро студио што прави маникир во Битола ? За гел на мои нокти Освен ИВА и Виола ! Не сум задоволна баш
Да да , имам 5-6 купено и само тие ги користам, на ножните нокти ми трае лакот и по 1 месец а јас имав проблем баш со нив дека многу ми се меки и кршливи никакви!! Со orly ми се преродија , Евелин долго користев ама штом ќе прекинев одма се враќаше све на старо. Со овој не е така и ова не е реклама иако се изнапишав
Во студио за нокти ставаат траен лак. Исто се суши во ламба, само што се става без гел под него и трае многу подолго од обичен лак за нокти. Ми изгледа како хром. Веројатно некоја крем нијанса.
Прво е лошо ако не работиш нешто за тоа да зборуваш како професионалец. Неил дип е скроз различна техника, акрилот е најстара и најбезбедна, а гелот веќе сите знаеме што е. Јас работам лично и имам куреви и предавања поминато за ова, па ако вака си неупатена е лошо што пушташ муабети . Инаку секоја втора козметичарка ќе ви каже дека акрилот е небезбеден од проста причина што не знае да го работи. Цел запад акрил фура, ама ние Македонците се знаеме нели. Акрил има за нокти и за заби. Измислен е од стоматолог и е прва техника за вештачки нокти. Не се пече во ламба и сам се суши, се сврзува со мономер (течност оти тој е пудра) и е безбеден исто колку и гелот. Дип паудер е скроз различна техника и нема везе со акрил. Искрено нова мода гаќи што не држи кај секој, за домашна употреба ви е супер, ама кога слушнав колку го наплаќаат ми се стемни. Прашајте се што ве интересира ќе ви одговорам. Ова е пигмент mermaid, се става обично врз месо боја или розе нежна, ама можеш на било каква друга. Отвори на јутјуб ќе ја видиш постапката.