Trudova Inspekcija mestoto kaj sto rabotis regionalnata ama sepak ako firmata ima poteskotii pri rabotenjeto finansiska togas so spogodba moze i da ne ti isplati
Нешто со сестра ми дискутираме на тема К-15 и нè интересира следново: пример, вработено лице има минимум 7 месеци непрекината работа/стаж годинава на тековното работно место. Хипотетички, доколку се вработи на друго место, дали на тоа лице му следува K-15 од првото работно место?
Му следува. Газдата според закон е обврзан да му пушти к-15 на сметка. И најдоброто во оваа ситуација е што тука нема да може да те уценува со работното место да ги вратиш парите назад, бидејќи веќе ти е бивш газда
Јас сакам да прашам, на другарка и пуштија К15 пред некој ден од две работни места, бидејќи работеше во две фирми по 6 месеци. Знае ли некој како иде процедура за ова? Дали треба да се пријави, следување на казни и сл. Фала
Каде да се пријави и зошто и какви казни ? Регуларно си има земено, по 6 месеци има и фала ќао пријатно.
Не се разбирам ама ич во закони Као наводно не смеело да има од две работни места, а колку е точно незнам.
Имаше одредени прашалници во делот дали еден работник кој шест месеци работел во една, а потоа уште шест месеци во друга фирма во иста година, треба да добие К-15 од двете или само од едната фирма, али на зборење остана. Во пракса знам луѓе кои имаат земано од 2 фирми, и немаа проблем. И не знам зошто би имало, кога си е регуларно, ги исполнува условите.
Дечки, совет што да се превземе кога не ти е пуштен к15, а си бил во непрекинат работен однос од март до октомври, пријавен во ПИОМ и легната плата секој месец на сметка?