ама нели додека си на породилно отсуство не смее да имаш никакви други приходи? И јас дојдов да го прашам истото. Дали нас кои сме на породилно смееме да земаме к-15 или ќе ни е пуштено по завршувањето на породилното
К-15 ви следува во секој случај тоа е независно побарување кое го имате спрема работодавачот доколку ги исполните условите според колективниот договор за стопанството.
Девојки и јас и мајка ми ооколу месец и нешто бевме на пола работно време осигурани во иста фирма се исто има ли врска тоа, дали ни следува к15 пошо она сака сега и да мења фирма во септември? Дали имате искуства дали праи проблем тоа со пола работно време тоа беше кај март април ви благодарам
Не би требало. Минатата година бев пријавена на пола работно време цели 6 месеци и на крај си земав К-15.
Јас од напишаното сфатив дека биле 6месеци пријавени, ама од тие 6, месец ипол биле пријавени на пола работно време.
Да значи во истата фирма сме веќе 2 год и нешто но за време за корона април мај бевме осигурни на скратено работно време па затоа прашувам дали тоа мења нешто
Дали ќе ме следува к-15 со оглед на тоа што сум пријавена од 04.07? Или тоа е воља на газдата ако сака да се смилува да пушти(а нема)?
Законски нема oбврска да ти пушти,треба да си мин. 6месеци пријавена во фирмата... е сега ако он сака тоа за тебе би било супер
Дали сте информирани, дали е задолжително пуштањето на к-15 оваа година? Дали и тие фирми кои зеле помош од државата мора да им пуштат к-15 на своите вработени?