На мм му пуштиле денес 5000,а цело лето работеа без престан турбо. Се испонервиравме и двајцата. 3-4 вработени се само и на толку работа во време на пандемија да не им пуште по 10.000 е срамота
Претпоставувам дека не, ама сепак да си прашам за секој случај. За практикантсвто од 11 месеци следи к-15?
@macufkam ти следува секако. Намерно те изоставиле во изработката на пресметките очигледно. Освен ако ептен не те заборавиле да речеме, што не ми се верува. Не знам каков однос имаш, да се јавиш да прашаш, па да ги пријавиш..
Досега супер однос имав нема шанси да ме заборавиле ,ке видам до утре ако не ке ги пријавам многу ми е гајле ,секогаш сум била фер нека бидат и они до крај
Odi do ujp prijavi gi oti ne ti davaat k15 na mm eden kolega taka napravil oti na site vraboteni Im dadea k15 a na nego ne
Sto se prevzema koga vo slucajov rabotodavacot ne isplati k 15 na lice koe ima poveke od 6 meseci kontinuiran staz vo firmata kade rabotelo.
Си пријавуваш и за некоја недела си ги добиваш парите,барем кај мене беше така. Неколку мислења погоре некој имаше ставено каде, јас бев кај симпо во некои бараки.Пред некоја година