Бидејќи јас сум стоматолошка сестра во приватна ординација, а докторот ми беше кажал дека законски не следувало во приватното здравство..
Секаде следува, од годинава и на јавна и државна администрација. Приватниот сектор со години веќе задолжително мора да исплаќа, освен ако нема пријавено дека работи во загуба.
Zdravo, bev na porodilno do 28 juli vo edna firma I so 28 juli sum odjavena dadov otkaz. Nemat mi pusteno k15 seuste. Kako da postapam ako ne pratat? Sekako deka ke odam vo trudova inspekcija da prijavam no sto sleduva ponatamu?
Баш ме интересира по колку ви исплатија К-15? Дали ги има оние финти со враќање пари во кеш? Го прават ли уште тоа или она да се потпише изјава демек доброволно се откажуваш?
До 31.5 сум на работа, од 3.6 на породилно. Ќе добијам ли К15 со оглед на тоа што ќе немам 6 месеци работено?
Државен инспекторат за труд. Може и преку синдикат (Сојуз на синдикатите на Македонија) или здружение (Гласен текстилец), во твое име, да пријават до Државен инспекторат за труд.