Штом е на породилно, да и следи. Кај нас секогаш пуштаат на 30ти декември, освен ако не се паѓа викенд. Не знам што е нервозно толку тоа
Вака во фирмава сум од 27 јуни,ми пуштија к15 8500 ден,зошто??и како смее,дали дека сум пола година пола к15 или??
Не постои такво нешто. Исто следува к15 и да си работел 6мес и 1 ден или 12 месеци. Помалку од минимумот може да пуштат ако работат со загуба.
@МикиМаусовка он што сака може да ти каже, а ти слободно пријави си. К15 никогаш не се делело со колега, ниту пак ќе се дели некогаш. И не само ти, туку и колегата една пријава да му стегне.
Тоа е проблемот, на колегата не му следува дека нема 6 месеци, и за да не се налути да си оди мора се да му се дозволува.
Огласи за работа уште од фрижидер фали да почнат да излегуваат. За вреден и квалификуван работник работа има да колку сака.. и тоа да се бира. Не треба да се трпат ваквите "газди".
Рокот е до 31.12, а јас имам земено порано во друга фирма и на 13 јануари. Сега во сегашната фирма средина на ноември, а изминатите две години пак средина на декември. Оваа година 27.000, а минатата 18.000
Законски тоа не е возможно. Му треба 6мес и 1 ден да оствари право, што не може да го направи на 2 места во една календарска година. Најверојатно имал по 6мес на двете места, и двете фирми не сакале да му скратат заради 1 ден. Ама според закон не му следува.