ама не е така правилото. Колку ти ќе потрошиш, толку ти ќе земиш. Ако некој не потроши, нема да земи. Ко прво, многу е глупа одлукава, оти само на тие што имаат им дозволува да направат повраток. Ама да не навлегуваме... Не би земала пари од буџет, кои не ми следат. Буџетот е за да им помогне на немоќните, не мене. Имам јас доволно за живот. Епа за да не биди така, мора да прекине мајндсетот на 'Ко сите можат, зошто не и јас?' Треба, на никој да не му требаат донации по СМС Јас тоа сакам. А вие?
Е, па затоа што ти нема да земеш, ќе земат тие што им е земањето ко добар ден, ако не земеш ти, нема да спречиш тие што земале да не земат, кога ќе размислиш подобро народот да ги земе тие 1.800 него државата...
Муабетот настрана, нека си проверат администраторите @RainBow Да не кркате некоја реперкусија од државата.
Па пишува дека во согласност со модераторите е отворена темата, така што не гледам проблем. Ко воли, нек изволи
Знаеш уопште колку треба да потрошиш за да стигнеш до тие 1800? Три просечни плати. Јас си скенирам од тоа што ми даваат а замисли не земам толкава плата. Нека си направи државата некој нов проект за тие загрозените, јас не сум дожна да помагам до бекрај.
Во држава во која плаќаме најскапа струја, гориво, патарини, најскапи цени на храна во однос на плата се караме оти не ни следувало од државата Куку нонен.
И да се израчуна едвај човек да стигне 1800 годишно му доаѓа мах околу 7.000, баш што рече членката куку нонен, мислам... Годишно 7.000 од држава да се земе, јак криминал стварно, не знам совеста дали ни се смета за чиста или како
Да земеш од уста значи да им украдеш, било нивно ама си го земал. И ти уживаш дома во убав ручек додека некој јаде сув леб, па што не ги викнеш да се најадат?
Кои се тие што немаат ??? Функционерите наши ? Незнам кој беше изјавил зима 70000 плата и тоа му била најниска плата до сега. Да земеме донации за него да собираме од мој ДДВ.
Условот е поврат на ДДВ добива секој онај шо ќе скенира фискална сметка без разлика на кого му е издадена, така да нема ништо криминално тука.
некој да прати сметки? хахахахаха ама у лп, овде ќе биде куршлус кој има нека каже ќе му пишам, или ќе отворам сандачето уствари, да ми праќате директ, пошо може да се деси пак на 2-3 дена да ме снема. Паметно за темава
Праќајте си и скенирајте, ич да не ви чуе што вика @WildMk , бидете современ Робин Худ, ова е мерка за тие што имаат, тие што немаат си помагаат. Јас никогаш не сум успеала да дојдам до 1800, тоа е за некој многу богати.