Не е џабе, бидејќи сметките си важат (ова важи ако го немаш исполнето максимумот). Еве „Screenshot“, Мој ДДВ извештаи си прави пресметки.
Сметките ако имаш пазатено нс 31.03 а си ја скенирал на 03.04 смртката ти оди во тримесечје од 1 2 3 месец 100%
Искрајно, не знам. Почивај ја, пробај утре, може ќе се поправи. Ако и тогаш не сака, сликај ја и испратија во „Пријавете нерегуларности“.
Јас минатото тромесечје пречекоров со неколку фискални ама па не приметив дали сметките се префрлени во ова тромесечје или не. А инаку, Сметките од Стокомак многу тешко ги скенира. Баркодотне чист и читлив, ама не сака да скенина камо што треба. Дали е намерно нашраврно така или не, не знам ама стварно е проблем, по маркетите оставаме најмногу пари, и баш тие најскапите сметки не сака да ги скенира.
За првото: Не се префрлени, се почнува од 0 денари. За второто: Мое искуство, од Стокомак и Кипер се скенираат 50%, од Кам и Жито 90%.
Тоа намерно така е направено или постои аномалија во фискалните апарати во Стокомак? Ако е намерно, тогаш тоа е тешка дискриминација.
Едно време често имав проблеми скенирањето на фискалните од КАМ затоа што користеа неквалитетен (или рециклиран) тонер. Во последно време се ОК.
Само на една сметка ми има пишано „сметката е невалидна“ (од железара). По 2 часа ми се скенираше без проблем. До УЈП е, имаат проблем со апликацијата.