Па за дискутирање е де, јас не побарав да се затвори темата. Меѓу првите мислења на темата имаше барање од членови да се затоври темата оти е “нелегална”.
Од тој што сака да даде. Ако некој сака да прати сметка за некој да ја скенира, што е тука проблем? Не се зима ништо на сила или со превара. Многу драма за ништо
Леле сесре @WildMk не драми, државава ја покрадоа, сега овде за десет ќебапи криминалци сНе Ај части некоја фискална
То е муабето: Сите крадат, зошто не и јас? И да повторам... Ќе дој таков на власт и ќе краде и таму. Просто ко грав Кои сите? 99% сте про крадење.
Ако више гледаме морално вс неморално, тогаш не требаше ни оние 9.000 на картица во Корона-кризата да ги дадат. Ама, тие пари нешто значеа.И овие од сметките некому значат нешто иако помала сума. Во време кога сè е поскапено човек и на 500-600 денари плус се радува. Крадење е ако некој со сила им ги земе фискалните на членките.Не е кога самите ги даваат.
Епа што е проблемот тогаш? Не, не се работи за "леле колку сме јаки го забеваме системот" туку многу е едноставно, ми останале сметки, не можам да скенирам веќе и наместо да пропаднат ќе ги дадам на некој што уште не стигнал до лимитот. Исто како да сум му дала 100 денари да пие кафе. Тој повраток на данок секако е испланиран за да се искористи. Да, секако освен ти.
Едини правници нека кажат дали е ок - за членките да немаат мака, не за нешто друго. Али и ко да прочитав дека е ок, така да супер тема бестис. Морално, земајте шо ви следва, ионака сите сме отепани и загрозени. Јас не скенирам, сите кај мајка ми оставаме сметки. И пак не се стига до 1.8к. Ако некој стигни - со среќа нека му се. Поарно кај нас ( луѓето) него украдени од функционерите.
Пак, никој не зема со сила, туку некој му дава.На Станка се, ама нејзе не ѝ требаат и решава да ѝ ги даде на Петранка. Ко што велат, ко донација е. Лоповите што треба да ги критикуваш седат во Собранието и Владата.
Аман заман про крадење И арно што го исмеваат на твитер форумов, толку глупости се пишат и треба да сме мета на потсмев.
Ebani sme, tocno. Zatoa ne treba da go prodolzuvame ciklusot vo koj sme ebani, tuku da barame odgovornost od site. Posebno od nasite 'lideri'