Накит Пандора

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Kimora, 17 ноември 2014.

1. Manevce

Manevce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo,
    Ako moze mala pomosh, imam alka Pandora skoro 4 godini istata ja nemam noseno mnogu za da mozam nekako da ja oshtetam i slicno no vcera primetiv deka del od privezocite mi imaat kako zolt sjaj
    Denes probav so soda da gi iscistam kaj nekoj se izgubi zoltiot sjaj kaj nekoj ne
    Dali nekoj se soocil so istiot problem i kako go resil ili da pobaram pomos vo samata prodavnica

2. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.429
    Допаѓања:
    26.777
    Или во самата продавница или во златара на полирање, јас еднаш годишно ја носам златара поблиску ми е и ми ја прават како нова

На Lollipop_123, Manevce, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.619
    Допаѓања:
    7.523
    И за во Скопје се плаќа 200? Имаат попуст моментално, сакам да земам нешто ама со доставава исто како да е без попуст, ќе одам во продавница ќе си го купам |(

4. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.763
    Допаѓања:
    21.468
    Дали е нормално пандора алката да се рашири со тек на време?
    Ја носам скоро месец дена нон стоп, само кога се капам ја вадам и супер си е се, само ја осеќам проширена. А бидејќи ми е нова немам многу привезоци за да обвисни, само два имам.

5. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Прв пат слушам за ова.. :^)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  6. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.763
    Допаѓања:
    21.468
    Кога ја купив ми беше кнап точна, сега е олабавена. :|

7. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Како е можно ова :?:
    Обично механизмот олабавува, кај тебе обратно Кристин. :D

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    2.404
    Нормално е и јас само 1 приверзок имав и за 1-2 месеци ми се олабави

9. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    1.764
    И мене ми е, ја носев константно 7-8 месеци со вадење на капење и за време на карантинот престанав да ја носам и летово исто (ми седеше во орогиналната кутија) и сега повторно ја носам ама и е многу раширена...

10. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.393
    Ти ослабела раката. :P

11. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    1.764
    Добра утеха8):lol:

12. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.763
    Допаѓања:
    21.468
    Ми олесна:rofl:

На Astrum.Obtutus и Компир Манџа им се допаѓа ова.
  13. Linche

Linche Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    24
    Мислам и за ск, најдобро појди во Pandora зошто да плакјаш карго, а и подобро е да ги видиш пред да ги купиш

На мојата системот за затварање се разлабави малце, само за излегување ја носам, но ок цела е полна, нормално...
    на таа што ја носам секој ден, буквално никогаш не ја вадам освен кога ја полирам имам само 2 привезоци и се прошири па ми излегува низ рака, и спиеќи ја имам нагмечено малце

Последна измена од модератор: 3 февруари 2021
  14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.398
    Се олабавуваат да... :envy:

15. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.619
    Допаѓања:
    7.523
    Знаете што забележав за разлабавувањето, другарка ми има пандора од германија, свети како нова и цврста стои, а никако посебно не е одржувана, неколку години стара слично како мојата. Мојава висна и се рашири исто после месец дена, ама толку, до некоја фаза и веќе си останува иста и изгуби сјај.

На tinka-mace, cresa-jagoda и christinnn им се допаѓа ова.
  16. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.763
    Допаѓања:
    21.468
    Мојата остана иста, нема изгубено сјај, исто ко вчера да ја земав. Mада шо месец дена е многу краток период, ќе видиме допрва.
    Ама бааги е раширена, ако се олабави поќе ми е страв да не ми излези низ рака.:wasntme:

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. PositiveVibes

PositiveVibes Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    132
    Кога ја купував мојата алка надвор од Мк продавачката ми нагласи да ја земам помалата, иако во тој момент ми стоеше понекомфорно на рака, затоа што правило е да собира само два прсти простор кога е празна и нова, и со време малку се олабавува. Не би требало да се рашири премногу до степен да излегува од рака ако е на ваков начин одбрана алката.

На Lavender4 и violetblue им се допаѓа ова.
  18. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    5.607
    Јас од кај нас од Сити Мол ја купив по истото правило ама 1 прст да собира само. Разлабавена ми е сега ама далеку од тоа да ми излегува од рака. Инаку не ја вадам воопшто се бањам со неа, сега за сега нема изгубено во сјај.

На PositiveVibes му/ѝ се допаѓа ова.
  19. hristin4e

hristin4e Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.319
    Мојата првата ја имам 5 год. Од Канада воошто не е мрдната истиот сјај го има. Втората 4 години исто само малку разлабавена кај што се закопчова со срцето делот што е на белегзијата..Третата ја имам 2 години и ја пазам како очите бидејки е многу нежна незнаж каква би била со повеќе приврзоци не и ставам ама се надевам и таа е како другите... Сакав да кажам за втората ја однесов да ми ја средат ,но ми ја вратија дека е оригинал и ако ја стегнувале ке ја упропастеле ....Па си ја чувам од страв да не ми загини .. другите 2 ги носам нон стоп цело време..

20. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.263
    Немам воопшто убаво искуство од нивната on-line страна во Македонија. Прво се чека околу 5 дена за да ти ја одобрат трансакцијата. Па околу 7 дена за да ја добиеш. И ајде сето тоа ќе беше во ред и ќе го поднесев, доколку ми беше во ред бројот на белезгијата. Но, за жал, ми беше преголема па отидов во продавницата за да ја откријам вистинската големина која ми одговара. Големината која ја барав ја немаше но имаше слична на мојата но златна. И реков на продавачката Ок тогаш оваа ќе ја земам и ќе си доплатам. Замислете бев советувана дека морам во целост да ја платам другата белезгија и да чекам 14 дена за онаа што сум ја нарачала on-line за да ми ги вратат парите. Во превод да си платам два пати зошто неможело само со доплата. Која глупост. Па не им се мали цените за да плаќам два пати. Ужас, никогаш повеќе нема да купам од Македонија. Ова никаде го нема во светот. И да ви кажам се мислам да им пишам на официјалната страна зошто фирма во светски рамки не смее вака да работи. Во однос на враќањето на парите зошто неможе да ти ги вратат во продавница се чека точно 14 работни дена. Да, да работни дена. Што значи скоро цел месец ќе си чекате поврат на парите. Совет, никогаш ама баш никогаш немојте да порачувате on-line од Пандора во Македонија.

На DAngel, tinka-mace, CurlyBlossomGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.