Од накит највеќе носам обетки па се друго натаму. Купувам од Бисер најчесто зошто таму има најголем избор од бижутерија до злато се има и многу често од таму си купувам исто и од гтц имаше една продавница не ми текнува како се викаше порано во Ѓорче ама сега ја затворија и стварно незнам зашто кога имаа промет .Многу ми е криво нејзе што ја затворија се имаше и цело време од таму купував имав цел несесер со накит од таму .Сеа почесто носам обетки од Бисер од тие продавници и бижутерии многу убави има п.с еве некои сликички од мене вакви имам слични како првиве а другите сеуште не
Обожавам накит Највеќе носам ланчиња, ланчиња од бендови, ланче-ловец на сништа, ланче-гитара, метални ланчиња, понекогаш носам и тенка чипкана трака околу вратот, а понекогаш и кожни коларчиња со нитни, за кои дедо ми ми вели дека сум како куче За посвечени пригоди доколку имам отворено деколте знам да го закитам со некое нежно ланче и обетки. Кога сме веќе кај обетките нив најретко ги носам, а ги имам во изобилство. Кога носам, не сакам да ми висат обетки како лампиони на елка Сакам нежни обетки со црвени, сини и црни камчиња, и метални обетки, а понекогаш на едната ставам крст, све је то рокенрол Нараквици носам, нараквици со нитни, кожни нараквици, метални, ги сакам оние алките метални во стил на 80-тите, ама почесто ми седат дома зашто тропаат ко луди Носам и нараквици со бисерчиња, камчиња и од оние подебелите метални и дрвени
Продавница можам да отворам од накит и модни додатоци , имам се значи ташни ,каиши, обетки , ланчиња , марами , се ... често купувам речиси секој викенд си купувам по нешто , во сите бои имам по нешто