Од накит носам само ланче(пентаграм), и прстен за на палец.Понекогаш и алки-кожни или метални, менѓушки на гвинт(си имам неколку омилени) и крст за на уво.Друго ама баш ништо.
SweetChild, пентаграм е петокрака свртена со врвот нагоре, која ги симболизира 5те елементи Ја носат паганистите, лица кои се занимаваат со магии. Значи паганизам е религија. Инаку твоето ланче е пентаграм со врвот надолу, кој симболизира зло, и го носат сатанисти и антихристи. Што би те правело сатанист или не си доволно информирана па го носиш само онака ?
па девојки од накит многу сакам некои долги ланченца со некои такви убави привезоци , сакам прстенчинја, обетки и белегзии. Има скоро 2 недели кај со нарачав прстенчинја еве ке ви дадам и слика да видите и се мислам дали да нарачам едно ланченце со цветче ке ви дадам слика и од него па кажете ми ваше мисленје за изборот
Информирана сум за ова,и мојот пентаграм е со врвот нагоре(сега моментално го носам,затоа ми беше мене малку чудна сликава).Сатанист не сум во никој случај,а ни антихрист,а ниту па се занимавам со некакви магии.Го носам затоа што ми е драг поклон и затоа што сакам да го носам.
Јас највеќе носам бижутерија, обетки со бурмички, имам околу 15 пара и сите се интересни и уникатни. Инаку каде ќе ги најдам од таму си ги купувам. Тие што ги имам ги купив по 20 денари