Здраво,дали некој знае каде во Скопје можам да најдам магацини што продаваат накит?Конкретно сум заинтересирана за нерѓосувачки челик.Има еден човек во мојот град препродава но не знам од каде го набавува накитот,па ако некоја од вас знае каде има таков магацин или пак контакт да ми даде.
За потемнување, не сум сигурна. Но по кратко време носење на обетките, ми се случи да се излитат на некои делови. Како да се стоени со години, избледени
Мене ме интересира истото конкретно за часовниците, розе златно или златна нијанса дали потемнуваат/избледуваат.. Сум во план за купување ама не сум сигурна поради тоа?
Имам едно ланче што го купив од Охрид пред некоја година, синџирчето е исто сребрено и жиг има, не е бижутерија... Кога го купив ми кажаа од што е изработен привезокот, но сум заборавила и никако да ми текне... Да не знае некој што всушност е? Се прелева и многу е мазно позади, многу чудна изработка...
Дечки се заљубив во нараквицава и барам ваков модел или нешто слично, сребро би сакала да биде. Предлози ако сте виделе нешто слично..?
Да кажите некоја страна што продаваат накит од медицински челик? Искуство што сте имале Најдов неколку на инстаграм ама ме фаќа страв да не се fake
Најдов една страна на фб, G-silver, има иста алка ваква . Јас најдов едно ланче многу убаво, да не знае некој дали навистина е сребрен накитот на странава, од Крива Паланка се, ако е некој од таму или има порачувано од странава нека каже,има навистина убав накит и сакам да си нарачам доколку се проверени.
Да се самоцитирам, неколку модели што ги видов на странава, ги најдов и кај Jetko Silver Jewelry и дури се поевтини за 200-300 ден, барем се од Скопје па ќе појдам да разгледам деновиве. Имате искуство со нив? Прочитав по темиве дека добри биле.
Дали во фиоре продавницата за накит на рекорд што е мислите дека се навистина сребро и злато бидејќи има некои многу што се ефтини дека во парфоис има поскапи обетки а бижутерија се?
Ке си провериш на накитот (ланче,обетки...) дали има жиг- бројче. За злато мислам дека е 585, а сребро 972 може да варира од чистотата на среброто.
Во Фиоре има сребрен накит, златен мислам дека не држат Среброто не е толку скапо, накитот во Зара е поскап од среброто во чаршија, па сега ти види
Не носам накит скоро воопшто. Нешто минималистичко може, некое елегантно ланче со убав приврзок, обетки или алка. И тоа не се' одеднаш. Кога станува збор за накит, според мене помалку е повеќе.