Пред некој ден имав односи со дечко ми едвај му се дигна а во втората партија на сред однос му падна. Пробувавме пак но не одеше и не одеше. Ми рече дека тоа е затоа што претходниот ден имавмпа кавга ама тоа беше безначајна кавга. А и не му е прв пат така на сред односи да му падне. Плус тоа понејогаш мислам дека пие нешто бидејки или многу бргу свтшува или трае претерано долго. Ве молам за совет.
Можеби е нервозен, стегнат или има некоја грижа. Еве мој личен пример, мислам де го пишав во дрига тема. Со мм кога одлучивме да правиме бебе, од преголема возбуда, од самата помисла што прави или не можеше да постигне ерекција или за време на односот губеше еекција. Така, со разговор со подолга предигра го решивме тоа. И јас како тебе се лупав од земја, си викав што му стана, претходно не можевме да го спуштиме а сега баш кога ни треба не зеза. Затоа пробај со разговор и подолга предигра или остави време ке се реси.
Ја сфаќам дека поминува низ големи промени во животот.Стресот и стравот како и разделбата со еден од родителите и да се покаже најдобро на работа ја намалија до минимум нејзината желба за секс.Од самиот момент на нејзинито вработување. тоа се веќе 3 месеци ќе почнеме со предигра и ништо повеќе од тоа. Пробав доста начини и никако да се опушти, ниту пак сака да разговара со мене на таа тема. Единствен одговор е што не знае што со самата себе си. Пробувам да и објаснам дека ќе биде по исполнета и дека ќе ја потроши нејзината негативна енергија, но некако залудно. Иако и ја сум имал такви проблеми , т.е депресија и починување на дедо ми, ама благодарение на неа и тоа што не престанавме во тој период да имаме односи ја се чуствував многу подобро и полесно го пројдов тој период Предтоа се беше одлично, а мене ми станува чудно дека не сме имале толкава пауза. Ми пречи тоа што не можам да ја натерам да искочи од тој круг. Сака само да доаѓа кај мене ништо повеќе од тоа. Ниту да излегува ниту ништо слично. Ви се случувало ли вас тоа девојки ?
Да, и верувај и на девојкати дека стварно не знае што и е. Некоаш едноставно не можиш, не ти е до секс, па макар и се друго да ти е во ред. Некоаш може ти е превише тешко па едино сексот да ти функционира. Тоа до некаде ти е исто као кога немаш апетит, не си јаден ништо али ете не ти се јаде. ОСтави ја малце, не навалувај на секс, прај се дека не ти е до секс, не ја води ситуацијата кон секс, само биди нежен со неа, гушкај ја, бакнувај ја, гали ја, дај и можност да ја почуствува твојата бликост и самата да посака секс.
На почетокот на врската имавме редовно секс со дечко ми и тоа по неколку тури, тој сакаше а јас дури понекогаш го одбивав. Сега сексот ни е намален (3-4пати во месец) и двапати му се има случено да му падне за време на секс. Првиот пат сум го изнервирала со моето зборување каде да ме допре и ја изгубил желбата, а вториот пат рече дека бил многу изморен. Знам дека нема друга и дека ме сака, ми зборува и за брак, но не знам што се случува со неговата желба за секс. Повеќе не сака да експериментира во сексот како порано и се чувствувам како јас да не го привлекувам, да не го палам, да не го задоволувам, како да му е здосадено од мене.
Штом ти зборува за брак сеуште те посакува. Би требало да почнете со нова предигра, нешто што во исто време ќе го возбуди и ќе се почувствува поскауван.
Сум пробала секако и со секси пораки, и со заведување, и со рамнодушност и провокации, ама тој сака само да легнам до него и да ме гушне. Ако пробам да разговарам за тоа негира дека има нешто и веднаш се навредува. Не знам што му се случува.
девојки дај кажете како до поголема желба за секс..веке долг период иц не ми е до секс самата помисла ми е одбивна. се трудам ама некако не иде и додека имам секс понекогаш ми се плаче гадно се чуствувам...
вака, значи кажете ми дали и вас ви се дешава да немате желба за секс? или да го правите ради реда? многу ме мачи мислам дека проблем имам некој или незнам што ми се дешава
Можеби не те пали повеќе дечкото. Пробајте прво со предигра , експерементирајте малце или сменете поза па можеби ќе има некаков ефект. Мене ми се нема случено такво нешто, ама не сакам многу долго да трае самиот чин , ако трае подолго од 15-20 минути ми се одмилува скроз.
До пред некое време си мислев дека само јас сум таа на која може да и се случи ова, да некој период немам желба за секс и тоа да се случува онака ради реда. Не знам зошто е тоа така и би сакала да збам во што е проблемот ://
ЗДРАВО , Да не би имала сериозен проблем не би се зачленила по форумиве го мразам тоа. Секој совет или навреда го прифаќам бидејки знам дека некој ќе ме советува,некој ќе ме навредува а дури некој и ќе се подбива со мене но што е тука е. Вака имам проблем со сексот,веќе подолг период не сакам секс ,подобро ми е да мастурбирам . Омажена сум и во бракот имам доста проблеми каде од фамилијата каде од самата љубомора или како да речам. Со мм постојано се расправаме за ситници секој си тегне накај фамилијата бидејки обично се расправаме околу тоа што кажала мајка ми или што кажала мајка ти. Да се вратам на проблемот и да го опишам поопширно. Скоро половина година одбивам секс не дека не сакам но едноставно немам возбуда за секс ,понекогаш сум изморена и едвај чекам да легнам,понекогаш ги мразам самите допири од страна на мм по моето тело. Едноставно не сакам секс. Мм проба на секој начин да ме возбуди но не бре не пали ништо . Се плашам да не го изгубам мм со оваа однесување. Наутро станувам недоспиена и цел ден се осекам некако изморена. Кажете ми дали постои начин на враќање на желбата за секс или можеби постојат некој лекови или нешто слично што би можело да ја зголеми желбата за секс.
Прво што треба да го решите е да не се карате за ситници бидејки со секоја кавга си станувате одбивни едни на други , сепак нз колку сте во брак но со кавги никаде нема да стасате . и ти пола година чим одбиваш секс значи не ти е привлечен веќе мм и можеш да го натераш само да си најде друга со која би имал секс сепак пола година и да немаш секс со маж ти .
Кaј нaс без кaрaници, сaмo штo ,,прoблемoт,, е кaј дечкo ми..зa жaл..се oбидoв некoлку пaти сo хaлтери блaa блaa итн и тaкa еднaш вo месецoр и тпa е тoa.. a сме биле дoстa aктивни.. измoрен oд рaб. Сaкa дa е сo пријaтелите..јaс некoи свoи oбврски.. И мене ми требa пoмoш хaх А дa се oбидеш дa избегнувaш дa се кaрaш, тaкa мoже се фoрмирa oдбивнoст..дa се дoгoвoритепoмaлку спoменувaее нa рoдителитее се зa вaше дoбрo....дa гo прoвoцирaш мaлку,мoже глупo звучи нo не е вкуснo дa пoчне сoпруг дa шaрa сo oчите пo други-не велaм дa зјaпa пo другите нo се си бидувa ... некaкo дa се oбидеш .. дa не се oдaлечите.. Знaм кaквo е чувствoтo кoлку тoлку-зaпoстaвенo..гo сaкaм..нo
Море доста долгу сме заедно па досега сум немала проблем еве да признаам дека сексуало активна сум од доста малечка од мои 14 години од причини кој не ни сакам да ги мспомнам. Ама сега не бре и да не се караме и се да е ок кога ќе легнеме јас оп на друга страна ладно ми е демек ,уморна сум ме боли нешто . А навистина многу го сакам .
Те рaзбирaм.. бев тaк a еден периoд ,немaв енергијa нит желбa зa ништo кaтaстрoфa бев..нo се случи дечкo ми двa месецa дa не е oвде,мислaм oдмoрив.пред дa oтиде пoчнaв и пo сaјтoите дa бaрaтaм си велaм ќе ме вoзбуди нештo нo сепaк ништo и зaвршив сo филмoвите зa вoзрaсни ххххх...жaлнo-вистинитo... a сегa aкo мoжaм прoблем дa гo нaречaм тoa д сегa е кaј дечкo ми. Гo прaшувaм штo се избегнувa секaкoв oдгoвoр или сaмo вели незнaм..
Тоа ми се случува еве веќе два месеци, а не знам зошто... Не само што не сум загреана за секс туку не сакам ниту бакнежи.