Намалена самодоверба поради носење очила

Discussion in 'Сингл' started by rockstarr2012, Sep 24, 2011.

1. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Еве едно видео што ќе ви помогне да одберете соодветни рамки според обликот на лице :)
    http://www.youtube.com/watch?v=jKV-odZZGtk

Јас сум си ги погодила моите :wasntme:

irena.1, Elena69221 and Antoninaaa like this.
  2. Rosie.Alice

Rosie.Alice Истакнат член

За девојки незнам, ама знам дека се паламна момчиња со очила. Ма колку и да е грд, видам ли некој со очила веднаш го загледувам од глава до пети. Сите со очила ми се некако симпатични, дали девели, слаби, високи, ниски. Ептен сакам момчиња со очила :geek:

LittlePinky and crazylady like this.
  3. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Да,во второ одделение.
    Веќе не.Дури и си се сакам ваква,со очила. :D :)

4. DaftPunk

DaftPunk Истакнат член

Топ е очила, нема везе.

5. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Ми се плачеше кога ми кажаа колкав диоптер имам ама од кога ги земав наочариве се прашувам зошто порано сум сум ги ставила :)

Attached Files:

CrnceSK likes this.
  6. QueenElena

QueenElena Популарен член

Зошто би мислела дека изгледаш непривлечно со очила? Тие не менуваа ништо на твоето лице. А и не верувам дека некој би те сметал за непривлечна само затоа што носиш очила. Ако навистина те смета за таква, тогаш е идиот. Не ти е потребен идиот. За да си ја зголемиш самодовербата, можеш да ја смениш рамката и да избереш рамка со која најубаво изгледаш. :* :)

7. kikkki

kikkki Популарен член

Девојки,дали знаете нешто повеќе или сте употребувале таблети Lutein complex plus за очи,или некои другио таблетки за подобрување на видот?

8. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Зар постои такво нешто? :?: :o

9. Nezna28

Nezna28 Истакнат член

Не би се сложила дека очилта не менуваат ништо на лицето на тој што ги носи. Менуават и те како, посебно ако се направи погрешен избор на рамки или форма на очила. Јас имам во комшии и од еднио и од другиот пример, имам соседка која почна да носи очила кои тотално ја разубавија и обратно од симпатично девојче со погрешен избор на очила стана помалку атрактивна.
    Искрено очилата немора да бидат хендикеп ако се направи правилен избор. Родителите многу грешат кога во тие години кога децата се нај осетливи ке им изберат не соодветни очила (читај нај ефтините) и ке го искомплексираат детето за цел живот.

Hipica likes this.
  10. Isabel

Isabel Популарен член

Искрено здосадени ми се, не дека се срамам, но би сакала да не носам бидејќи носам од 5-6 одделение.

11. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Зошто намалена самодоверба поради очилата?Баш попривелчно ми изгледа девојка/момче што носи очила.. кај нас в клас 5 деца носат очила,да да 5 од кои 4 машки и едно девојче и баш убаво им стојат 8) и јас многу сакам да носам очила и често и ги земам на мајка ми и си се шетам низ куќа со нив а таа само ми се дери,немој ќе те боли главата :lol:

12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Мислам дека не треба да се има намалена самодоверба при носење очила затоа што најпрво тоа е за ваше добро + во мода се очилата кај нас последниве 2-3 години :lol:
    Јас имам очила ама не ми се за стално т.е треба да ги носам :D Ги имам од пред 2 години но ги носам ептен по потреба :D и многу ми се убави :$ повеќе ми имат кажано дека добро ми стојат и изгледам по секси :$ :lol:

13. kikkki

kikkki Популарен член

Да постои,јас еве почнав да ги пијам,скоро една недела,па ќе видиме резултати.

14. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

носам очила од 7 годишна возраст
    направив мала пауза бидејки пиев хомеопатски лекови-ми се подобри диоперот ама пак си се вратив на очилата и од никогаш не сум сметала дека тие се пречка или дека придонесуваат во намалувањето на самодовербата-баш напротив изгледаш по професионално :!:

15. kikkki

kikkki Популарен член

Можеш да пишеш подетално за кои лекови се работи?

16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Јас сум по буцкаста и имам самодоверба...Нема никогаш да стигнете ако немате самодоверба,посебно ако носите очила :lol:

17. poenta

poenta Форумски идол

Самодовербата не треба да ја изгубите никогаш,а најмалку поради носење очила.И јас носам,ама само кога работам на компјутер и читам книга или пишувам.Напротив,луѓето кои редовно ги носат :geek: во мојата перцепција ги знам како такви и ми се симпатични :) Носете очила и немајте гајле за другите

18. Madam-A

Madam-A Популарен член

Јас да ви кажам не носам наочари и не можам да сочувствувам со вашиов проблем, но можам само да ви кажам дека МЕНЕ НАОЧАРИ МИ СЕ СЕКСИ СТВАР ;) Би сакала некогаш да имам таков парнер :)

19. Ivy18

Ivy18 Истакнат член

Пред една година и пол почнав да носам очила, на почетокот се страмев, не се чуствував убаво и ги носев само дома. Си купив нови очила и многу си ги сакам, се навикнав и неможам без нив. Одберете добри рамки кои ќе ви одговараат и нема за што да се страмите. ;)

20. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Е,овде спаѓам и јас...Знам дека не треба да се срамам од нив,но повеќе пати сум рекла е денес ќе ги носам на училиште/за излегување итн итн но неможам едноставно срам ми е многу,да не изгледам грдо,како бубалица како некоја заостаната во секој поглед...i'll never change myself,i don't try hard enough :P