Незнам зошто некои се срами да носи очила? Јас пак се осекам како оние секси професорки се чуствувам. Ептен сакам да си ги носам иако некогаш носот ме заболува...
Обожавам луѓе со очила. Да не сте ни помислиле да си набивате комплекси! Јас не носам, ама луѓето со очила ми се исклучително привлечни и шармантни.
Какви кул рамки за наочарчиња има што, секој трет ден си велам: е, денеска одам да си земам нови рамки и одам по нови стакла.. и така три години веќе,мислам дека како одам...откако си ги скршив старите. Заборавив дури и дека носам,треба да носам наочари. Ќорчо.
Јас на времето на мајка ми и ги земав онака непотребно после си купив без диоптер ( оние имитациите на рајбан шо ги има пола Тетово ) ама искрено некако не ми стојат баш ама за у фиока добри се Инаку , немам ништо против девојки , жени , дечки , мажи кои носат наочари . Само да одговараат на формата на лицето и кулирајте . Делувате ем посекси ем попаметно
Јас носам...Помала кога бев ми беше срам да ги носам,па само дома ги носев пред лаптоп А сега не се замарам ги носам секаде,нонстоп ги менам како им иде модата и не се срамам кој што ќе ми каже па без нив ништо не гледам
Јас цело основно и средно носев очила со мал диоптер Напротив Момците сметаа дека е тоа многу сескси Ме чудиш...
Деца, не оти знаете што сакате. Машко со очила мене ми е ептен секси. Јас исто избрав да носам очила место леќи, попрактично и си се допаѓам како ми стојат.
Jas nosam odsekogssh ocila , od 9 godini so mali isklucoci eden period leki. Ne mi bile prechka za nisto.Koj te saka ke te saka i so ocila , pa i rogovi da imas ke te saka. Ocilata moze da se i moden detal na liceto ako se pravilno odbrani. Lugjeto so ocila pointelegentno mi licat.
Мене многу ми беше срам во јавност со наочари..ама како растам веќе си ги носам и ич не ми е срам...ама во почеток на пубертет баш ми беше
А зошто мора да значи дека премногу филмови гледаме? Едноставно очилата даваат некој посебен шарм на лицето, сериозен изглед, но со доза на шармантност и секси изглед. Тоа не е факт за да велиш од каде пак тоа едноставно ние кажуваме од наша гледма точка.
Абе нема срамење прво ако не ги носиш диоптријата уште повеќе ќе се зголеми, второ срцка коа ќе стаам наочари се осеќам посекси а и некако поубедливо. Сум приметила дека кога одиш на интервју тогаш коа ќе те видат со наочари им изгледаш поубедливо, пошарманто, поозбилно.
Зависи на кого како му стојат. Јас носам од како знам за себе,па сега не мислам дека ми стојат и ме прават поубава/ посекси. Ги доживувам како неизбежен дел од мене
Ако сте помали, тинејџери, не треба да се преоптеретувате со овие работи. Ќе го правите тоа што е најдобро за вашиот вид, се додека не го поправите преку носењето очила, или на некој друг начин и нема за што друго да се размислува. Што се однесува до повозрасни, мене, најискрено, не може да ми се допадне дечко со очила. Ако се само за читање, можеби би направила компромис. Ама да го запознаам додека носи очила, не би ме привлекол. Не е работата некој да се навреди или да му влијае негативно врз самодовербата, само ете, на темата се форсираат едни исти мислења, како тоа да е апсолутна вистина, па би требало да знаете дека има луѓе со поинаков став. Вистината е дека за некого би било пречка, да.