Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Намалена самодоверба поради носење очила

Дискусија во 'Сингл' започната од rockstarr2012, 24 септември 2011.

1. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    не ми се допаѓа како размислуваш воопшто. Штом си убава ...наочарите само ти ја креваат цената и прават да изгледаш поинтелектуално и попаметно....Ете моето момче е најубаво во цел град :P и носи наочари....секси е знај ! :lol:

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Баш секси изгледаат ако ги носиш со самодоверба. :)

3. Jecichka

Jecichka Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    22
    Bash sprotivno mislenje imam od tvoeto. :) Mislam deka na nekoj momci devojkite koi nosat naocari im se bash seksi. I netreba toa da ti go snizuva nivoto na samodoverba, glavata gore sekogash bidi so max samodoverba nedozvoluvaj nici mislenje da ti go narushi svoeto jas nikogash. Pozz :)

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Си носам од 8одд а еве 2 сум на факултет леле кога ми ги дадоа помислив готово толку од самодовербата ама нее убави ми се со убав дезен и без нив сум
    ..хах едностано не ме бива дел од мене се
    супер се наочарките..плус за своето здравје се грижиме
    и да си кажам ги носам само 70% од денот ете така да не одам секаде со нив :geek: :geek: :geek:

5. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Бев сега на очно, изгледа требело да носам и јас..
    За дома, пред компјутер, дека не ми бил оштетен видот..
    Ама јас таква чувствителна цел ден веќе плачам :(
    Со мал диоптер, малце ми е оштетен видот ама не сакам воопшто, а можда и од сега ја изгубив самодовербата

6. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Ајде бе,и јас имав намалена самодоверба,и јас пуштив некоја солза, ;( не ради здравје,туку од помислата дека цел живот ќе останам под стакла,ама до толку бе девојче за очила?Мислам не вреди.Да ти умри козата на соседот е ок,ама за очила? :lol: Не,сериозно те сфаќам,и сфаќам на сите како вие,ама јас така сега станав малку од поиздржливите личности,па ќе ви ширам самодоверба :D .Значи совет еден најголем до сите што имаат мал диоптер,,Носете ги очилата редовно,прво за да ви се намали диоптерот и веќе да немате потреба од очила и второ за да не ви расте како мене и да си останете чорички.,,
    И сите што имаат поголем диоптер нека си ги носат,зошто ќе ви расте толку брзо,неосетно,а верувајте има лоши последици.И јас така не носев,па сега почнав да ги ставам,ама без нив очите ми плачат,не ми солзат,туку солзи ми течат како да плачам од очи без очила. :!: Од 1.00 до 2.5 ми стигна а сега и повеќе може е.
    На крај краеви,па земете леќи.И мене никој до сега не ми се пошегувал за очила.А тој што се шегува за очилата ваши,ама ич да не го фермате,и онака секојденвно доволно им обраќаме внимание на прости и глупави луѓе. :!:

На Hipica и Lovy1 им се допаѓа ова.
  7. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Изгледа ми бил 0,75 нешто така..
    Само дома ќе ги носам, ама дан знаете отприлика за колку време ќе ми е добар видот? :?: :)

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.960
    Допаѓања:
    81.294
    Порано можеби очилата со диоптер навистина имаа примитивен и неубав дизајн, меѓутоа жално е да се „вадиме“ на нив како пример за намалена самодоверба, посебно сега кога има милиони модели на рамки и при ваквиот огромен избор и во врска со цени и со сѐ.
    Некаде низ Твитер најверојатно, прочитав нешто во стилот, дека наочарите се еден вид конвертер и моментално ја преобразуваат девојката од „невинашица“ во сексапилна. :D
    А оние кои тврдат дека очилата не им стојат, веднаш ќе се навратам на првите реченици од мислењево и ќе речам дека - не постои некој на кој не му стојат очила, ами постојат облици на оквири кои не ни се допаѓаат како изгледаат на различните форми на лица.
    Кога ќе го пронајдете оној кој ви одговара на лицето, нема да имате гајле. Мене не ми стојат оние класичните очила ете како на Агрона, а толку многу ми се допаѓаат. :worried:
    Оние наочарчиња како на Ленард од Биг Бенг тиори ми стојат најубаво и имам едни такви кои си ги носам онака, за лепота - без диоптер се, се тешам дека уште не сум стигната за диоптер, а чувствувам дека ќе ми треба вери сун.
    И пак да се навратам на темава - со денешниве дизајни на наочарите, жално е некој да рече дека баш тие се причината за намалената самодоверба.

На Sara123, Lovy1 и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  9. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Не ми ја намалуваат, ми ја зголемуваат самодовербата ;)

10. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    А може ли ако 0,75 ти се, и да ги носиш само за дома...
    може да ти се зголеми видот?
    Јас неубаво се чувствувам кога ги носам, а и протези носам :|
    Како грдата Бети.. Ми е страм некако цело време да ги носам се мислам дека погрда сум, и дека ќе ме исмеваат :(
    А и во класот има една "таква" што се смее, ама кога ги проба наочарите и се гледаше поубаво..
    сепак незнам, страв ми е дан ми се зголеми .. :?:

11. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    неее лови1 немој, носи си ги обавезно јас од такво неносење од 0,75 стасав до 3,00, прво се срамев, потоа ме нервираше што неможев да носам очила за сонце, па не ги носев ове за видот, и сега стасав до ниво кога неможам без очилата за вид, сега се чуствувам пријатно со нив дури имам намалена самодоверба кога не ги носам
    Како и да е ни случајно немој да не ги носиш

На Lovy1 и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  12. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Леле па и ти па,абе другарка ми носи и протези и очила,и тоа 5,00 има диптер :o ,дебели стакла носи и големи наочари,и само се прчи со тоа протезите ко да небаре којзнае што има.Ама стварно ме иритира веќе тоа,тоа е потреба,а не нешто за да се фалиме .Ама зошто срам ако носеш протези?Носи ги сега очилата,за да не треба после како неа да носеш диоптер5.00,па да неможеш да го симнеш.Нема срам и никој нема да ти се шегува.Мислам ако ми треба некогаш самодоверба,црпам од другарка ми(таа со протезите).Многу луѓе порано ја исмеваа,и сеуште по некој,ама таа ич не се замараше со нив.Капа и симнувам,не им обраќај воопшто внимание на таквите,кога ќе видат дека не се замараш и сами ќе престанат.И ајде сега да не се повтроувам,доволно има кажано членките погоре''Ако некој не те сака,верувај не е заради очилата,ако те сака ќе те сака со очила,ништо не менуваат тие''. :!:

На Sara123, SparkyAngel и Lovy1 им се допаѓа ова.
  13. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Исто како јас да сум го писшувала постот/советот само што јас до 1,50 стигнав од 0,75. Така да внимавајте, не си играјте играчки срам не срам :!: Многу брзо расте диоптерот, на секои 6 месеци по 0,50 така да не се зезајте! И ја се срамев. Сега дури и на излегување ги носам. Чудно ми е кога не ги носам. И нема потреба да се срамиш дека нема да ти стојат наочарите, сега бар има секакви рамки, не е како порано што било.
    Се согласувам feminium по намалена самодоверба имам кога не ги носам, зашто неможам во очи убаво да ја гледам личноста со која што зборувам. Морам да се напрегам да ги замижувам очите за да видам нешто остро.

На kikkki, Lovy1 и feminium им се допаѓа ова.
  14. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Девојки девојки нема никаква врска носењето на очила со самодоверба, ако се чуствуваш пријатно и привлечно во своето тело и по едно обично парталче што се вика да излезиш ќе се чуствуваш привлечно и ке си бидиш самоуверена :lol: , а искрено мене не ми менува фактот што девојката ми носи очила или не, не се замарам со тоа.Исто и јас си носам очила и тоа нон стоп си ги носам и кога сум по дома, на компјутер и кога си излегувам навечер.Едноставно јас си се чуствувам привлечно каков што си сум дали без очила или со очила, па и на крај краева таа што ќе ме сака ќе ме сака и со очила и без очила :$ :lol: очила започнав да носам од 1-ва година, диоптерот е за оддалеку мислам -1,5 со -1,7 ми се.Најпрво имаше онака шали на моја сметка од страна на другарите и останатите но јас едноставно не си го земав тоа здраво за готово не ни ги слушав глупостите што ги тресеа тие.Затоа девојки на тие што ве исмеваат поради тоа што носите очила можете да му покажете еден голем .!. и слободно да се гонат по ѓаволите, уживајте и немојте да имате намалена самодоверба поради носење очила ;).

На SparkyAngel, Lovy1 и kikkki им се допаѓа ова.
  15. fox.megan

fox.megan Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    ИМАШ НАМАЛЕНА САМОДОВЕРБА ПОРАДИ ТОА ШТО НОСИШ НАОЧАРИ ??? леле а јас толку сакам да носам наочари, од секогаш во класот сум му ги земала на децата за да ги носам, макар што подоцна имав голема главоболка поради јачината на диоптерот..што знам, мене од секогаш ми биле симпатични децата со наочари, ајде па ти, животот продолжува и никого не чека, биди заводничка со наочарите :) секогаш кога ќе поминеш повкрај убаво машко подсимни ги малце и шмекни го, го можеш ти тоа, убедена сум дека и со наочари ти си најубавата девојка на светот :)

На LittlePinky, Sara123, kikkki и 2 други им се допаѓа ова.
  16. HollyCombs

HollyCombs Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    19
    Доколку имаш намалена самодоверба поради носење очила сигурно не ти се допаѓа како изгледаш со нив или важно ти е како изгледаш во очите на другите. Ти советувам да ги смениш очилата,да си купиш некои кои ќе одговараат на твоето лице (мали,големи,издолжени и сл.) па така ќе се чувствуваш многу подобро.. А носењето очила воопшто не треба да ти претставува проблем затоа што девојките со очила се многу женствени, провокативни, авторитетни и дејствуваат добро врз спротивниот пол ;) поздрав

На Lovy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    може и тоа е, јас си купив едни и мислев само дома ќе ги носам
    па не бирав многу на изглед..
    Ама сега пред една недела ги купив..
    И сега сакав за да ми се подобри видот да ги носам секаде, ама видов едни црни подобри..
    И сега овие моие не ми се свиѓаат,треба да почекам барем еден месец вака нема да дозволат :| :lol:

Фала ви многу на сите, сепак се решив да ги носам :* :D

18. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Носам наочари скоро 2 месеци и воопшто не ми е намалена самодовербата, напротив, баш повеќе си се сакам со наочари.
    Диоптерот не ми е многу голем ама ќе внимавам да не го зголемам, иако докторката ми рече со тек на времето ќе се зголемува, ама да внимаваш да не биде тоа наеднаш.
    Еден месец носев наочари со обични рамки, а сега имам вакви слични (nerdy glasses):
    [​IMG][​IMG]

И во никој случај да не си ја намалувате самодовербата. Едни наочари вас не ве градат како личност. Чувајте си го здравјето, најважно е тоа. Со денешната технологија секој трет носи наочари. Не сте ни први ни последни. Носењето наочари порано и денеска е поинаку разбрано, денеска и од мода ги носат. :)

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Никако немојте да се срамите сами од себе затоа што носите наочари. А за тие што ви се смеат, не обрнувајте внимание, самите се казнети од господ што им дал толку памет.
    Не сте ни први ни последни, сакајте се сами за да ве сакаат и другите ;)

На Kristinna1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    113
    Ми одредија диоптер -0.5 знам дека нее е многу голем диоптер и докторката ми кажа дека немора да си носам нонстоп,туку само по потреба т.е само пред компјутер,за на табла во училиште и за тв.Што мислите вие,би требало да ги носам нонстоп или сепак не? Ужасно се чувствувам кога ги носам ;(