Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Намалена самодоверба поради носење очила

Дискусија во 'Сингл' започната од rockstarr2012, 24 септември 2011.

1. Camellie

Camellie Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    107
    Јас кога тргнав во средно ми го одредија овој диоптер и од срам ги носев само дома, а надвор се ќоравев и мижев за да гледам поубаво, ме болеше глава од мижењето... Затоа диоптерот ми се зголеми и сега носам диоптер минус два и пол и можам леќи да земам.
    Ти можеш да си земеш некоја убава, фраерска рамка, и ако ти е толку проблем за излегување не ги носи, ама гледај што повеќе да ги имаш на себе, како што ти препорачал докторот. Сепак, тој е стручен и знае како треба.

2. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.424
    Допаѓања:
    13.438
    Веќе две години носам наочари со диоптер +0.25. Се изнамолив со оптичарката за да ми даде рецепта, ми викаше мал е диоптерот, не ти треба. Дури ни мајка ми не ми веруваше кога викав дека ослабен ми е видот зошто од секогаш сакав наочари. Порано сум имала очи на сокол, и иако е стварно мал диоптер, мене многу ми менува. И ми помагаат многу надвор, особено на облачно време и навечер. По дома не ги носам.
    Многу повеќе се свиѓам со наочарите, сега брзо и нови рамки купував. Сметам дека ми ги покриваат подочнаците и очите ми доаѓаат до израз. Мене самодовербата ми е и поголема со наочарите, и за апсолвентската слика за табло со нив се сликав.
    Мислам дека нема потреба да ги гледате наочарите како вишак на лицето и да ви сметаат. Барем сега можат да се најдат ефтини рамки, можете да си купите во различни бои и да ги направите дел од вашиот имиџ. Во секое време да имате моден додаток со кој можете да го врамите лицето, да ги истакнете очите.
    Јас сум пресреќна што имам наочари. :inlove:

Прикачени фајлови:

• ocila.jpg
      ocila.jpg
      Големина на фајлот:
      103,8 KB
      Прегледи:
      302
    На LittlePinky, Sara123, crazylady и 7 други им се допаѓа ова.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Очила носам повеќе од седум години, ми беше чудно првиот пат, ги носев само кога ми беа неопходни, ама никогаш не ми била намалена самодовербата поради нив. И сега не ги носам секогаш, затоа што и онака ми е мал диотерот. На факултет си ги носам (се шалам демек дека ми служат за да изгледам попаметно). Сум добивала комплименти за очилата, повеќето од машки, демек многу секси ми стоеле ;) Еднаш договарав средба со еден дечко и ме замоли да сум ги носела очилата :lol: .

4. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    јас носам наочари од 7 години и сега диоптерот ми е -8 и -9 што е многу голем и се гледа по дебелина на стаклата.Повеке си се сакам без наочари бидејки тато ми зема едни зелени.Сакам да си ставам леки и се надевам дека ке биде оваа година.Мојот бивши ми ре4е кога го прашав дали ми стојат добро и овој ми вика добри се што ти е.Ама сепак не губам самодоверба сепак човек не треба да биде само убав однадвор туку и одвнатре. :) :!: :)

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    мислам дека нема потреба да биде намалена самодовербата поради носењето на очила,инаку мене девојките со очила баш ми се симпатични :)

6. dream.queen

dream.queen Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    Јас носам наочари 1 година и повеќе,на почетокот диоптерот ми беше на десното -0.50 а левото -0.25 со цилиндар и јас глупа ко демек не ми стојат наочарите гледам и без нив ќе ме исмеваат ова она и така во рок од 6 месеци десното око од -0.50 се зголемил диоптерот на -0.75 ама ако ми е и сега постојно ги носам гајле ми е за другите мислења сега има толку убави рамки шарени тигрести обични еднобојни со линии со циркони (а моите се црни со циркони од страната) а и сега во мода е да се носат наочари со убава рамка па и познавам некои носат наочари без диоптер само онака како моден додаток и тука всушност нема срам тоа е веќе потреба и баш девојчиња со наочари се по секси и мене дефинитивно ми ја зголемуваат самодовербата,а и денес не е ништо срашно да се носат наочари секој втор носи. :)

7. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Мене самодовербата ми се накачи откако почнав да ги носам очилата... си ги обожавам... 8)

На nati44 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. dream.queen

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    Како можам да си ги исчистам наочарите бидејќи со тие марамчињата што ми ги дадоа од оптиката дупло ми ги замаглуваат (зашмрљуваат)стаклата.

9. MorganMonroe

MorganMonroe Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    42
    земи си ги овие од dm, има и слични во Кам и во Стокомак. Јас ги користам и супер се :)

Прикачени фајлови:

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. dream.queen

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    колку пари се ?

11. MorganMonroe

MorganMonroe Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    42
    околу 60-70 ми се чини беа :)

На dream.queen му/ѝ се допаѓа ова.
  12. JackNicholson

JackNicholson Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    40
    Devojkite so naocari se po sexy :D

На srbin-pn му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lexi

lexi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    17
    Јас носам наочари веќе 3-4 години. Имам диоптер 1.75 ама се осеќам ко да сум слепа. На почетокот ми беше чудно и глупо да ги носам. Бидејки си избрав онака баш geek-овски наочари - луѓето скоро не ме препознаваа. :D Но сега неможам никаде без нив. А понекогаш и си мислам дека сум си поубава со наочари. А и сега кога планирав да си земам леќи дечко ми на глава ми се качи дека немам потреба од нив и дека со наочари сум му била посекси :lol:

14. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    9.475
    Зошто намалена самодоверба? :D
    Со добро избрани очила и те како може да се биде посекси :D
    Ги носам од 1 година средно само кога премногу ќе ги заморам очите.
    Знам често да ги менувам, така имам повеќе желба да ги носам 8) :geek:

На srbin-pn му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Сега барем има шик наочари во милион бои, нема потреба да се оптеретувате со тоа! Само главата горе! ;)

16. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Да ми е намалена самодовербата заради носење очила, никако во никој случај кога почнав да носам дури ми имаат кажано и дека убаво ми стојат :lol:

17. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Има луѓе што на интервју за работа ставаат очила иако немаат потреба од тоа. Тоа е за да изгледаат посериозни и поделовно настроени. Така да.. нема потреба од намалена самодоверба. :)

18. bassical

bassical Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    10
    Јас, во 7мо одд кога почнав да носам имав едни наочари што не ми се свиѓаа многу многу како ми стојат ама поради тоа што морав, ги купив. Не се чувствував убаво па затоа не ги ни носев редовно, само во школо за на табла или по дома за пред телевизор. Сега веќе ми се зголеми диоптерот и поради тоа што морам да носам наочари, се утепав барајќи некои што стварно ќе ми се свиѓаат за да може постојано да бидат на мене, и не, воопшто не ми е намалена самодовербата. :) Дури со дечко ми и двајцата си носиме наочари, јес да понекаш ни сметаат ама... љубов. :lol:

многу носи/носам/носиме во една реченица ама ок :$

19. BeautyQueen

BeautyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    32
    Наочари носам веќе 1 година но не секогаш иако имам прилично голем диоптер 1.50 и ми рекоа секогаш да ги носам. Не ми се допаѓаат баш затоа што имам мало лице и многу тешко можам да си најдам и соодветни очила за сонце. На почетокот ги мразев иако многумина скоро сите ми рекоа дека ми стојат прекрасно дури и дека сум поубава со нив, и дечко ми ми има кажано дека сум поубава со нив и знам дека лично тој повеќе сака девојки со наочари затоа што му изгледаат ПАМЕТНИ. Се навикнав да ги носам поретко но сега се обидувам да ги носам секогаш освен на излегување. :)

20. srbin-pn

srbin-pn Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Meni,konkretno cure sa naocarima me privlace i one su mnogo vise sexi.... tako da napred,samo pravi odabir.. :D