Голем е бројот на оние трудници кои го надминуваат терминот за пораѓај и кои едвај чекаат да добијат болки за да се гушкаат со бебуш. Сигурно имате слушнато совети од типот "повеке движење предизвикува побрзо породување" па ајде да видиме мислења....
Mislam nema vrska, se utepav od setanje i vekje bev 41va polna, se porodiv vekje vlezena vo 42ra, a sto ne pravev (se sto kje slusnev i procitav), se banjav so potopla voda, jadev urmi (kao bozem predizvikuvaat kontrakcii, moze poradi blagoto sto go razmrduva bebeto), povekje seksualni odnosi (ova aj ziti se so stomak ogromen tesko e da go izveduvas vekje vo 40ta nedela)
Јас мислам дека нема врска . Јас со првото го туркав до крај терминот ми помина па на крај пак се решивме за провокација и мислам дека многу р пострашна намерната провокација отколку природни болки. Природно си е природно . Со второто на средина на деветти си ме фатија болки и не некои преголеми и страшни брзо и лесно поминав
Телото на нас ни кажува кога е спремно за породување, не обратно. Не би ви препорачала намерно провоцирање контракции на своја рака, може голема беља да си направите.
Trk do crkva hahaha nema vrska i toa, ama jas na 11ti vekje od maka i do crkva si otidov si zemav krstena voda i meseto go namackav, dali se smiriv i opustiv neznam, ama za 3h bolki dobiv
Јас кога се пораѓав имаше една жена на која докторот и советувал топла када, малку алкохол и секс со свршување, за два часа беше ем породена ем опуштена
Божееее што нема да прочитам. Алкохол и да дојде да раѓа? Хм, а ако испадне дека треба со царски рез да се породи? Алкохол и анестезија супер комбинација. Браво за докторот!
Имам читано дека докторите препорачуваат секс со свршување внатре, ако е надминат терминот. Исто така, треба и почесто да се пешачи.