Наоѓање работа во странство без посредување

Дискусија во 'Барање работа' започната од Tanjamm, 20 октомври 2015.

1. LiberianGirl_

LiberianGirl_ Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2015
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    172
    Има!

2. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    50000$ (avstraliski) treba nekoj drzavjanin of Avstralija da garantira , baba mi I dedo mi go fatija to a vreme koa se kupuvase samo karts ali ne uspeja da ne povlecat I nas. !

На Tanjamm и Glasna им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.800
    Допаѓања:
    173.176
    Ќе те замолам да го поткрепиш ова со линк од официјална државна институција!

На Vindetta му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ebola

ebola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    263
    Абе што како ви се иде во таа Австралија, многу е бре далеку! :D :D :D Инаку и јас сум чула дека мора некој да гарантира одредена сума на пари за тебе таму, дали е вистина не знам.
    Европа мене ми е златна за живот и работа, кај и да си, за два саати пак си у мкд.
    Инаку за темава, не прочитав што се сте изнапишале, али можам да кажам дека за во Европа може да се најде работа без посредување. Ова го зборувам од лично искуство. Минатата недела ми се јавија за во Грција да одам. Братучед мој се спакува и прелета во ОК и си најде таму сам работа. Се чудев од каде му храброст да оди така на непроверено. Али ете му се погоди. Кој е заинтересиран нека изгугла, си имаат страни каде што објавуваат огласи за работа, најчесто на тие страни имаш агенции за вработување кои и наплаќаат на компанијата што те вработува, или ти кинат од плата нешто минимално, што не го осеќаш, и другата опција што ја имаат е огласи од самите газди или менаџери што работат во фирмата. Ја бираш последнава опција, гледаш што ти одговара, аплицираш и чекаш.
    Јас толку знам. :)

Последна измена: 13 ноември 2015
    На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Нема линк, од ракав се тресат информации, слушнато недоразбрано....нема врска, кој сака и е заинтересиран, се може да си најде онлајн, или да си ангажира агент.
    Барем за АУС има толку многу типови на визи, што спонзорирање од фамилија нема ни да ти е потребно, ако имаш соодветни квалификации. Бара тој што сака да најде!

На Vindetta и Dust им се допаѓа ова.
  6. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Ne sum ti dolzna da ispolnuvam molbi tvoi , pobaraj na Google I ke si najdis!

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Kakov rakav , vi kazav deka baba mi I Dedo mi ni pravea dokumenti da ne povlecat tamu Ali ne uspea bidejki nemaa tolku pari,cela familija mi e tamu , ke probam so studenska viza da se zapisam tamu na fah, inaku she gleda deka ne si informirana kako sto treba vo Avstralija e najtesko da zamines ,nema sansi ni na crno da ostanes, mozebi nekoj ostanal na crno no ne moze da raboti I ako go fatat odma ke go vratat nazad of kaj sto dosol, kako sto bese slucajot so patnicite na brodot od Indonezija, najlesno e za America zemi si viza I site ostanaa na crno I mozat da so rabota!!

На Tanjamm и Glasna им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.800
    Допаѓања:
    173.176

Не реков дека си должна, туку дека кога се пласираат (дез)информации, корисно е да се постави линк!
    Вака е само рекла-кажала.
    Благодарам за советот со гуглањето, не сум вчерашна. Тоа можеш да го кажеш на некој што не излегол од Македонија и е неспособен да бара информации!

Во Австралија е многу лесно да заминеш ако имаш адекватна професија.
    Ако навистина имаш баба и дедо во Австралија и се легално таму, не е толку тешко да си ја донесеш фамилијата во Австралија особено ако има барана професија.
    Еве ти, описмени се www.border.gov.au

Најтешко е да заминеш во САД!
    Лесно е да заминеш во САД и да останеш илегално,а не е воопшто полесен животот него тој во Австралија.
    Тешко е да останеш легално! Ама за тебе оваа тематика е научна фантастика. Ако некој друг сака да се распишам, можам да објаснам за начините.

Патем, на @Moira и кажуваш дека не е информирана, а таа кај и да е ќе замине во Австралија. :!::D:D:D:D:D:D(facepalm)

На LiberianGirl_ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.006
    @anakonda88 ако имаш баба и дедо во Австралија многу ми е чудно што не можете и вие да отидете :?: Особено ако се родители на твоите родители. Зашто знам луѓе одат во Австралија преку малку подалечни роднини, не пак први баба и дедо.
    Точно е дека за некои визи се бара гаранција, другар ми сега беше во Мелбурн, само не ја знам точната сума што требаше да ја имаат роднините негови. Ама он беше со туристичка виза. Австралија има многу категории и поткатегории на визи и сигурна сум дека ќе можете да добиете некаква. Би ти препорачала да се консултираш со миграционен агент, јас конкретно знам таков кој има живеено и студирано во Австралија, а сега работи во Скопје. Он може сè да ти објасни и да ти помогне околу апликацијата. Ако сакаш контакт, пиши ми лп, да не го рекламирам тука.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Jas go iznesov mojot slucaj , znaci I vo ambasada bevme I seto toa I zatoa znam ,jas sum bila turisticki tri pati vo America po 6 meseci I mozev da ostanam na crno I da rabotam , a za vo Avstralija Sidney , ni pobaraja garancija od tolku pari.

11. Crvenata.Sonja

Crvenata.Sonja Нов член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво
    Има ли некоја искуство од работа во Нов Зеланд? Колку отприлика чини патот до таму, како се патува, лесно ли е вадењето на Виза?

12. nefi

nefi Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2020
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Dobro večer bi sakala da prasham nekoj dali imal iskustvo za rabota vo danska, ili mozebi znae kako se tamu za život kultura i sl.